Pred zápasom ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
V 8. kole nadstavbovej časti cestujú futbalisti MŠK Žilina premiérovo na nový štadión v Bratislave, kde sa predstavíme proti Slovanu Bratislava. Na Tehelnom poli budeme hrať po takmer desiatich rokoch, ešte na jeseň roku 2009 sme podľahli domácim 1:2.

Tentoraz je už Slovan v predstihu novým majstrom, šošonom však ide stále o veľa, keďže v posledných troch kolách budeme bojovať s Ružomberkom o tretiu priečku, ktorá zaručuje účasť v predkolách Európskej lige.

V aktuálnej sezóne je mužstvo z hlavného mesta neohrozeným lídrom, a práve v sobotu oslavuje svoju storočnicu. My však veríme, že dokážeme napodobniť Dunajskú Stredu s Ružomberkom a pri oslavách belasých sa rovnako postaráme o prekvapenie. V predchádzajúcich troch dueloch sa zrodili proti zverencom trénera Martina Ševelu prehry 0:1, 2:5 a naposledy doma v nadstavbe 0:3. V sobotnom, poslednom vzájomnom stretnutí aktuálneho ročníka potrebujeme zabrať a znova sa v lige bodovo nakopnúť.

za svojím cieľom

Šošoni majú za sebou náročný týždeň, ktorý im výsledkovo nevyšiel. Zverenci trénera Jaroslava Kentoša sa teraz potrebujú sústrediť na úplný záver sezóny, v ktorom sa rozhodne o prípadnom európskom lete.

"Máme za sebou naozaj mimoriadne náročný, emočný týždeň. Je to už za nami a teraz sa sústredíme na zvyšné tri duely aktuálnej sezóny. Spravíme všetko pre to, aby sme dosiahli svoj cieľ," hovorí kormidelník MŠK, ktorý chce s mužstvom prerušiť čiernu sériu. Aj napriek tomu, že cestujeme na nové Tehelné pole. "Odohrali sme so Slovanom tri zápasy, v ktorých sme dokázali podať lepšie i horšie výkony. Verím však svojmu tímu, napriek domácemu favoritovi sme schopní v Bratislave uspieť. Stratégia je jasná - byť odhodlaní, tímoví, s dobrou mentalitou. Sme pripravení to zvládnuť."

Sériu prehier neťahajú iba kentošovci, ale aj ševelovci, ktorí v posledných dvoch stretnutiach ťahali za kratší koniec. Aj týmto vyslali ostatní fortunaligisti signál, že Slovan sa dá zdolať. "Je logické, že po spečatení titulu trochu opadne koncentrácia. Tímy to využili. My sa však pozeráme na seba, nechcem hovoriť o prelomení série, i keď sme si všetci vedomí posledných výsledkov z nadstavby. Na druhej strane, hráme dominantnejšie, treba len pracovať na detailoch, ktoré nám nefungovali v predošlých dueloch."

Posledný zápas patril odchovancom, ostatní dostali príležitosť v II. lige. Ktorých hráčov môže vidieť na trávniku v Bratislave? "Zložíme najsilnejšiu možnú zostavu. Mimo je okrem Enisa Fazlagića a Vahana Bichakhchyana aj Vlado Majdan a Michal Tomič. Otázny je štart Miroslava Káčera."

Situácia v tabuľke sa po minulom víkende trochu skomplikovala, preto sa šošoni rozhodne nemajú na čo šetriť. "Pôjdeme za víťazstvom, cieľ je jasný a k jeho splneniu potrebujeme bodovať. Samozrejme, musíme v prvom rade podať kvalitný výkon. Aj zápasy Ligy majstrov ukázali, že vo futbale je možné všetko," dodáva 44-ročný kormidelník MŠK.

byť efektívni a vydať zo seba maximum

Ľavá strana defenzívy MŠK by mala patriť aj v Bratislave Branislavovi Slukovi, ktorý proti Slovanu nechýbal na trávniku v tejto sezóne ani minútu. Ako prekvapiť favorita a vziať si z Tehelného poľa tri body?

každý začať od seba

Po jednozápasovom dištanci za žlté karty by mal byť opäť obrannou stenou český stopér Filip Kaša, ktorý stál v aktuálnej sezóne v defenzíve žltozelených v 27 ligových stretnutiach.

"Určite nás mrzí, že sa nám v posledných zápasoch výsledkovo nedarilo. Verím, že našou kvalitou sa znova naštartujeme a každý z nás si uvedomí, o čo stále hráme. Určite to bude zaujímavý zápas, Slovan má síce titul istý, ale vždy to bývajú prestížne zápasy. Sobota nebude výnimkou," hovorí pred 8. kolom nadstavby "Kašmen".

Filipovi chutia zápasy proti Bratislave, a to nielen v obrane, ale aj v útoku. Gólovo sa presadil aj naposledy, to však bolo ešte na Pasienkoch. "Každý sa teší na nový štadión, bude to určite iná atmosféra, ktorá motivuje aj nás. Gólovo sa mi proti Slovanu darí, verím, že to bude platiť aj po sobote."

V poslednom kole sa hral síce zápas odchovancov, no žilinská "25" by musela aj tak nútene pauzovať kvôli žltým kartám. "Chalani odohrali dobrý zápas, no určite tam chýbali v niektorých momentoch skúsenosti, mladíci sa ešte potrebujú vyhrať. V zostave nastalo viacero zmien a bolo to vidieť. Napriek tomu sme určite siahali na body." A body potrebujeme najmä po víkende, kedy sme klesli v tabuľke na 4. miesto. "Každý z nás chce hrať Európu a každý pre to potrebujeme spraviť maximum."

Vo všetkých troch stretnutiach sme mali proti belasým svetlé chvíle, ale nepretavili sme to aj do pozitívneho výsledku. "Vždy sa rozhodlo po našich chybách. Určite sme neboli horším tímom. Ako hovorím, každý z nás musí začať od seba. Keď sa vyvarujeme chybám, budeme hrať tímovo ako vždy, tak môžeme uspieť."

Nálada v kabíne neklesá, všetci veria v úspešný koniec. "Samozrejme, všetci si uvedomujeme aktuálnu situáciu. Nálada je ako vždy pozitívna, čakajú nás posledné tri zápasy, nemáme sa na čo šetriť."

Sobotný zápas 8. kola nadstavby, ktorý má na Tehelnom poli výkop o 15:00 hod., rozhoduje ako hlavný arbiter Filip Glova, na čiarach Erik Weiss a Radoslav Bobko.

Facebook