Šošoni v repre: Slovenská 21-tka ostáva v hre o Euro, 17-tka naň nepôjde
Koniec marca patrí prestávke na ligových trávnikoch, čo značí prvú reprezentačnú prestávku v novom kalendárom roku 2022.

Futbalisti MŠK Žilina majú opäť najpočetnejšie zastúpenie v reprezentácii do 21 rokov, ktorá sa aj s päticou aktuálnych Šošonov predstaví pod Dubňom. My vám prinášame program všetkých žltozelených reprezentantov.


Okrem mládežníckych výberov svietia žltozelené mená popri už bývalých, hviezdnych ex-Šošonoch ako Škriniar či Dúbravka aj v menoslove reprezentačného trénera Štefana Tarkoviča, kde sa objavili v náhradníkoch súčasní hráči z MŠK Žilina ako Adam Kopas, Matúš Rusnák a Adrián Kaprálik, ktorých dopĺňa dvojica na hosťovaní - Branislav Sluka a Roland Galčík.

Poďme však už k samotným nomináciám.


v "21"-tke až osem Šošonov

V "21"-tke už tradične hrá prím práve zastúpenie spod Dubňa - tentokrát s päticou aktuálnych Šošonov - Ľubomír Belko, Tomáš Nemčík, Miroslav Gono, Adrián Kaprálik a Patrik Iľko. Chorého Miroslava Gona napokon vystriedal v nominácii Tibor Slebodník. V nominácii trénera Jaroslava Kentoša je aj trojica kmeňových Šošonov hrajúcich na hosťovaniach - Samuel Suľa, Ján Bernát a Roland Galčík. Preto môžeme dokopy počas najbližších dní na Štadióne MŠK Žilina vidieť v akcii až osem Žilinčanov. Tí so spoluhráčmi vyzvú v dvoch dueloch o dôležité kvalifikačné body na Štadióne MŠK Žilina najskôr Severných Írov a po nich aj favoritov skupiny zo Španielska.

Program SR "21"

25.3. Slovensko "21" - Severné Írsko "21" 2:1 (1:0) Góly SVK: Trusa, Kadák (pok. kop)

Šošoni v akcii: Trio Ľubomír Belko, Tomáš Nemčík a Adrián Kaprálik nastúpilo v základnej jedenástke. Prví dvaja menovaní odohrali kompletnú zápasovú porciu, no a "Kapo" striedal až v 88. minúte. Od 72. minúty sme mali na ihrisku štyroch Šošnov po príchode Patrika Iľka. Miroslav Gono nefiguroval v zápise o stretnutí.

29.3. Slovensko "21" - Španielsko "21" 2:3 (1:1) Góly SVK: Bernát (pok. kop), Nebyla

Šošoni v akcii: V základnej zostave sa tentokrát objavili štyria Šošoni. Ľubomír Belko odchytal celý duel a trikrát inkasoval. Tomáš Nemčík odohral celých 90 minút. Patrik Iľko hral do 62. minúty a Adrián Kaprálik do 81. minúty, keď ho vystriedal náhradník v nominácii a ďalší Šošon Tibor Slebodník.


u19 v príprave na ME do egypta s tromi Šošonmi

Náš "A"-tím má zastúpenie aj v reprezentácii Slovenska do 19 rokov - menovite ide o Timoteja Jambora a Mária Sauera, trojicu žltozelených dopĺňa Dominik Šnajder z rezervy žltozelených. Chalanov čakajú dva prípravné zápasy proti Egyptu na pôde súpera. Vrcholom pre túto kategóriu je jednoznačne jún, kedy sa na Slovensku uskutoční európsky šampionát hráčov do 19 rokov.

Program SR "19"

24.03. Egypt "19" - Slovensko "19" 0:1 (0:1) Gól SVK: Jambor

Šošoni v akcii: Timotej Jambor odohral prvý polčas zápasu a tesne pred prestávkou rozhodol jediným gólom o výhre Slovákov. Dominik Šnajder nastúpil na druhé dejstvo súboja a Mário Sauer si pripísal na ihrisku záverečné štyri minúty.

28.03. Egypt "19" - Slovensko "19" 2:2 (1:1) Góly SVK: Jambor, Gajdoš

Šošoni v akcii: Všetci traja hráči MŠK Žilina odohrali celé stretnutie. Timotej Jambor opäť skóroval, tentokrát v 33. minúte vyrovnával na 1:1. Ešte tri minúty predtým inkasoval aj žltú kartu. Tú uvidel v nadstavenom čase duelu aj Mário Sauer.


u18 na turnaji v portugalsku s piatimi žltozelenými

Reprezentáciu do 18 rokov čaká v marci turnaj Oporto v Portugalsku. Tréner reprezentácie Stanislav Macek nominoval na turnaj 20-členný káder, v ktorom sa nachádza pätica hráčov Akadémie MŠK Žilina. Menovite ide o brankára Dominika Kúdelčíka, obrancu Tomáša Jašša, stredopoliarov Šimona Kukulského a Samuela Javorčeka a útočníka Leonarda Bortoliho.

Program SR "18"

25.03. Severné Macedónsko "18" - Slovensko "18" 0:0

Šošoni v akcii: Štvorica Dominik Kúdelčík, Tomáš Jaššo, Samuel Javorček a Leo Bortoli boli súčasťou úvodnej zostavy Slovenska. V priebehu stretnutie sa na ihrisko dostal aj piaty do partie Šimon Kukulský.

27.03. Gruzínsko "18" - Slovensko "18" 0:0

Šošoni v akcii: Šimon Kukulský nastúpil v základnej jedenástke. Naopak, zvyšní Šošoni do poľa - Tomáš Jaššo, Samuel Javorček a Leo Bortoli zasiahli do duelu až v priebehu stretnutia. Dominik Kúdelčík sledoval zápas z lavičky náhradníkov.

29.03. Portugalsko "18" - Slovensko "18" 0:3 (0:2) 

Šošoni v akcii: V treťom zápase turnaja si miesto v základe vybojovala štvorica Dominik Kúdelčík, Tomáš Jaššo (s kapitánskou páskou), Šimon Kukulský a Samuel Javorček. Piaty zo Šošonov naskočil na hraciu plochu v priebehu druhého polčasu.


u17: elite round v holandsku s piatimi hráčmi MŠK 

Futbalistov Slovenska do 17 rokov čakajú zápasy 2. kola kvalifikácie na ME, tzv. Elite Round v Holandsku o miestenku na európsky šampionát tejto vekovej kategórie v Izraeli. Okrem domácich futbalistov sa Slováci, v nominácii s piatimi Šošonmi - brankárom Jakubom Badžgoňom, obrancom Adamom Oravcom, stredopoliarom Matejom Šimunom a ofenzívnou trojicou Leo Sauer, Vladimír Vaľko a Samuel Dikoš - predstavia proti Grécku a Maďarsku.

Program SR "17"

24.03. Grécko "17"- Slovensko "17" 1:1 (1:0) Gól SVK: L. Sauer

Šosoni v akcii: Všetci šiesti hráči MŠK nastúpili v základnej zostave. Traja z nich - Adam Oravec, Leo Sauer a Vladimír Vaľko odohrali kompletnú minutáž, resp. striedali v 90. minúte. Oravec inkasoval v 20. minúte žltú kartu a Sauer v 79. minúte vyrovnával na konečných 1:1. Brankár Jakub Badžgoň stihol odchytať 62. minút predtým, než bol vylúčený. V tej istej minúte striedal Samuela Dikoša náhradný brankár Slovenska. Posledný zo Šošonov - Matej Šimun pobudol na ihrisku do 73. minúty.

27.03. Holandsko "17"- Slovensko "17" 1:1 (0:1) Gól SVK: L. Sauer

Šošoni v akcii: Zo šestice Šošonov nastúpil v druhom zápase v základe iba Leo Sauer a už v 9. minúte otváral svojim druhým gólom skóre zápasu. V 71. minúte sa do hry spoločne dostala aj trojica ofenzívnych zbraní - Matej Šimun, Samuel Dikoš a Vladimír Vaľko. Duo z brány, resp. obrany Jakub Badžgoň a Adam Oravec do stretnutia zasiahnuť nemohli kvôli kartovým trestom.

30.03. Maďarsko "17"- Slovensko "17" 3:1 (2:1) Gól SVK: vlastný

Šošoni v akcii: V základe tentokrát nastúpil ofenzívny trojlístok Vladimír Vaľko, Leo Sauer a Samuel Dikoš. Prví dvaja menovaní odohrali kompletnú zápasovú porciu. Dikoša striedal v 57. minúte iný Šošon - Matej Šimun. A do sa hry sa v 82. minúte stretnutia dostal aj obranca Adam Oravec. Jakub Badžgoň presedel duel na lavičke.


Facebook