Zdravý hnev a chuť pomôcť

Prišiel, videl, rozhodol. Doslova... 

Pre Patrika Mysloviča to bol súťažný zápas v drese Šošonov po ôsmich mesiacoch. Hoci odohral dokopy iba päť minút, návrat zo Škótska a návrat do zostavy MŠK nemohol pre ľaváka zo stredu poľa dopadnúť krajšie.

S Paťom sme sa porozprávali po vyprchaní všetkých štvrtkových emócií nielen o zápase proti Tallinnu, ale aj o opätovnej adaptácii na Žilinu či o odvete v Estónsku.


podpora z lavičky sa vrátila v správnom momente

Myslo, doslova si prišiel, videl a rozhodol zápas. Len pár minút na ihrisku ti stačilo na to, aby si si zobral loptu a postavil ju na biely bod. Ako to prebiehalo na samotnom trávniku, dohadoval si sa s ostatnými spoluhráčmi?

"Komunikácia viac-menej ani nebola. Hneď som čakal na loptu, chcel som si ju vziať a prílišne nad tým nerozmýšľať. Som rád, že spoluhráči ma na trávniku podporili a vyšlo to nakoniec takto."

Čím to bolo? Veril si si, alebo si potreboval uveriť po návrate z hosťovania, potreboval impulz v podobe gólu?

"V tom momente som nad tým takto nerozmýšľal. Keď som videl, že ideme kopať penaltu, veril som si a hneď som chcel ísť kopať. Koniec koncov som rád, že to pomohlo tímu k víťazstvu."

Tréner priznal, že si bol zdravo nahnevaný, keď si sa nedostal do základu...

"Každý hráč chce hrať, každý má ambície pomáhať mužstvu na trávniku. Myslím si však, že vnútorný hnev musí byť v správnej, zdravej miere. U mňa to tak bolo, podporoval som chalanov, nebol som určite frustrovaný. Mal som zdravý hnev a chuť pomôcť tímu. Som rád, že za tých pár minút na trávniku sa to takto vrátilo mne i celému mužstvu."

Víťazný gól je správnym reštartom po hosťovaní v Škótsku. 

"Sezóna iba začína, pripravený som dobre. Góly k tomu môžu dopomôcť. Bodaj by som ich strieľal čo najviac a k tomu podával stabilné výkony. Po príprave sa cítim super a verím, že sme všetci nachystaní na sezónu v najlepšej možnej forme."


výkonnostne aj takticky posunutí

Ako si sa celkovo znovu adaptoval na Žilinu?

"Počas môjho pôsobenia v Škótsku som bol s chalanmi v dennodennom kontakte, takže som udržiaval spojenie a informoval sa. Tím sa prakticky nezmenil, preto aj môj príchod po polroku bol taký, ako keby som ani neodišiel. Každopádne výkonnostne sa chalani posunuli ďalej, rovnako v taktike sa urobil krok vpred."

Keď spomínaš taktiku, cítiš ešte výpadok, pretože počas jari sa v tomto smere veľa pracovalo.

"Vidím, že tam nastal posun, je tam niekoľko nových vecí. Snažím sa ich čo najrýchlejšie nabaľovať, už im plne rozumiem. Rozumiem aj tomu, čo odo mňa tréneri očakávajú."

Okrem záverečných minút proti Levadii si hral aj počas víkendu proti Ostrave. 

"Určite nám, ktorí sme nemali vo štvrtok potrebnú minutáž, padol vhod takýto duel. Bol to náročný protivník, my sme ho takticky zvládli, Ostravu sme do ničoho nepustili. Môžeme mať zápas navyše, určite nám stretnutie pomohlo."

Pozornosť smeruje už na štvrtok. V stredu odchádzame do Estónska na odvetný duel. Ako sa v šatni pozeráte na výsledok 2:1?

"Tento výsledok si vážime, no ešte nič neznamená. Jednogólové vedenie môže byť zdradné. Čaká nás druhých deväťdesiat minút a všetko je otvorené. Znova potrebujeme ísť do zápasu pripravení naplno a ísť určite na víťazstvo. Nekalkulovať s jednogólovým náskokom. Podať najlepší výkon, aký budeme môcť."

Tallinn bol vcelku neznámou pred štvrtkom. Teraz už vieme o jeho silných stránkach, poznáme ich kvality. Aké sú teda naše šance na postup?

"Ukázali svoju kvalitu, no tú sme ukázali aj my. Estónci boli silní na lopte, doma navyše budú ťažiť zo známeho prostredia. Verím, že kvalitatívne na nich máme, potrápime ich aj u nich, zvíťazíme a postúpime."

Viacerí z vás zažili Európu aj pred dvomi rokmi. Čo môžeme čerpať z týchto skúseností?

"Určite nám to môže pomôcť, keď to nie je po prvýkrát. Máme to zažité, skúsenosť to bola výborná a veľmi cenná. Zároveň musíme podporiť chalanov, ktorí to nezažili. Ako každý iný zápas však do toho potrebujeme dať všetko a ísť našou hrou za víťazstvom."

Facebook