Kapitán Nemčík: ”Dopredu sa nevzdávame, doma chceme zabojovať.”

Tradične deň pred výkopom európskeho stretnutia mali na Šošoni na programe oficiálny predzápasový tréning či mediálne povinnosti v podobe tlačovej konferencie. Káder hráčov na ňom zastupoval kapitán Tomáš Nemčík. V rozhovore prezradil okrem iného aj to, či stále verí v zázračnú postupovú otočku.

Čo bude v odvete treba spraviť inak? Ako nám smerom ku Gentu pomohol Ružomberok?


ísť z duelu s dobrým pocitom

Tomáš, pred odvetou s Gentom je už o postupujúcom, zdá sa, rozhodnuté. Ako to vidíš ty osobne? Je tam ešte podľa teba šanca zvrátiť to?

"Nikdy nehovor nikdy. Vieme, ako to vyzeralo v prvom zápase, a tak nechceme ísť do odvety s veľkými očami. Určite pôjdeme do duelu s pokorou, chceme ho odohrať so cťou pred domácim publikom a nevzdať to. To by bola asi najväčšia chyba, keby sme to išli iba odohrať a nezabojovať o zázrak."

Je Európa motiváciou v každom zápase, i keď je postup v nedohľadne?

"Môže to byť posledný európsky zápas v tomto roku a možnosť zahrať si v Európe nemusí prísť tak skoro, hoci to by sme určite nechceli. Treba si to teda poriadne užiť a minimálne ísť z duelu s dobrým pocitom, že sme do toho dali všetko. Bude to dôležité nielen pre nás, ale aj pre fanúšikov."

Prvý duel nám nevyšiel úplne podľa predstáv. Čo treba tentokrát urobiť inak?

"Musíme si viac veriť, byť viac pokojní na lopte a ľahko ju nestrácať, keď ju máme na svojich kopačkách. Súper v úvodnom stretnutí vo veľkej miere držal loptu a nám to potom uberalo veľké množstvo energie, ktorá nám chýbala v ofenzíve. S loptou musíme byť aj presní a využívať každú jednu možnú situáciu."

Zlepšilo náladu pred odvetou aj víkendové víťazstvo pri vstupe do Niké ligy?

"Samozrejme, každá výhra poteší a zdvihne náladu. Bol to dobrý impulz pre družstvo i pre všetkých v klube. Teraz môžeme ísť s dobrým pocitom do odvety proti Gentu."

Ty si v nedeľu oddychoval na lavičke. Ako si vnímal náš výkon?

"Chalani, ktorí nehrajú až tak často, podali super výkony, čo je len dobré. Zvyšuje sa tým aj konkurencia v kádri, aby nikto z nás nezaspal na vavrínoch a každý makal na sto percent. Zdravá konkurencia je vždy iba pozitívom."

Na súboj je predaných viac ako 5000 lístkov. Teší vás záujem fanúšikov aj napriek negatívnemu výsledku v prvom súboji?

"Sme radi, no zároveň nešťastní, že sme si v Belgicku nevybojovali lepšiu východiskovú pozíciu do odvtedy. Obzvlášť pre fanúšikov, ktorí nás prišli podporiť aj na štadióna súpera do Gentu. Za to by som im chcel ešte raz poďakovať. Teší nás, že aj tu sa očakáva celkom vysoká návšteva, pred ktorou sa budeme chcieť predviesť a ukázať, že sme im vďační za to, že si našli cestu na štadión."


Facebook