Vrátime sa proti Trnave na víťaznú vlnu a zdoláme ju konečne?

Mesačný pôst sa skončil. Tentoraz nemyslíme ten predveľkonočný, ale ten futbalový pod Dubňom. Takmer po mesiaci sa totiž predstavíme na domácom trávniku a hneď z toho bude súboj proti rivalovi z Trnavy. Športová sobota odštartuje na Štadióne MŠK Žilina, kde sme naposledy videli prestrelku 6:4 proti Bystrici, no najmä naše víťazstvo. To by sme potrebovali aj teraz, navyše by bolo proti Spartaku premiérovým v aktuálnej sezóne. Tak čo, ideme na to, Šošoni?

Sobotný duel, ktorý má pod Dubňom výkop už o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Erik Gemzický.

Vstupenky zakúpite ihneď ONLINE


novinky u súpera

Trnava sa v pohári predrala až do finále, ktoré ju čaká premiérovo na vlastnom štadióne. V ňom si počká na súpera, ktorý vzíde z dvojice Slovan - Skalica (prvý zápas skončil 2:1). V lige sa zas Spartaku nedarí podľa predstáv, keď už je z hry o titul prakticky von a jeho pozornosť smeruje práve na obhajobu pohára. Každopádne na pokojnom a relatívne bezpečnom 3. mieste určite nechce byť iba do počtu a stále chce miešať tabuľkou v skupine o titul. Naposledy gašparíkovci podľahli Bystrici 0:2, a to aj z dôvodu zvýšenej maródky v tíme. Ten totiž postretla podobne ako naše družstvo viróza. Pred sobotou to však s určitosťou ide bokom, však sa stretnú dvaja rivali, ktorí si nikdy nič nedarujú. 

Tesné súboje o gól, ktoré sa v posledných prípadoch väčšinou preklopili na stranu súpera. Je najvyšší čas to zas zmeniť a dvojročné čakanie proti Spartaku ukončiť víťazným pokrikom.


šance, góly, víťazstvo

Po dvoch výhrach a výbornom začiatku skupiny o titul prišiel výsledkový útlm, ktorý dokumentujú prehry v Dunajskej Strede a naposledy v Podbrezovej. Viac prezrádza v rozhovore hlavný tréner žltozelených Jaroslav Hynek.

"Znova sa to preklopilo na stranu Podbrezovej, hoci teraz to bolo o to trpkejšie, že sme viedli o dva góly. Súper nás zatlačil, my sme neboli takí presní na lopte a dostávali sme sa pod tlak. Kontaktný gól súpera na 1:2 z nášho pohľadu prišiel príliš skoro, aby sme mohli reagovať a dohodnúť sa na nejakom bloku alebo inej zmene v našej hre, keďže sme mali nahraté. Stratili sme to však na začiatku druhého polčasu, kde sa pod to podpísala naša nekompaktnosť a nepresnosť."

Pred nami je tak ďalší súper, na ktorého skalp v aktuálnom ročníku ešte čakáme.

„Chceme preseknúť tú sériu. Chceme vyhrať každé stretnutie, obzvlášť teraz proti Trnave. V konečnom dôsledku ide o to, aby sme mali dobre nastavené mechanizmy v ofenzíve i defenzíve. To je základný stavebný kameň všetkého. Neurobíme to iba bojovnosťou a vždy nejakým šťastím, že nám to tam nejako spadne. Máme to stále dobre rozohrané v nadstavbe a všetky tri tímy zozadu (my, Podbrezová i Bystrica) môžeme tlačiť na vrchné družstvá. V nadstavbe nie je núdza o zaujímavé výsledky. Takže to chceme zvládnuť, hráme konečne doma proti rivalovi. Verím, že si vypracujeme proti Spartaku šance a premeníme ich."

"Chceme byť silnejší a silnejší, zároveň pripravení na možné play-off o Európu. Áno, prvá šestka nám dáva istý pokoj pri postupnej práci, budovaní herného prejavu a systémovom napredovaní. Stále však potrebujeme byť v našich výkonoch konzistentnejší. To je cieľom aj pred sobotou."

V sobotnom súboji bude pauzovať pre karty Adrián Kaprálik. Po dlhej dobe zas v „A“-tíme naskočil Henry Addo a naskočil pomerne slušne.

„Súhlasím. Henry nám pomohol v závere a je to pre nás veľká pomoc všeobecne si vziať z „B“-tímu hráča, ktorý je prakticky okamžite platný, lebo je nasiaknutý systémovými vecami. Kapo nám každopádne chýbať bude, to by sme urazili futbalového Boha, keby sme tvrdili, že nám nebude chýbať takýto hráč. Budeme si však musieť poradiť, máme tam ďalších hráčov, ktorí čakajú na svoju šancu a budú už po viróze v pohode.“

Prehajdákaný náskok zamrzel aj tých najvernejších fanúšikov. "Stratené" body chceme získať na domácom trávniku.

„Chalani si sami dokážu popísať chyby, ktoré sme urobili a takisto vedia, čo nám chýba k tomu, aby sme to zahrali presne. Nie je to o tom, aby sme ich my tréneri o niečom presviedčali. Oni majú sebakritiku. Vedia, o čom to je. Chýbajú nám tie drobnosti, detaily, aby sme obstáli v skúške odolnosti. Sme stále väčšími partnermi, čo je super. Musíme len vydržať. S ťažšími súpermi je to, samozrejme, náročnejšie pretaviť do výsledku. Tak to bude aj v sobotu, no verím, že nás podporia a fanúšikovia a bude z toho prvý triumf nad Trnavou pod mojím vedením."


pokladňa zatvorená, vstupenky online alebo cez SMS

Na sobotné stretnutie bude otvorená západná a východná (rodinný sektor) tribúna.

Predaj vstupeniek na sobotný zápas proti Bystrici bude prebiehať iba online:

  • cez Ticketportal (až do polčasu - to znamená do 15:45 hod.),
  • alebo cez SMS vstupenku (rovnako do polčasu - do 15:45 hod.). Do rodinného sektoru nie je možné zakúpiť si SMS vstupenku.
    • Cena SMS vstupenky je jednotná - 7 €.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufety v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare.

Upozorňujeme, že nakoľko PZ SR vyhlásil stretnutie ako rizikové, v bufetoch nebude možný predaj alkoholických nápojov.


Parkovanie

Vzhľadom na sobotnú kolíziu domácich zápasov Šošonov i Vlkov bude parkovanie možné za východnou aj západnou tribúnou:

  • Parkovisko P3 - za východnou tribúnou (cez Uhoľnú ulicu) 
  • Parkovisko P1 - za západnou tribúnou (cez Športovú ulicu - popri Holiday Inn) 

rodinný sektor otvorený

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor pre najmenších Šošonov, ktorý mal svoju novú premiéru na zápase proti Banskej Bystrici a pokračujeme aj na Trnave.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.

vstupné
  • ŽENY A DETI 1€,
  • MUŽI 5€

Vstupenky je možné zakúpiť iba online cez Ticketportal.sk.

Zároveň je u držiteľov permanentiek zo západnej alebo južnej tribúny možné požiadať o presunutie svojej permanentky do rodinného sektoru. Stačí nás kontaktovať mailom na mskzilina@mskzilina.sk.

Aj napriek prebiehajúcej rekonštrukcii v okolí štadióna bude možné parkovať na parkovisku P3 za východnou tribúnou (vchod cez rampu na Uhoľnej ulici).


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v sobotu otvorený od 13:00 - 15:45 hod.


polčasový kvíz, si pripravený?

Už je pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj Bulletin, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno.

Rovnako cez polčas budeme triafať otvory v bráne v rámci 30-tisícovky. Registruj sa a vykop si peniaze.


bulletin pred zápasom

Aj proti Bystrici sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne. Dočítate sa v ňom o:

  • kritizovanej trojici z Podbrezovej či "nohách na zemi" očami trénera Jaroslava Hynka.
  • O detailnom rozbore súpera a iných produktoch našich partnerov.

rozhodcovia

Sobotné 5. nadstavbové kolo, ktorá má na Štadióne MŠK výkop už o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Erik Gemzický. Na čiarach asistujú Adam Jekkel a Erik Weiss.


priamy prenos

Stretnutie proti Trnave budete môcť sledovať naživo na portáli VOYO.


Facebook