Európa vedie už len cez ligu, v nej nás čaká v sobotu Dunajská Streda
Preladiť sa čo najrýchlejšie z pohárového vypadnutia späť na ligové povinnosti a stále hľadieť európskym smerom. I keď to už nemáme celkom vo vlastných rukách, najväčšou motiváciou je znak na hrudi, pričom zápasy s Dunajskou majú vždy osobitú príchuť.

Sobotné 3. kolo s ďalším skorým výkopom - tentoraz už o 13:00 hod. - povedie ako hlavný arbiter Michal Smolák.


novinky u súpera

Po troch týždňoch sa stretávame so súperom zo Žitného ostrova opäť. Vymenili sme si domáce trávniky, snáď sa vymení aj výsledok a v sobotu príde do kabíny potrebný víťazný impulz, ktorý by bol proti DAC-u premiérový v aktuálnej sezóne.

Mužstvo okolo portugalského kormidelníka Joaa Janeira nezaháľalo počas zimnej prestávky a už vo februárovom zápase proti nám nastúpili viaceré nové posily, rovnako z tejto juhozápadnej európskej krajiny - Alex Pinto (Farense), Andrezinho (Mafra) či Ricardo Ferreira (Portimonense). K tomu prišiel k žltomodrým aj Ferenc Bögi (Šamorín, návrat z hosťovania), Norbert Balogh (Honvéd Budapešť, hosťovanie) a naposledy aj Regő Szanthó (Ferencváros Budapešť, hosťovanie). Naopak, DAC neudržalo vo svojich radoch Andrása Schäfera (Union Berlín), Didier Lamkel Zé ukončil hosťovanie z Antverp, na hosťovanie zas odišla trojica Ion Nicolaescu (Maccabi Petah Tikva), Danylo Beskorovainyi (Astana) a Andrej Fábry (Sereď).

Stredu treba hodiť za hlavu a dnes začať odznova s čistým štítom. Veríme, že nás na tejto, snáď úspešnej, ceste podporíte zo všetkých svojich síl a nenecháte si ujsť sobotný duel na Štadióne MŠK Žilina. Práve teraz vás potrebujeme. A aby sa nezabudlo - hrdí, keď sa víťazí, verní, keď na nedarí!


na vypadnutie najlepší liek ďalší zápas a výhra v ňom

Družina trénera Petra Černáka musela prehltnúť horkú tabletku v podobe vypadnutia v pohári, cieľ sa pre nich ale vo zvyšku sezóny nemení.

"Prehra a vypadnutie vždy zabolí. O to viac, že sme prešli v pohári cez viacerých protivníkov. Preto sme cítili šancu, že by sme tam mohli dokázať viac, než sa napokon podarilo. Teraz máme pred sebou jasnú cestu do Európy - cez ligu. Veríme predovšetkým, že sa baráž bude hrať a že v nej vybojujeme európsku miestenku. Dovtedy sa však potrebujeme čo najlepšie pripraviť, zlepšovať sa, pretaviť to aj do bodov, a vytvoriť si tak čo najlepšiu východiskovú pozíciu."

Proti Trnave to nebola pastva pre oči diváka, jediným pozitívom je nula vzadu, ktorú sa nám podarilo udržať v sezóne prvýkrát od augusta. "Bolo cítiť dôležitosť a možno aj preto hrali prím obe defenzívy. Možno to niekoho poteší, ale nám nula vzadu nezabezpečila ani postup, ani body. Každopádne doma si musíme vytvoriť viac šancí, pretože nula vpredu neteší nikoho."

Dunajská Streda bola premiérovým súperom trénera Petra Černáka pri nástupe na lavičku MŠK.

"Sme radi, že v rýchlom slede pre nás pokračuje liga, kde chceme zažiť víťaznú emóciu. Dunajskú Stredu považujem za kvalitného protivníka, ale presvedčili sme sa na vlastnej koži, že na nich máme aj na ich trávniku. Nebudem sa už opakovať, čoho sa musíme vyvarovať a čo rozhodlo februárový zápas. Doma chceme vyhrať a potešiť seba i fanúšikov pred reprezentačnými povinnosťami chalanov."

Trénerov môže konečne tešiť zdravotný stav, ktorý síce nie je ideálny, ale zlepšuje sa. "Áno, hoci Bensona Ananga stále trápi zranenie, kvôli čomu aj odstúpil proti Trnave. Naopak, Ján Minárik už bol na striedačke, nastúpil už aj Jakub Paur a Matúš Rusnák. Všetci si želáme konsolidovanú zostavu, pretože na jar sme ešte nenastúpili so stopercentne zdravým kádrom. Určite to nebude platiť ani v sobotu, keďže stále budú chýbať Dominik Javorček, Henry Addo aj Samo Kopásek," dopĺňa informácie kormidelník MŠK.


otvorená západná a severná tribúna

Na ligový duel bude otvorená západná a severná tribúna.

Vstupenky sú k dispozícii iba online.


vyhraj s 20-tisícovkou

Populárna polčasová 20-tisícovka zavíta opäť na náš štadión. Už teraz sa môžete registrovať na webovej stránke.

Z online registrácie sú vyžrebovaní dvaja súťažiaci, ktorí sú pozvaní na zápas, ktorý si pozrú zdarma. 


bulletin pred zápasom

Aj pred týmto zápasom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz o:

  • trénerovom pohľade na blížiacu sa repre pauzu a dôležitosť víťazstva pred ňou.
  • pohľade Miroslava Gona na náš posledný výherný súboj proti DAC-u. Viete, kedy to bolo?
  • Detailný rozbor súpera i porovnanie H2H.

režim základ

Zápas bude prebiehať v režime základ, na štadión teda bude môcť prísť každý bez preukázania sa očkovaním, testom alebo prekonaním choroby COVID-19.


rozhodcovia

Sobotný zápas, ktoré má na Štadióne MŠK výkop už o 13:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Michal Smolák, na čiarach asistujú Milan Štrbo a František Ferenc.


priamy prenos

Stretnutie proti Dunajskej Strede budete môcť sledovať naživo na portáli VOYO alebo na Nova Sport.


Facebook