Proti Dunajskej Strede sme prišli o výhru v 90. minúte
Fortuna liga,
sobota 19. 3. 2022 od 13:00
Štadión MŠK Žilina
2:2(0:1)
MŠK Žilina - FC DAC Dunajská Streda
Góly: 56. Paur, 62. Kaprálik - 43. Verlinden, 90. Moumou
ŽK: 31. Kružliak
Diváci: 574
Rozhodca: Smolák - Štrbo, Ferenc
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 49% - 51%

Strely/na bránu: 17:22 / 8:7

Priame kopy: 3:7

Rohy: 1:5

Ofsajdy: 2:0

Fauly: 13:16

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Leitner, Kopas, Minárik (78. Owusu) - Rusnák, Sauer (69. Myslovič), Mráz (61. Gono), Iľko, Ďuriš - Paur (C) (78. Nemčík), Jánošík (61. Kaprálik)

FC DAC 1904 Dunajská Streda
Ferreira – Blackman, Kružliak (C), Muhamedbegovic, Cigaņiks – Szánthó (61. Moumou), A. Balić, Njie, Verlinden (66. Nebyla) – Andrezinho (74. Hahn), Krstović
Zápasové menu
Po vypadnutí v pohári si chceli futbalisti MŠK Žilina doma napraviť chuť v 3. nadstavbovom kole Fortuna ligy proti súperovi z Dunajskej Stredy. Prvý polčas priniesol zo strany Šošonov iba strely do konštrukcie brány, naopak, súper nás potrestal gólom tesne pred odchodom do kabín. Tentoraz ale prvý presný zásah nerozhodol proti DAC-u celé stretnutie, po prestávke sme v priebehu šiestich minút totiž otočili skóre a viedli. Keď už sa zdalo, že v skupine o titul konečne zvíťazíme, prišla 90. minúta a krutý trest v podobe vyrovnávajúceho gólu súpera, ktorý rozhodol o ďalšej deľbe bodov.

ZOSTRIH ZÁPASU


Aj v druhom ligovom stretnutí po sebe zvolil tréner Peter Černák rozostavenie 3-5-2, pričom tentokrát sa na krajoch predstavila dvojica Matúš Rusnák a Dávid Ďuriš. Do zostavy sa presne po mesiaci vrátil Ján Minárik, naopak jeho mladší stopérsky kolega Patrik Leitner si odkrútil po pohári aj ligovú premiéru v základnej zostave. V stredovej formácii sa predstavil namiesto vykartovaného Tibora Slebodníka Mário Sauer.

V skorom popoludňajšom termíne sme za ostrého slnka začali aktívne, Jánošík ani Sauer nemierili na bránu, z úctyhodnej diaľky následne napriahol Minárik a ten už vystrašil Ferreiru. Ešte lepšiu príležitosť, ktorá si zaslúžila potlesk tribún, mal po hlavičke v 5. minúte Jakub Paur, mieril tesne nad brvno. Rovnako sa do vzduchu zavesil náš kapitán aj o štyri minúty, v záklone ale iba loptu pripravil pre brankára hostí. V úvode sme teda boli aktívnejší, no Dunajská Streda čakala na šancu a v 17. minúte ju musel vyriešiť Ľubo Belko v našej bráne. Krstovićov pokus vytesnil náš gólman na roh. Skóre sa nemenilo ani v 24. minúte, Lukáš Jánošík vošiel do vnútra šestnástky, ideálne si spracoval loptu a jeho bomba zatriasla brvnom. Márne sme čakali na VAR, keďže lopta od brvna padla rovno na bránkovú čiaru a odtiaľ mimo. Na opačnej strane neprepálil po rohu žltozelené hradby Andrezinho. Oveľa hlbšie sme si vydýchli v 35. minúte, Krstović sa dostal za obranu, tiesnený Kopasom ale napol iba bočnú sieť. Presný zásah sme nevideli ani v 38. minúte, najskôr si zmaril dobrú príležitosť horším spracovaním Mário Sauer, akcia pokračovala a ďalekonosným projektilom ju ukončil Dávid Ďuriš, ktorého bomba iba padla na brvno. "Dedo" sa uvoľnil cez protihráča aj v ďalšej akcii, prízemnou strelou iba pohladil bočnú sieť. Pred prestávkou prišiel blesk z jasného neba v podobe gólu Dunajskej Stredy. Na pravej strane dostal loptu Verlinden, zasekávačkou si vylepšil pozíciu a svoju ľavačku skryl za brániacich Šošonov presne k žrdi, čo prekvapilo aj samotného Belka. S týmto nešťastným momentom, ktorý znamenal do druhého polčasu jednogólové manko, sme odchádzali do kabín.

Z nich sme vyšli bezo zmien a po ďalšej nenápadnej strele, respektíve teči Andrezinha v 50. minúte sme si museli dať pozor. Belko to vyriešil k našej spokojnosti. Spokojní sme museli byť aj v nasledujúcom priebehu, Dávid Ďuriš opäť ukázal šikovné kľučky, vo finále však skôr padol od únavy ako pre faul súpera. Nemuselo ho to však mrzieť, lopta sa dostala k Minárikovi, ktorý to položil ideálne na hlavu Paura a kapitán sa tentoraz v hlavičkovom súboju nepomýlil - 1:1. Gól nás nakopol a o ďalších šesť minút sme už viedli. Patrik Iľko sa pohral s obranou súpera, načechral to spätnou prihrávkou Aďovi Kaprálikovi, ktorý to poslal nechytateľne pod brvno - 2:1. Šošoni boli v týchto momentoch na koni, Kaprálik ďalší brejk a voľný priestor nevyužil, Sauer v dobrej pozícii prestrelil. Že sa dá zahodiť aj nemožné, sme sa presvedčili v 70. minúte, čerstvý Myslovič na dvakrát nepremenil tutovku, loptu na päťke nedokázali pretlačiť do siete ani dvojica Iľko, Kaprálik. Vzhľadom na konečný výsledok nás táto situácia musí hnevať dvojnásobne, keďže sme duel "nezavreli" tretím gólom. Do listiny strelcov sa mohol zapísať aj ďalší striedajúci hráč Richmond Owusu, loptu ale dostal na päty a ľavačka mierila iba na pripraveného Ferreiru. Záverečné minúty sa odohrávali pred Belkom, ktorý viackrát skryl loptu do náručia po centroch DAC. Nešlo to centrami, a tak to skúsili Dunajskostredčania strelou a ich gól prišiel znova z ničoho nič a navyše táto strela bude pravdepodobne kandidovať na gól mesiaca, žiaľ.. Moumou to trafil nechytateľne na zadnú tyč ponad bezmocného Belka a pečatil skóre na konečných a pre nás krutých 2:2. 

Šošoni tak prišli o víťazstvo pred reprezentačnou prestávkou v posledných minútach. Najbližšie sa po reprezentačných povinnostiach predstavíme opäť doma - v piatok 1. apríla o 17:00 hod. proti Ružomberku.


HLASY PO ZÁPASE
Peter Černák, tréner MŠK Žilina
"Stratiť výhru a inkasovať v poslednej minúte mrzí dvojnásobne. Otočili sme proti Dunajskej Strede ťažký zápas, kde sme prehrávali po polčase, ale v druhom dejstve sme zlepšili hru a dali dva rýchle góly. Mali sme to potvrdiť tretím gólom po obrovskej šanci. Tam sa to zlomilo. Také šance sa musia premieňať, lebo potom sa môže stať to, čo sa aj stalo v 90. minúte. Súper začal viac riskovať, dostal nás pod tlak. Nedostúpili sme hráča s loptou a ten strelil gól mesiaca, ak nie gól roka... Dnes sme mali veľké množstvo príležitostí aj vďaka skvelým individuálnym akciám chalanov v krídelných priestoroch. Rovnako mal niečo aj súper, keďže hráme vzadu rizikovo. Systém na troch stopérov nám zafungoval proti Seredi, aj dnes sme tam mali veľmi dobré pasáže. Ukazuje nám to, samozrejme, ešte aj diery a slabiny, potrebujeme na tom popracovať. Aj keď sme neprehrali niekoľko zápasov po sebe, víťazná emócia je pre nás, pre ďalšiu prácu dôležitá. Pred reprezentačnou prestávkou je remíza po takomto priebehu veľkým sklamaním."
João Janeiro, tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda
"Pre divákov to musel byť zaujímavý zápas s množstvom šancí na oboch stranách. My sme mali viac šancí, ale nevyužili sme ich. Ako to býva, prišiel trest. Bojovali sme do konca a krásnym gólom sme aj vyrovnali. Mužstvo chválim za snahu, že sa dobre adaptovalo na terén. Zaslúžili sme si viac šťastia. Keby sme pri toľkých príležitostiach prehrali, tak by to bolo zlé a nezaslúžené. Takto je to také horko-sladké."
Dávid Ďuriš, krídelník MŠK Žilina

"Po Trnave sme si povedali, že musíme podávať lepšie výkony, ak chceme niečo dosiahnuť. Cesta do Európy vedie už iba cez ligu a dnes sme to chceli našťartovať, čo sa nám hrou i výkonom darilo. Prišiel hlúpy gól pred polčasom, no reakcia po príchode z kabín bola výborná. Otočili sme priebeh stretnutia, boli sme lepší, no ďalší smolný gól v 90. minúte, kedy to súper trafí nechytateľne... Dnes nám všetkým súboj chutil, bohužiaľ, triafali sme brvná, inokedy sme nechali vyniknúť brankára. Všetci sme už v závere zápasu verili konečne v úspešný koniec, ktorý by nám pomohol mentálne pred repre pauzou... Žiaľ, musíme sa vzchopiť a ukázať všetkým, že stále máme na Európu."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 19. 3. 2022 od 13:00
Štadión MŠK Žilina
2:2(0:1)
MŠK Žilina - FC DAC Dunajská Streda
Góly: 56. Paur, 62. Kaprálik - 43. Verlinden, 90. Moumou
ŽK: 31. Kružliak
Diváci: 574
Rozhodca: Smolák - Štrbo, Ferenc
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 49% - 51%

Strely/na bránu: 17:22 / 8:7

Priame kopy: 3:7

Rohy: 1:5

Ofsajdy: 2:0

Fauly: 13:16

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Leitner, Kopas, Minárik (78. Owusu) - Rusnák, Sauer (69. Myslovič), Mráz (61. Gono), Iľko, Ďuriš - Paur (C) (78. Nemčík), Jánošík (61. Kaprálik)

FC DAC 1904 Dunajská Streda
Ferreira – Blackman, Kružliak (C), Muhamedbegovic, Cigaņiks – Szánthó (61. Moumou), A. Balić, Njie, Verlinden (66. Nebyla) – Andrezinho (74. Hahn), Krstović
SÚVISIACE ČLÁNKY
03.04.2022Tímová akcia zakončená Adriánom Kaprálikom v ankete Gól mesiaca
21.03.2022Patrik Iľko: "Na trikrát nedorazíme loptu do brány, tam sme sa pripravili o výhru..."
18.03.2022Európa vedie už len cez ligu, v nej nás čaká v sobotu Dunajská Streda

Facebook