”B”: Druhá jarná výhra, Trebišov sme zlomili až v závere
II. liga,
nedeľa 6. 3. 2022 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
2:1(1:0)
MŠK Žilina - Slavoj Trebišov
Góly: 41. Matta (vl. gól), 86. Vaľko - 78. Begala
ŽK: 22. Trabalík, 26. Talakov, 71. Stojchevski - 20. Rokyta
Diváci: 77
Rozhodca: Valent - Sluk, Poracký
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Teplan - Tandara, Pečovský (C), Capko, Bari - Stojchevski, Talakov (90. Oravec), Gomola - Bortoli (81. L. Sauer), Vaľko, Trabalík (69. Vaľovčin)

Slavoj Trebišov
Dráb - Šimko, Matta, Ilinjo (C), Rokyta - Casado, Digoň (88. Santos) - Begala, Bajtoš (46. Sitarčík), Straczek (46. Pálfi) - Rypák (46. Černák)
Zápasové menu
Futbalovú nedeľu odštartovalo naše "Béčko" pod Dubňom proti tabuľkovému susedovi z Trebišova. V súboji dvoch rozdielnych polčasov sme paradoxne otvorili skóre vlastným gólom súpera pred odchodom do kabín v našom horšom polčase. V druhej polovici zápasu sme sa výrazne zlepšili, no nepremenené šance nás takmer stáli plný bodový zisk, keďže sme najskôr nepremenili penaltu a v 78. minúte hostia trestali vyrovnaním. V závere však dokázal strhnúť výhru na našu stranu po protiútoku Vladimír Vaľko, ktorý tak pre nás zariadil veľmi dôležité tri body.

ZOSTRIH ZÁPASU


Do základnej zostavy poslal hlavný kormidelník Vladimír Veselý zaujímavú jedenástku zloženú z hráčov "B"- tímu i hráčov z úspešnej žltozelenej 19-tky. Premiéru v základe rezervy si odkrútila aj severomacedónska dvojica stredopoliarov Andrej Stojchevski a Martin Talakov. Kapitánsku pásku si na ruku navliekla dnes netradične na stopérskom poste hrajúca legenda a nový asistent trénera "A"-tímu Viktor Pečovský.

V prvej väčšej šanci zápasu sa ocitol v 4. minúte náš Martin Gomola, ktorého zakončenia z hranice "päťky" letelo nad. Približne o desať minút neskôr sa k úvodnému nebezpečiu dostali aj hostia, útočnú snahu útočníka Rypáka zneškodnil v poslednej chvíli vypichnutím Marek Teplan. Do podobnej príležitosti z pravej strany sa Trebišov dostal aj v 19. minúte, opäť boli na mieste včas aj naši hráči. My sme zase odpovedali nepresnou strelou Vladimíra Vaľka. Najväčšiu šancu dovtedajšieho priebehu mali hostia hrajúci v čiernom po kombinačnej akcii v šestnástke, ktorú však tiesnení nezakončili, na naše šťastie, medzi tri žrde. Plynulejšiu hru narúšali neustále nepresnosti na oboch stranách. Trebišov sa nepresadil ani po viacerých zblokovaných strelách z 37. minúte. Šošoni si vypracovali gólovku o tri minúty, keď unikol rýchly Vaľko a spätnou prihrávkou našiel svojho kolegu z útoku Lea Bortoli. Ten však trestuhodne prestrelil. Tešiť sme sa nakoniec mohli hneď vzápätí, tentokrát bol Bortoli v role prihrávajúceho a Martin Talakov aj s prispením teču súpera otvoril skóre - 1:0.

Hneď zo začiatku druhého polčasu sme začali aktívne, veľkú šancu ale nevyužil v páde zakončujúci Vladimír Trabalík. Podobne sa pretláčal do zakončenia aj Gomola, no súper sklzom úspešne zakročil. Peknými kľučkami sa v 54. minúte nepresadil ani Vlado Vaľko na hrote. Po viacerých náznakoch sme dvíhali ruky druhýkrát v 65. minúte, no radosť nám pokazila zástavka postranného rozhodcu. Leonardo Bortoli si tak nepripísal svoj prvý gól za "B"- tím po peknom zakončení, keď stál v ofsajde. Okamžite z ďalšej akcie aktívny Bortoli smeroval sám na bránu a obrana hostí ho dokázala rozhodiť aspoň natoľko, že obstrelom netrafil priestor Drábovej svätyne. Vynahradiť sme si to mohli po odpískaní pokutového kopu na Trabalíka v rohu šestnástky. Loptu si na biely bod postavil Martin Gomola, ale svoj pokus neumiestnil ideálne a gólman Dráb penaltu zlikvidoval. Báli sme sa, že nevyužité šance nás budú mrzieť a, bohužiaľ, platilo staré-známe nedáš-dostaneš. Po skrumáži v našej šestnástke sa nakoniec lopta dostala k Begalovi a bolo vyrovnané. Našťastie, prišla 86. minúta a spasenie v podobe víťazného a zároveň premiérového gólu našej mladej pušky - 17-ročného Vlada Vaľka. Ten loptu upratal do siete po akcii ďalšieho rovesníka Lea Sauera, ktorý vysunul Tomáša Váľovčina. Ten ešte neprekonal Drába, ale lopta sa dostala k nášmu tínedžerovi na hrote, ktorý ju upratal pomedzi obrancov do opustenej brány - 2:1. Viac sme už v prvom nedeľnom zápase pod Dubňom nevideli, a berieme tak veľmi dôležité tri body v tabuľke, v ktorej odskočíme práve dnešnému súperovi na 9. mieste.

Najbližšie dve druholigové stretnutia nás čakajú na ihriskách súpera, keď o týždeň v sobotu cestujeme do Dubnice a následne aj do Námestova.


HLASY PO ZÁPASE
Martin Kuciak, asistent trénera MŠK Žilina B
"Dnes sme chceli predovšetkým potvrdiť ťažko získané body spred týždňa z Petržalky. Vedeli sme, že dnes to budeme musieť, čo sa týka zostavy, namiešať. Prvý polčas nebol ideálny, hoci príležitostí sme si pripravili dosť, ale neriešili sme ich dobre. Tešil iba výsledok. Do druhého dejstva súper otvoril hru, keďže prehrával a nám sa otvárali priestory. Nevyužívali sme však šance i penaltu. Prišiel "starý-známy" zákon, súper tak ožil a dostal sa ku gólu. Chvalabohu, striedajúci hráči oživili hru, vypracovali gól pre Vlada Vaľka, ktorý bol za svoju prácu odmenený. Zápas sme zvládli a zaslúžene doviedli do víťazstva. Teraz je pasáž ligy, kedy sú pred nami zápasy s tímami pod nami. Preto sú dnešné i minulotýždňové body veľmi dôležité a vážime si ich."
Vladimír Vaľko, útočník MŠK Žilina B
"Z môjho pohľadu sme mali v úvodnom polčase celkom dobré fázy hry, prišli i šance a prišiel aj gól. Po zmene strán sme mali ešte lepšie úseky, nepremenili sme príležitosti, tempo následne upadlo a po vyrovnávajúcom góle sme ostali trochu zaskočení. Našťastie, chalani vymysleli peknú akciu a ja som ju zakončil. Bol to môj cieľ skórovať, som veľmi rád za premiérový gól za "B"-tím. Dnes nám chýbala efektivita, nedarilo sa nám to pretlačiť do brány, aby sme zápas rozhodli už skôr. Ideme ďalej, sme radi za takýto štart do jari."
II. liga,
nedeľa 6. 3. 2022 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
2:1(1:0)
MŠK Žilina - Slavoj Trebišov
Góly: 41. Matta (vl. gól), 86. Vaľko - 78. Begala
ŽK: 22. Trabalík, 26. Talakov, 71. Stojchevski - 20. Rokyta
Diváci: 77
Rozhodca: Valent - Sluk, Poracký
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Teplan - Tandara, Pečovský (C), Capko, Bari - Stojchevski, Talakov (90. Oravec), Gomola - Bortoli (81. L. Sauer), Vaľko, Trabalík (69. Vaľovčin)

Slavoj Trebišov
Dráb - Šimko, Matta, Ilinjo (C), Rokyta - Casado, Digoň (88. Santos) - Begala, Bajtoš (46. Sitarčík), Straczek (46. Pálfi) - Rypák (46. Černák)
SÚVISIACE ČLÁNKY
05.03.2022"B": V nedeľnom predzápase proti tabuľkovému susedovi z Trebišova

Facebook