”B”: V nedeľnom predzápase proti tabuľkovému susedovi z Trebišova
Stred týždňa nám vyplnila mládežnícka Liga majstrov, no a v nedeľu už pokračujú oba mužské tímy Šošonov ligovými súbojmi. Ešte pred podvečerným duelom prvého tímu MŠK proti Slovanu nastúpi dopoludnia na svoj zápas 19. kola II. ligy aj rezerva proti tabuľkovému susedovi - FK Slavoj Trebišov. Hlavným cieľom Šošonov bude odpútať sa od súpera v poradí súťaže a zlomiť proti nemu trojzápasovú sériu bez výhry.

Nedeľný predzápas na Štadióne MŠK Žilina s výkopom o 10:30 rozhoduje hlavný arbiter Igor Valent.


o súperovi

FK Slavoj Trebišov

Rok založenia: 1912

Klubové farby: modrá a žltá

Štadión: Štadión Trebišov (kapacita 3000 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: 10. miesto – 35 bodov
  • aktuálna sezóna: 10. miesto – 25 bodov (po 18. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 2:2 (doma) a 1:3 (vonku)
  • aktuálna sezóna: 0:3 (vonku)

Pohyby v kádri:

  • príchody: José Casado (hosťovanie | MFK Zemplín Michalovce), Roland Černák (hosťovanie | FK Humenné), Tomáš Filipiak (hosťovanie | MFK Ružomberok) a Marko Deronja (voľný hráč | Hegelmann Litauen/Litva)
  • odchody: Martin Melichar (návrat z hosťovania | FK Příbram/Česko) a Jakub Verčimák (hosťovanie MFK Vranov nad Topľou)

skórovať ako prví

Pred druhou jarnou previerkou nechýba v preview ani tradičný rozhovor s trénerom rezervy Vladimírom Veselým. Spolu sme sa pozreli trochu späť na Salzburg i Petržalku a takisto aj najbližší duel proti Trebišovu.

Do zápasu s Trebišovom ideme trochu sklamaní po stredajšej prehre so Salzburgom. Nebude sa ťažšie hľadať motivácia?

"Všetkých hráčov sme už nastavili tak, že je to história a teraz nás čakajú nové zápasy a nové výzvy. Aktuálne sa už plne koncentrujeme na ligové súťaže. Samozrejme, sklamanie tam bolo, ale myslím, že už sme nastavení na ďalší futbalový život."

Čo ste povedali chalanom v šatni po Salzburgu?

"Jednoznačne som ich pochválil. Povedal som im, že som na nich hrdý a pyšný za to, čo dokázali. Za to, že dokázali hrať vyrovnanú partiu s viacerými kvalitnými súpermi. Sami videli, že futbal sa oplatí robiť. Hrať pred takým publikom je skvelá vec a ďalšia motivácia v kariére."

Naopak, pred týždňom sme v Petržalke vyhrali. Budeme chcieť napodobniť tento výkon alebo ukázať ešte aj niečo viac?

"Sme veľmi spokojní, že sa nám podarilo vstúpiť do ligy víťazstvom na horúcej pôde v Petržalke. Teraz nás čaká nepríjemný Trebišov, ktorý v prvom jarnom kole dokázal vyhrať v Dubnici. Určite to bude nepríjemný a dobre organizovaný súper, ale ja verím, že nadviažeme na výkon z Petržalky a budeme úspešní."

Preverí nás tabuľkový sused, proti ktorému sme už nevyhrali tri zápasy v rade. Čím to je podľa vás?

"V týchto stretnutiach sme vždy spravili viacero naivných chýb. Keď Trebišov necháme ísť do vedenia, ako sme to urobili na jeseň u nich, tak je to už veľmi ťažké otáčať, keďže majú dobrú defenzívu. My musíme predovšetkým hrať svoju hru, aby sme súpera dostali pod tlak, ideálne skórovať ako prví."

Trebišov má jeden z najslabších útokov v lige, i keď nám dal paradoxne tri góly. Hlavnú úlohu by teda mohol zohrať najmä spomínaný prvý gól...

"Áno, koncentrácia od úvodu musí byť stopercentná. Musíme sa vyvarovať individuálnym chybám, pretože súper má kvalitu a vie ich potrestať. Stále sa hrá ešte o veľa bodov, no my ich potrebujeme získavať najmä v domácom prostredí. Nemôžeme si dovoliť zbytočné zaváhania."

Proti Trebišovu nastúpime v nedeľu doobeda ešte pred zápasom "Áčka". Bolo ťažké poskladať káder vzhľadom na túto skutočnosť? Navyše, kategória do 19 rokov mala v sobotu na programe takisto svoj zápas...

"Nejakým spôsobom sme sa to snažili poskladať. Keďže hrá i 19-tka, tak príležitosť dostanú tentokrát iní hráči. Je fajn, že prerotujeme chalanov a uvidíme v akcii aj ďalších. Verím, že sme na Trebišov vyskladali kvalitný káder."

Nespôsobili ešte väčšie komplikácie aj nejaké zranenia po stredajšom súboji mládežníckej Ligy majstrov?

"Trochu áno. Mimo sú na určitý čas napríklad Abasa Aremeyaw, Henry Addo či Dominik Šnajder. Ostatní hráči, ktorí trénujú s projektom, sú však v poriadku a môžu v nedeľu nastúpiť."

Z realizačného tímu vám odišiel hrajúci asistent trénera Viktor Pečovský. Znamená to aj jeho koniec v mužstve na hráčskej pozícii v "B"- tíme?

"Myslím si, že v tomto ešte nepovedal posledné slovo. Možno ešte nastane situácia, kedy ho budeme potrebovať. Najmä ak budú hrať viaceré družstvá v jeden deň. Určite to však nebude často, keďže máme dostatok hráčov, ktorí dostanú priestor. Samozrejme, veľmi mu prajeme, že sa dostal do "Áčka" a sme radi, že takýto človek bude pri prvom tíme."


priamy prenos

Stretnutie si budete môcť naživo pozrieť na športovom kanáli JOJ Šport.


rozhodcovia

Súboj tabuľkových susedov na Štadióne MŠK Žilina s výkopom v nedeľu doobeda o 10:30 hod. povedie hlavný rozhodca Igor Valent. Na čiarach mu budú asistovať Michal Sluk a Roman Poracký. 


Facebook