Proti Trnave napriek prevahe iba bod
Fortuna liga,
sobota 15. 4. 2023 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
1:1(0:0)
MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
Góly: 51. Iľko - 84. Ofori
ŽK: 82. Stojchevski (Žilina)
Diváci: 2216
Rozhodca: Gemzický - Jekkel, Weiss
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 56% - 44%

Strely/na bránu: 15:8 / 7:5

Úspešnosť prihrávok: 83% - 78%

Priame kopy: 9:7

Rohy: 7:5

Ofsajdy: 1:3

Fauly: 8:13

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Slávik - Leitner, Stojchevski, Nemčík (C) - Rusnák (88. Essomba), Iľko (74. Sauer), Gidi, Bari - Galčík (88. Owusu), Jambor (74. Addo), Ďuriš

FC Spartak Trnava
Vantruba - Koštrna (C), Štetina, Twardzik, Čurma (72. Ristovski) - Štefánik (63. Paur), Savvidis, Bukata (72. Bolaji) - Daniel, Taiwo (88. Kóša), Azevedo (63. Ofori)
Zápasové menu

Po mesiaci sa Šošoni vrátili na domáci trávnik a proti defenzívne ladenej Trnave to bolo o obliehaní jej šestnástky. V prvom polčase sa to do zmeny skóre nepretavilo, s hosťami hralo aj brvno po strele Leitnera. Gólová radosť tak prišla v 51. minúte a postaral sa o ňu Patrik Iľko. Druhý gól neprichádzal, a tak prišiel trest v podobe vyrovnávajúceho gólu v poslednej desaťminútovke. Deľba bodov sa vzhľadom na priebeh a šance musí žlto-zeleným máliť.


ZOSTRIH ZÁPASU


Do zostavy sa trénerovi Jaroslavovi Hynkovi vrátili proti Trnave uzdravení maródi, vypadol však Adrián Kaprálik pre kartový trest. Posledné výsledky nútili urobiť zmenu, a tak pozmenil trénerský štáb takmer celú obranu.

Stretnutie začalo v miernom daždi typicky opatrne, ako to v dueloch proti Spartaku chodí pravidelne. Šošoni sa rozbiehali pomalšie, a tak sme hľadali diery v organizovanej obrane súpera hľadali len ťažko. A keď sme sa konečne dostali na dostrel, nepresnosťou sme sa obrali o šancu preveriť Vantrubu. Na trnavského brankára neprešli dve zblokované strely od Tima Jambora a Sammyho Gidiho, na druhej strane Matej Slávik krotil iba centre a až v 22. minúte sa musel vážnejšie obracať po rohu súpera a následnej strele Azeveda. Iba krútiť hlavou sme mohli po krásnej akcii Matúša Rusnáka, ktorý si posadil na zadok trnavského obrancu, no namiesto strely to chcel vyšperkovať ešte prihrávkou, ktorá prešla pomedzi viacerých žlto-zelených mimo šestnástku. Vantruba zasahoval až pri priamom kope Rolanda Galčíka, prudký center presne na neho vyboxoval. Šikovné kľučky ukázal pred uplynutím polhodiny hry Gidi, síce oklamal dvoch protivníkov, no tretí mu stihol jeho strelu zblokovať. Krúžili sme okolo šestnástky, no nič z toho. A tak to zobral na seba stopér Patrik Leitner, ktorý to jednoducho vyviezol, dostal sa až na hranicu veľkého vápna, odkiaľ ľavačkou vypálil. Jeho strelu zastavila ruka Vantrubu a následne brvno. Dorážku Galčíka rovnako vychytal brankár hostí. Naša snaha sa do polčasu stupňovala, nepretavili sme to ale do zmeny skóre. 

Počkať sme tak museli až do zmeny strán, presnejšie v 51. minúte, kedy si loptu na hranici šestnástky prebral Patrik Iľko a prízemnú strelu ľavačkou skryl strelu presne k tyči - 1:0. Tlačili sme sa aj za druhým gólom, nepreštrikoval sa k nemu Ďuriš, presnejšie to nenapálil Rusnák a prázdnu bránu prestrelil v páde Bari. Hostia sa tlačili dopredu viac, rozdielový gól mal však na kopačke Rusnák. Zabudnutý na zadnej tyči ale nevýraznou strelou namieril iba do pripraveného Vantrubu. Hostia posilnení ofenzívnymi striedaniami zavelili do útoku, proti bol výborný Slávik. Ten najskôr lapil tiahlu strelu Bolajiho a vychytal aj dorážku Daniela. V týchto momentoch sa ozvali aj tribúny, ktoré podporili svojich. Ani to však nepomohlo v 84. minúte, kedy sme sa stiahli až príliš hlboko a Ofori to trafil k vzdialenejšej žrdi ideálne. Hostia, ktorým remíza hrala do karát, sa po vyrovnaní znova stiahli. Bolo to tak o našom záverečnom tlaku, prišiel priamy i rohový kop, nevyťažili sme z nich ale vytúžený druhý gól. Spartak sme ani do tretice nezdolali, iba bod sa Šošonom máli.

Aj ďalší víkend bude pod Dubňom futbalový. Tentokrát v nedeľu privítame majstrovský Slovan. Výkop je naplánovaný na 15:30 hod., vstupenky sú už v predaji.


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
"Výkonnostný progres, výsledková strata... Jednoznačne je to pre nás dnes strata bodov. Všetky veci sme robili od brankára až do útoku dobre, no v zakončení sme stále nervózni. Slabá efektivita nám potom berie góly a s nimi aj body. Striedania a s nimi čerství hráči mali prísť skôr, no nebola k tomu vzhľadom na okolnosti na trávniku ideálna príležitosť. Pri situácii ako pri inkasovanom góle musíme vedieť, že Oseni má silnú ľavačku a je potreba ho vytlačiť a zblokovať mu strelu. Výsledok vnímame ako stratu bodov, ale osobne som rád, že hráči po zlom defenzívnom výkone z druhého polčasu v Podbrezovej tentokrát v obrane splnili v podstate všetko, čo sme od nich chceli. Postupne naberáme čoraz väčšiu kvalitu, zápas od zápasu sa zlepšujeme a myslím si, že to cítia aj súperi. Z tohto hľadiska je to pre Trnavu dobrý bod, čo potvrdil aj ich tréner. To isté platí podľa mňa aj o Bystrici a Podbrezovej, čiže ešte spolu budeme tlačiť na tretie miesto. Škoda dneška, lebo tomu chýba iba čerešnička v podobe troch bodov.“
Michal Gašparík, tréner FC Spartak Trnava
"Pre nás veľmi dôležitý bod, lebo nás priblížil ku konečnej tretej pozícii a udržali sme mužstvá pod nami. V prípade prehry by sa Žilina na nás dotiahla. Prvá časť zápasu nám príliš nevyšla, veľa sme behali bez lopty. Žilina ukázala kvalitu, dobre kombinovala. Prežili sme jej veľké šance, ale inkasovali sme na môj vkus lacný gól z nie veľkej príležitosti. Zápas nám pomohli zachrániť striedajúci hráči a zmena rozostavenia.“
Patrik Iľko, stredopoliar MŠK Žilina

"Myslím si, že prvých približne 60 minút až do vedúceho gólu sme boli lepším tímom. Tam sa to lámalo, okrem neho sme totiž mali veľa šancí pridať aj druhý. Keby... Keby sme skórovali druhýkrát, tak už by sme to podľa mňa zvládli. Paradoxne, potom sme prestali hrať, chytil sa súper a možno z jedinej väčšej šance vyrovnal. Príležitostí tam z našej strany bolo dostatok, no chýbala tomu lepšia finálna fáza či lepšie riešenie, lebo niekedy sme zbytočne špekulovali. V tomto sa musíme zlepšiť a premieňať to na góly. Pri mojom góle to nebola nejaká vyložená šanca, dostal som priestor na šestnástke, pozrel som sa a snažil som sa loptu čo najlepšie umiestniť k tyči. Som rád, že mi to padlo, ale vymenil by som to radšej za tri body. Pre nás je to po dnešnom výkone určite strata. Chceli sme vyhrať a priblížiť sa v tabuľke Trnave. Je to naozaj veľká škoda."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 15. 4. 2023 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
1:1(0:0)
MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
Góly: 51. Iľko - 84. Ofori
ŽK: 82. Stojchevski (Žilina)
Diváci: 2216
Rozhodca: Gemzický - Jekkel, Weiss
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 56% - 44%

Strely/na bránu: 15:8 / 7:5

Úspešnosť prihrávok: 83% - 78%

Priame kopy: 9:7

Rohy: 7:5

Ofsajdy: 1:3

Fauly: 8:13

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Slávik - Leitner, Stojchevski, Nemčík (C) - Rusnák (88. Essomba), Iľko (74. Sauer), Gidi, Bari - Galčík (88. Owusu), Jambor (74. Addo), Ďuriš

FC Spartak Trnava
Vantruba - Koštrna (C), Štetina, Twardzik, Čurma (72. Ristovski) - Štefánik (63. Paur), Savvidis, Bukata (72. Bolaji) - Daniel, Taiwo (88. Kóša), Azevedo (63. Ofori)
SÚVISIACE ČLÁNKY
17.04.2023"Bohužiaľ, len jedna premenená," hovorí o šanciach proti Trnave Roland Galčík
13.04.2023Vrátime sa proti Trnave na víťaznú vlnu a zdoláme ju konečne?
12.04.2023Trnava v sobotu presunutá na 15:00 hod.

Facebook