”B”: V šesťbodovej bitke úspešnejší Púchov po tesnom výsledku 1:0
II. liga,
nedeľa 2. 5. 2021 od 17:00
Mestský štadión Púchov
1:0(0:0)
MŠK Púchov - MŠK Žilina
Góly: 77. Michlík
ŽK: 53. Kapusniak, 63. Krčula, 89. Rypák - 25. Gomola, 73. Cicek
Rozhodca: Choreň - Vitko, Poracký
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 50% - 50%

Strely/na bránu: 15:6 / 8:2

Priame kopy: 10:9

Rohy: 4:2

Ofsajdy: 0:0

Fauly: 16:18

ZOSTAVY
MŠK Púchov
Pilný - Lacko, Riška (C), Varga, Martinček - Kapusniak, Loduha - Šeroň (46. Michlík), Krčula (88. Kopiš), Mráz (90. Prokop) - Pilný (58. Rypák)

MŠK Žilina
Teplan - Suľa (C), Leitner, Nagy, Kopásek - Mráz, Gomola (81. Jambor), Goljan - Trabalík (61. Holáň), Kostúr, Yenne (67. Cicek)
Zápasové menu
V rámci druhej slovenskej ligy sme nastúpili na zápas 27. kola proti tabuľkovému susedovi z Púchova. Šesťbodové stretnutie sme začali v dobrom tempe, no bez šancí. Nakoniec sme v prvom polčase videli viacero príležitostí na strane domácich, ktorým sme kontrolovali len Goljanovou tutovkou. Do kabín sme tak šli za stavu 0:0. Druhopolčasovú prevahu Púchova sme, bohužiaľ, nevydržali a v 77. inkasovali po hlavičke nášho bývalého hráča Jakuba Michlíka. V závere sa nám už stav duelu nepodarilo vyrovnať a Púchov opúšťame po prehre 0:1.

Po minulotýždňovej remíze proti favoritovi z Mikuláša sme dnes vyrukovali s vcelku obmenenou zostavou. Belka v bráne nahradil Teplan a Nemčíka v obrane Leitner. Viacero zmien sme dokumentovali aj v záložnej a útočnej rade. V dnešnom zápase sa premiéry v základe "B"- tímu dočkal aj ďalší talentovaný hráč z Akadémie MŠK - Vladimír Trabalík.

Stretnutie sme začali s aktívnym prístupom a správnou dávkou bojovnosti, z čoho sme však v prvej desaťminútovke šancu nevyťažili. Prvý vážnejší vzruch spôsobil až prízemný center do šestnástky v podaní domácich, ktorý ale nikto z hráčov Púchova do siete nedopravil. V 17. minúte opäť pohrozili hráči v čiernom po dobre zahranej štandardnej situácii, pri ktorej nás svojím výborným reflexom zachránil Marek Teplan. Naša úvodná príležitosť sa zrodila po vysunutí Filipa Mráza od Samuela Kopáska, ten sa prehnal po ľavej strane a poslal nebezpečnú ponuku do pokutového územia, ktorú musel vyrážať brankár Púchova. K odrazenej lopte sa následne márne naťahoval Adam Goljan. Nebezpečne vyzerala aj ďalšia štandardka Púchovčanov, ktorá však preletela pokutovým územím bez povšimnutia. Naopak, Šošoni zatopili domácim rýchlymi nohami Tentona Yenneho na pravej strane, jeho finálka na Goljana však nevyšla ideálne. V 33. minúte sme po nádhernej kombinácii našich už dvíhali ruky nad hlavu, no brankár Pilný bol proti. Krásny futbalový moment po osi Mráz-Suľa-Goljan zakončoval posledný menovaný sám pred brankárom, ale trafil iba v strede stojaceho gólmana. Následne to rovnako neúspešne skúšal svojou pravačkou spoza šestnástky aj Adam Kostúr. Do konca polčasu zaujal už iba rohový kop a následná skrumáž pred našou bránou, ktorú najskôr vyriešil opäť skvelý Teplan a potom loptu odpratala do bezpečia naša obrana. Po hvizde hlavného rozhodcu sme tak do kabín odchádzali po prvom dejstve bez gólov. 

Po príchode z útrob štadióna začali aktívnejšie domáci, z čoho vyplynula aj príležitosť Martinčeka, ktorú ale bez problémov lapil Teplan. Väčšiu aktivitu sme ukázali v pasáži okolo 60. minúty, viacero pološancí a náznakov ukončil málo razantnou strelou Yenne. Hneď na to prišlo na rad aj naše prvé striedanie v stretnutí, keď debutanta Vladimíra Trabalíka nahradil na hracej ploche René Holáň. To však paradoxne nakoplo Púchov. Ďalekonosný center zakončoval v šestnástke jeden z hráčov v čiernom, zase ale čaroval náš gólman Marek Teplan, ktorý jasný gól vytesnil mimo brány. Už o pár minút sa zopakovala podobná situácia, nepríjemný priamy kop tečoval pred naším brankárom niekto z domácich, no ten opäť vytiahol ďalší priam až zázračný zákrok. V 67. minúte sa na ihrisko dostal ďalší z našich debutujúcich mladíkov - útočník Vladislav Cicek. Tentokrát to Púchov skúšal z rohu, lopta sa odrazila na zadnú tyč k úplne voľnému Michlíkovi, ktorý však trestuhodne prestrelil. V 77. minúte sme to už nezvládli a inkasovali gól z hlavy nášho bývalého hráča Jakuba Michlíka, ktorou poslal domácich do jednogólového vedenia. Tento moment nás správne nakopol a hneď vzápätí to po odrazenej lopte z rohu tvrdo skúšal kapitán Samuel Suľa. S uplynutím základnej hracej doby sme sa ešte snažili niečo s výsledkom spraviť a takmer sa to aj podarilo striedajúcemu Timovi Jamborovi. Na zadnej tyči číhajúci útočník však trafil len bočnú sieť. Viac sme už v závere z tlaku nevyťažili a z Považia odchádzame bez bodov.

Víťazný zámer nám dnes, bohužiaľ, nevyšiel a z Púchova cestujeme domov po najtesnejšej prehre 0:1. V budúcom týždni čaká náš "B"- tím voľno a následne cesta na východ do Košíc. 


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Veselý, tréner MŠK Žilina
"Ťažko sa mi to dnes hodnotí. Prvý polčas bol vcelku vyrovnaný, šancí bolo minimum a my sme našu jednu veľkú nevyužili. Domáci mali tiež dobrú situáciu, ale rovnako nedali. Do druhého dejstva sme vstúpili celkom dobre, no nevyužili sme zopár sľubných brejkov. Potom sa domáci dostali do hry po štandardných situáciách, pred ktorými sme zbytočne faulovali a oni to výborne kopali. Keď sme prečkali ich tlak a šance, tak sme opäť spravili chybu v strede poľa a súper to potrestal. Chýbal nám jednoduchší prechod do útoku a ak sme sa tam dostali, tak sme zle riešili jednotlivé situácie. V šestnástke sme mali len jednu väčšiu príležitosť, absentoval tam väčší dôraz a chcenie sa presadiť. Je to pre nás ťažká rana, body potrebujeme ako soľ. Veľmi nás mrzí, že sme to nezvládli a nedoviedli zápas aspoň do remízového stavu."
Vladimír Trabalík, krídelník MŠK Žilina
"Dnes sme boli horším tímom predovšetkým v ofenzíve, vytvorili sme si málo príležitostí, a preto sme aj prehrali. Nedarilo sa nám udržať loptu na súperovej polovici a vyhrávať dôležité osobné súboje. S mojím debutovým výkonom som spokojný, ale radšej by som bral výhru. Mrzí ma, že sme neuhrali lepší výsledok. Stále však veríme, že sa k nám prikloní aj trochu šťastia a zachránime druholigovú príslušnosť aj pre ďalšiu sezónu."
II. liga,
nedeľa 2. 5. 2021 od 17:00
Mestský štadión Púchov
1:0(0:0)
MŠK Púchov - MŠK Žilina
Góly: 77. Michlík
ŽK: 53. Kapusniak, 63. Krčula, 89. Rypák - 25. Gomola, 73. Cicek
Rozhodca: Choreň - Vitko, Poracký
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 50% - 50%

Strely/na bránu: 15:6 / 8:2

Priame kopy: 10:9

Rohy: 4:2

Ofsajdy: 0:0

Fauly: 16:18

ZOSTAVY
MŠK Púchov
Pilný - Lacko, Riška (C), Varga, Martinček - Kapusniak, Loduha - Šeroň (46. Michlík), Krčula (88. Kopiš), Mráz (90. Prokop) - Pilný (58. Rypák)

MŠK Žilina
Teplan - Suľa (C), Leitner, Nagy, Kopásek - Mráz, Gomola (81. Jambor), Goljan - Trabalík (61. Holáň), Kostúr, Yenne (67. Cicek)
SÚVISIACE ČLÁNKY
30.04.2021"B": Proti Púchovu s cieľom zachrániť druholigovú príslušnosť

Facebook