”B”: Zo Záhoria odchádzame domov bez bodov po tesnej prehre 0:1
II. liga,
sobota 27. 3. 2021 od 14:30
Štadión MFK Skalica
1:0(1:0)
MFK Skalica - MŠK Žilina
Góly: 43. Šebesta
ŽK: 58. Mader - 26. Kopas, 49. Sluka, 65. Leitner, 71. Yenne, 90. Jibril
Rozhodca: Greško - Hrenák, Hrebeňár
ZOSTAVY
MFK Skalica
Junas - Blažek (90. Rudonja), Ranko (C), Černek, Mizerák - Mader, Hollý, Mášik - Baumgartner (90. Škovran), Šebesta, Horodník (87. Straczek)

MŠK Žilina
Petráš - Rusnák, Kopas, Leitner, Sluka - Mráz (62. Tandara), Myslovič, Paur (C) - Yenne (73. Hamza), Jibril, Ďuriš
Zápasové menu
V sobotnom 22. kole II. slovenskej ligy sme zavítali na Záhorie, kde čakal futbalistov MŠK Žilina B zápas s domácou Skalicou. Po viacerých šanciach na oboch stranách priniesla gól až tá zo 43. minúty a krížna strela skalického Šebestu. Druhý polčas bol o našej snahe, no k väčším príležitostiam sa väčšinou dostávala Skalica. Ďalší priebeh zmenu obrazu hry a skóre nepriniesol a zo Záhoria si tak domov nenesieme žiaden bod, a to napriek posilám z "A"-tímu.

Po minulotýždňovom nešťastnom zápase s lídrom z Banskej Bystrice sme nastúpili opäť proti súperovi s postupovými ambíciami. Síce bez viacerých mládežníckych reprezentantov, zastúpili ich však hráči prvého tímu.

Stretnutie začalo aktívne z obidvoch strán. Za spomenutie stojí piata minúta a spolupráca dvoch nigérijských hráčov. Tentona Yenneho vysunul za obranu Taofiq Jibril, brankár domácich bol však pri lopte skôr ako náš krídelník. Skalica hrajúca v zelenom zaútočila po pravej strane v 11. minúte, nepríjemná strela Mášika letela mimo. Z nasledujúcej akcie sme vybojovali roh, ktorý takmer umiestnil do brány Adam Kopas. Lopta ale bránu nenašla. V 19. minúte sme sa už takmer radovali. Branislav Sluka poslal pas na Jakuba Paura, ten našiel vo veľkej šanci Dávida Ďuriša, no "Dedo" trafil iba padajúceho brankára Junasa. Gól nepriniesol ani center Branislava Sluku v 28. minúte a hlavičkové zakončenie tiesneného Paura. O štyri minúty to bola veľká, hneď dvojitá šanca domácich, po ktorej sme mohli ďakovať Samovi Petrášovi. Najskôr z veľkej blízkosti zblokoval gólovku Horodníka a potom aj bombu skalického stopéra Černeka spoza pokutového územia. Za pár chvíľ zvonila aj tyč našej svätyne po umiestnenej strele Baumgartnera, následne si domáci márne pýtali penaltu po páde v šestnástke. Plynula 43. minúta a ako prvá sa v zápase napokon presadila Skalica, čo sa v neskoršom priebehu ukázalo ako zlomové. Šebesta krížnou strelou cez našich obrancov poslal domácich do vedenia 1:0. O odpoveď sa pokúšal hneď vzápätí Yenne, jeho tvrdá strela spoza pokutového územia skončila na rukaviciach brankára Skalice. Tím zo Záhoria takmer poslal do dvojgólového vedenia v nadstavenom čase Hollý. Proti tomu však vytiahol skvelý zákrok Petráš, do šatní sme tak odchádzali s mankom jedného gólu. 

Do druhého dejstva sme nastúpili bezo zmien v zostave s úmyslom odčiniť manko. No k prvej šanci sa dostali Skaličania po jedovke, ktorá ideálne sadla Blažekovi na nohu. Petráš sa opäť vyznamenal. Podobne to skúšal aj v 61. minúte druhý krajný obranca domácich Mizerák, tentokrát vysoko nad. Na rad prišlo aj úvodné striedanie v našom mužstve, Filipa Mráza nahradil Marián Tandara. Po rohu z ľavej strany sa naskytla ďalšia možnosť pre Záhorákov, na prvej tyči nás znovu zachraňoval Petráš. Pri druhom striedaní prišlo k výmene krídelníkov, na ihrisko prišiel Baba Hamza za Tentona Yenneho. Následne to z diaľky opäť skúšali domáci hráči, Horodník si potiahol loptu, ale jeho pokus aj v tomto prípade mieril nad hornú žrdku. Šošoni bojovali, no lopta ich často neposlúchala a z toho vznikalo aj viacero nepresností. A tak sa k ďalšej príležitosti dostala Skalica, konkrétne Mášik prízemnou strelou, ktorá sa obtrela o bočnú sieť. V 80. minúte to bol závar v našej šestnástke po rohu a strele Horodníka z otočky. Gólové parametre však jeho pokus nemal. Minútu pred koncom stretnutia sme súpera konečne zatlačili, Jibril ale pokutový kop svojou aktivitou nevypýtal. Už v nadstavených štyroch minútach prišiel z ľavej strany prudký prízemný center Sluku, jeho ponuku nevyužil nikto vo voltových dresoch. Do konca sme už nevideli nič zaujímavé, po ťažkom zápase tak cestujeme domov naprázdno.

Z výjazdu v Skalici odchádzame, bohužiaľ, bez bodov, čo znamená pokles na priebežné 9. miesto tabuľky II. ligy. V ďalšom kole nastúpime budúcu nedeľu na domácom ihrisku proti Podbrezovej, opäť aj v priamom prenose.


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Veselý, tréner MŠK Žilina B
"Súper hral jednoduchý a agresívny futbal. Ťažko sme sa dostávali do jeho šestnástky. Keď sme sa aj v prvom polčase dostali do dobrých príležitostí, tak sme ich nepremenili. Zase prišla zbytočná chyba na konci polčasu, strata na našej polovici a Skalica sa gólom dostala na koňa. V druhom dejstve to už bolo bojovné stretnutie s minimom šancí na oboch stranách. V závere sme si vypracovali jednu sľubnú šancu, ale nevyužili sme ju. My sme chceli hrať futbal, zatiaľ čo súper hral jednoduchšie, agresívnejšie a bojovnejšie. V tom nás trochu predčili. Využili našu chybu, skórovali, a aj keď sme sa im vyrovnali, tak to nestačilo. Bohužiaľ, hrá sa na góly a tie sme dnes nedali."
Patrik Leitner, obranca MŠK Žilina B
"Aj kvôli terénu sme sa ťažšie presadzovali smerom dopredu. To znamená, že sme sa museli oprieť o dlhé lopty. Rovnako sme neboli dostatočne dôrazní a málo sme získavali druhé lopty. Ich stopéri vyhrávali hlavičkové súboje a my sme nemali žiadnu hru. Škoda nepremenenej šance v prvom polčase, v druhom sme nemali asi ani jednu väčšiu príležitosť. Súper bol dobre organizovaný vzadu. Keďže sme sa nevedeli presadiť kombinačne a po zemi, tak sme museli nakopávať lopty dopredu, kde bola Skalica dostatočne dôrazná. Toto bol jeden z hlavných problémov a dôsledok prehry."
II. liga,
sobota 27. 3. 2021 od 14:30
Štadión MFK Skalica
1:0(1:0)
MFK Skalica - MŠK Žilina
Góly: 43. Šebesta
ŽK: 58. Mader - 26. Kopas, 49. Sluka, 65. Leitner, 71. Yenne, 90. Jibril
Rozhodca: Greško - Hrenák, Hrebeňár
ZOSTAVY
MFK Skalica
Junas - Blažek (90. Rudonja), Ranko (C), Černek, Mizerák - Mader, Hollý, Mášik - Baumgartner (90. Škovran), Šebesta, Horodník (87. Straczek)

MŠK Žilina
Petráš - Rusnák, Kopas, Leitner, Sluka - Mráz (62. Tandara), Myslovič, Paur (C) - Yenne (73. Hamza), Jibril, Ďuriš
SÚVISIACE ČLÁNKY
26.03.2021"B": V sobotu nás čaká Skalica bez viacerých mládežníckych reprezentantov

Facebook