”B”: V sobotu nás čaká Skalica bez viacerých mládežníckych reprezentantov
V tomto týždni nás okrem reprezentačnej prestávky čaká aj ďalšie kolo druhej ligy. Tá na rozdiel od Fortuna ligy nemá v pláne prestávku a v sobotu tak pocestujeme do Skalice. V súboji 22. kola budeme chcieť súperovi odplatiť prehru z domáceho štadióna zo septembra minulého roka.

Sobotňajší duel II. najvyššej ligy povedie Pavol Greško.


Zlepšiť štandardné situácie

Stretnutie bude pre žilinskú rezervu po Banskej Bystrici ďalším súbojom, v ktorom narazia na protivníka z hornej časti tabuľky. Skalica sa netají postupovými ambíciami, zdobí ju vyvážený a zohraný káder. Že to nebude jednoduchý zápas, priznal aj tréner žilinského "Béčka" Vladimír Veselý.

"Bude to náročné stretnutie, pretože Skaličania majú veľmi skúsené a zohrané mužstvo. Bude to o tom nerobiť zbytočné chyby, na ktoré bude Skalica vyčkávať. Rovnako musíme byť dôrazní v štandardných situáciách, lebo aj Skalica má hru postavenú na nich. Sú v nich nebezpeční, vedia streliť góly a majú na to aj typy hráčov. Toto si musíme postrážiť. Rovnako aj my musíme byť nebezpeční pre súpera, predviesť svoju hru a vzadu hrať zodpovednejšie," zhodnotil silu súpera zo Záhoria žilinský kormidelník.

Proti Skalici sme už v tejto sezóne nastúpili. Na domácom ihrisku z toho bola prehra 2:3. "Vychádzame z každého zápasu Skalice. Máme zanalyzované ich posledné stretnutia, ale aj prvý vzájomný duel na jeseň. Vieme, čo nás čaká a verím, že sa na to dobre pripravíme," doplnil šéf žltozelenej lavičky.

Ak chceme bodovať, jednoznačne musíme napodobniť výkon z prvého polčasu proti Banskej Bystrici. Pozor si však musíme dávať na úvody a koncovky polčasov, kde sa duel lámal aj proti lídrovi tabuľky. "Jedným z dôležitých momentov bola štandardná situácia zo záveru prvého polčasu. Boli sme pri nej nedôslední, inkasovali sme, to by sa nám nemalo stávať. Druhým zlomovým momentom bolo, že pri gólových situáciách sme mali vyriešiť situáciu jednoduchšie, no my sme si to namiesto toho zbytočne komplikovali. I keď sme sa z toho chceli dostať futbalovo... Z toho potom vyplynuli góly Banskej Bystrice, k čomu prispel aj náš nedôraz v šestnástke. V závere sme to mali uhrať na súperovej polovici, bohužiaľ, vyrobili sme štandardku a následne dovolili súperovi skórovať," skonštatoval lodivod "B"- tímu Šošonov. 

Práve štandardné situácie sú miestom, kde nás momentálne tlačí topánka a tvrdo pracujeme na náprave. "Snažíme sa s tým niečo robiť, lebo gólov sme z nich dostali naozaj dosť. Väčšina našich súperov stavia svoju hru práve na štandardných situáciách a inak to nebude ani v najbližšom zápase proti Skalici. Musíme si na to dávať väčší pozor." Chýba nám práve v takýchto momentoch skúsenosť, s ktorou by sme si to možno postrážili? "Jedno z druhým. Môže to byť aj skúsenosťou, ale ja od chalanov čakám viacej obetavosti, zodpovednosti za výsledok aj spoluhráčov. Chýba mi aj viac komunikácie, vzájomného coachingu. Verím však, že sa to chalani rýchlo naučia." Vekový priemer našej základnej zostavy sa v posledných zápasoch pohyboval tesne nad hranicou 19 rokov.

Nie je potom prekvapením, keď do mládežníckych reprezentácií odchádza väčšina z našich hráčov. "Svedčí to o vynikajúcej práci Akadémie MŠK a skvelom skautingu. Hráčov pripravujeme na seniorský futbal a v akadémii majú na to ideálny priestor." Ku sokolíkom odišlo počas marcového asociačného termínu až 18 hráčov MŠK Žilina. 

Žltozelenej rezerve bude teda chýbať viacero stabilných hráčov zo základnej jedenástky. "Príležitosť dostanú ďalší hráči. Konkurencia tu je, sú tu mladí a draví chalani, ktorí sa chcú presadiť. Verím, že keď dostanú šancu, tak sa jej chytia. Rovnako by sa mali vrátiť chalani z reprezentačného tímu do 19 rokov, takže tí dostanú tiež príležitosť. Uvidíme, aký bude zdravotný stav v prvom tíme a podľa toho sa rozhodne aj o zostave," uzavrel šéftréner projektu "B+19" pred súbojom so štvrtým tímom prebiehajúcej sezóny II. najvyššej ligy.


Rozhodcovia

Stretnutie 22. kola druhej futbalovej ligy, ktoré má na Záhorí výkop o 14:30 hod., povedie hlavný rozhodca Pavol Greško. Na čiarach mu asistujú Anton Hrenák a Matej Hrebeňár.


priamy prenos

Zo stretnutia chystá prenos domáci tím na svojom YouTube kanáli. 

Facebook