ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 6:2 (3:0)
Fortuna Liga,
sobota 11. 5. 2019 od 15:00
Tehelné pole
6:2(3:0)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 3., 58. a 80. Šporar, 32. Holman, 43. Dražič, 83. Moha - 49. Gamboš, 74. Vallo
ŽK: 52. Holman, 81. Ljubičić
Diváci: 12533
Rozhodca: Glova
ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Greif – Medveděv (9. Apau), Guzmics, Bajrić, Suchockij – Ljubicić – Holman (69. Nono), Dražić – Čavrić (75. Strelec), Šporar (C), Moha

MŠK Žilina
Holec - Anang, Kaša, Králik, Sluka - Myslovič (84. Bernát), Gamboš, Škvarka (C) - Diaz, Boženík (74. Balaj), Mihalík (66. Vallo)
Zápasové menu
Na Tehelnom poli sme nastúpili po desiatich rokoch v pomerne mladej zostave, keď pre zranenie chýbal v strede poľa opäť Miroslav Káčer. Šancu tak dostala dvojica mladíkov - Patrik Myslovič a Martin Gamboš. Záložník Ivan Diaz v tomto dueli nastúpil na krídle.

Stretnutie sme začali smolne, po nevinne vyzerajúcom centri Medveděva sa lopta dostala k Bensonovi Anangovi. Ten ju chcel spracovať hruďou Dominikovi Holecovi, no lopta sa odrazila nešťastne od brvna k osamotenému Šporarovi a domáci poľahky viedli. Úvod vďaka naozaj smolnému úvodu patril domácim, šošonom chýbalo väčšie sebavedomie, vďaka ktorému by sa dostali až pred Greifa. Prvý nebezpečnejší center smeroval na domácu bránu až v 24. minúte, no Slukovu ponuku na gól vyboxoval Greif do bezpečia. Po polhodine hry znova Sluka nasmeroval dobrú prihrávku na Boženíka, no jeho zakončenie znamenalo iba rohový kop. Z protiútoku tak udrel Slovan po druhýkrát, v 32. minúte Suchockij našiel prízemným centrom Holmana, ktorý rozvlnil sieťa Holeca strelou pod brvno. Práve horná konštrukcia pomohla domácim Bratislavčanom v 38. minúte po nenápadnej strele kapitána Michala Škvarku. O dve minúty zachraňoval v obrane Anang pred voľným Mohom. Pred polčasom prišla naša šanca na zníženie po faule a priamom kope z azda 20 metrov, ale Škvarkov pokus skončil na múre domácich. Udreli tak znova domáci, najskôr ešte Holec reflexne vytlačil strelu Šporara na roh, no v 43. minúte Dražič exportnou strelou nedal Holecovi šancu zasiahnuť.

Po prestávke odpovedali rovnako výstavným gólom aj šošoni, Martin Gamboš nešpekuloval s loptou a z vyše 20 metrov to trafil ponad Greifa od brvna excelentne - 3:1. Pripísal si svoj prvý ligový gól. Znova pohrozili domáci, Suchockij na zadnej tyči nedočiahol na center. Žltozelení hrali konečne odvážnejšie, strieľaný center Mihalíka síce Greif vyrazil pred seba, no tam nebol nik z kentošovcov. Domáci opäť ukázali o niekoľko sekúnd svoju efektívnosť, Moha si počkal na nabiehajúceho Šporara, ktorý to upratal po zemi na štvrtý gól domácich. Holec musel spoluhráčom vpredu pomôcť niekoľkými vybehnutiami, ako v 65. minúte pri výpade Šporara. Na druhej strane sa po priamom kope Sluku dostal k odrazenej lopte Boženík, ale Greif znova odolal pokusu nášho najlepšieho strelca. Druhý gól našich prišiel napokon v 74. minúte, priamy kop Škvarku upratal hlavou ďalší premiérový ligový strelec Kristián Vallo - 4:2. Slovan hral podľa toho, ako potreboval. Dlhú loptu za obranu dostal Šporar, ktorý sa pretlačil cez našich obrancov a lobom pod Holeca zaznamenal hetrik. V 83. minúte prišlo navýšenie domáceho náskoku z ľavej strany, Moha sa uvoľnil cez našu defenzívu a k vzdialenejšej tyčke umiestnil svoj presný pokus.

Šošoni tak neuspeli proti Slovanu ani v štvrtom vzájomnom stretnutí a pri premiérovom zápase na novom Tehelnom poli podľahli domácim vysoko 2:6.

HLASY PO ZÁPASE
Martin Ševela, tréner ŠK Slovan Bratislava
"Z našej strany to bolo výborné futbalové predstavenie. Andraž bol opäť na správnom mieste, po suchotách sa nadýchol a priblížil sa ku gólovému rekordu ligy. Urobíme všetko, aby sa mu ho podarilo prekonať. Pokiaľ to však nevyjde, nebudeme z toho robiť tragédiu. Celé mužstvo by som zhodnotil veľmi dobre, boli sme kompaktní v defenzíve a dobre sme prehusťovali stred poľa, strelili sme krásne góly. Sme radi, že sme oslávili storočnicu takýmto spôsobom. Z našej strany veľká spokojnosť."
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina

"Chceli sme dnes útočiť v krajných priestoroch a vynechať centrálnu časť, kde je Slovan naozaj silný. Naša stratégia sa zrútila už v 3. minúte po hrubej individuálnej chybe. Keď sa už Slovan dostane do vedenia, je ťažké ho donútiť k chybám. Potom sme mali aj my lepšie úseky, hrali sme kombinačne, no naše šance sme nepremenili, naopak, súper nás kruto trestal. Každý jeho brejk hrozil veľkou šancou. Keď sa k tomu pridá vysoká efektivita, tak je naozaj náročné pomýšľať na dobrý výsledok. Zlyhali sme dnes predovšetkým v defenzíve, dostávame naozaj veľa gólov a potom aj hráči strácajú vieru v to, že môžeme byť úspešní. Dnes aj keď sme skórovali, vzápätí sme inkasovali. Znova sme strelili gól na 4:2 a z brejku sme opäť inkasovali. Dnes bola najväčším problémom hlavne práca v defenzíve a bránenie protiútokov súpera. Bojujeme do konca sezóny, nefunguje nám teraz veľa vecí, no musíme sa chytiť naším spôsobom hry v jednotlivých fázach a potom sa už konečne dostaví aj dobrý výsledok."

Martin Gamboš, stredopoliar MŠK Žilina a premiérový ligový strelec

"Úvod bol pre nás nešťastný, inkasovali sme lacný gól. Niekedy to mužstvu pomôže, ale my sme nereagovali správne, nepodarilo sa nám vyrovnať, naopak, valilo sa to na nás hlavne kvôli tomu, že sme robili veľa chýb. V druhom polčase to bolo z našej strany o niečo lepšie, strelili sme kontaktný gól, no dlho sme sa na dostrel neudržali. Chceli sme hrať našu hru, avšak produkovali sme naozaj veľké množstvo nevynútených chýb. Domáci udreli po rýchlych brejkoch, ktoré dnes mali naozaj efektívne. Niekedy netreba špekulovať, zavrieť oči a vystreliť. Som preto rád za prvý ligový gól, ale radšej by som bral body. Dnešok treba hodiť za hlavu a v posledných dvoch zápasoch veriť, že sa to konečne obráti v náš prospech."

Fortuna Liga,
sobota 11. 5. 2019 od 15:00
Tehelné pole
6:2(3:0)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 3., 58. a 80. Šporar, 32. Holman, 43. Dražič, 83. Moha - 49. Gamboš, 74. Vallo
ŽK: 52. Holman, 81. Ljubičić
Diváci: 12533
Rozhodca: Glova
ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Greif – Medveděv (9. Apau), Guzmics, Bajrić, Suchockij – Ljubicić – Holman (69. Nono), Dražić – Čavrić (75. Strelec), Šporar (C), Moha

MŠK Žilina
Holec - Anang, Kaša, Králik, Sluka - Myslovič (84. Bernát), Gamboš, Škvarka (C) - Diaz, Boženík (74. Balaj), Mihalík (66. Vallo)
SÚVISIACE ČLÁNKY
09.05.2019Pred zápasom ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina

Facebook