FC Nitra - MŠK Žilina 1:0 (1:0)
Fortuna Liga,
sobota 22. 7. 2017 od 18:30
Štadión FC Nitra
1:0(1:0)
FC Nitra - MŠK Žilina
Góly: 15. Balaj
ŽK: 52. Šimončič, 90. Kóňa - 23. Škvarka, 90. Vavro
Diváci: 3500
Rozhodca: Glova
ZOSTAVY
FC Nitra
Hroššo - Kuník, Križan, Niba, Chovanec, Kóňa, Šimončič (C), Fábry (51. Kotrík), Ivančík (61. Ngeyitala), Valenta, Balaj (88. Charizopulos)

MŠK Žilina
Mandous - Chvátal (46. Sheidaev), Vavro, Králik, Mazáň - Káčer (63. Polievka), Diaz, Škvarka (C) - Špalek, Otubanjo, Jankauskas (40. Mráz)
Zápasové menu
V premiérovom predstavení šošonov v lige zvolil tréner Adrián Guľa osvedčené mená, prvýkrát sa na pravej strane obrany predstavil Juraj Chvátal. Cestu za obhajobou titulu sme začali na pôde nováčika, u ktorého sa zišla početná divácka kulisa.

ZOSTRIH ZÁPASU


Prvý náznak šance sa rodil v 4. minúte pre domácich, no všetko vyriešil s pokojom Denis Vavro. Na druhej strane skúšal svoje kľučky Yusuf Otubanjo, následné zakončenie však nemalo potrebnú razanciu. Domáce tribúny si pýtali gól po strele Ivančíka, no stredopoliar domácich mieril ďaleko vedľa. Oveľa lepšie vypálil kapitán Mišo Škvarka v 12. minúte po priamom kope, no Hroššo stihol loptu vyboxovať na roh. Ešte v úvodnej štvrťhodine sa menilo skóre, keď si Balaj zbehol za obranu a presne mierenou strelou nedal Mandousovi šancu zasiahnuť. V 22. minúte sme sa márne dožadovali pokutového kopu po zákroku na Michala Škvarku, ktorého súperov obranca pri zakončení doslova vyzul. Vyrovnanie neprišlo ani v 27. minúte po obkľúčení Hroššovho územia, keď domáci brankár vyrazil loptu k Diazovi, ktorý trafil iba tyčku. Z prvého fortunaligového gólu sme sa netešili ani po následnej skrumáži. Mandous musel byť v permanencii po krátkej prestávke na osvieženie, hlavička domácich však smerovala presne do jeho náručia. Náš tlak sa k záveru polčasu stupňoval, tréner Guľa už do prestávky striedal, Mráz mal priniesť oživenie na pravej strane. Penaltu sme u hlavného rozhodcu žiadali aj v 41. minúte, no píšťalka ostala nemá, a tak sme odchádzali do šatní so stratou jedného gólu.

Ihneď po zmene strán vystriedal Chvátala útočník Ramil Sheidaev, a tak lodivod šošonov zvolil ešte ofenzívnejšie rozostavenie. Hneď v 47. minúte si pýtala gól hlavička Otubanja, ktorý si spytoval svedomie, že neprihrával voľnému Sheidaevovi. Aj pri ďalšom zakončení žltozelených svietilo meno Afričana, ktorý z hranice šestnástky prestrelil svätyňu Hrošša. V 53. minúte podržal domácich Hroššo, ktorý z bezprostrednej blízkosti vychytal Ramila Sheidaeva. S pribúdajúcimi minútami sme čoraz menej púšťali Nitranov k lopte, no niekoľko centrovaných lôpt lepšie zvládala domáca obrana. Hra sa po uplynutí hodiny začala kúskovať, čo pochopiteľne vyhovovalo tímu v bielych dresoch. Potlesk tribún si zaslúžila v 71. minúte točená strela kapitána Škvarku, ktorú pravdepodobne Hroššo vyrazil, no rozhodca mal iný názor. Gól v sieti nitrianskeho gólmana nepriniesla ani 77. minúta a zakončenie Roba Polievku po obkľúčení domácej šestnástky. Krídelník mieril priehlavkom vysoko nad. Priestor medzi tromi žrďami netrafil ani Robo Mazáň po priamom kope z hranice dvadsiatich metrov. Ešte lepšia parketa sa nám naskytla v 86. minúte, no zo súboja Škvarka - Hroššo vyšiel opäť víťazne brankár domácich. Domáci sa v záverečných minútach bránili v hlbokom bloku, ktorý im napokon priniesol vytúžené ovocie. Žltozelení tak nevstúpili do ligy najšťastnejšie, keď podľahli nováčikovi z Nitry 0:1.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina

"V poslednom období zažili chlapci dosť negatívnych emócií po diskutabilných situáciách, no nechceme sa na to zameriavať, hoci to sú kľúčové momenty. Nebolo ľahké sa s tým vyrovnať, preto nám podľa mňa chýbal pokoj vo finálnej časti. Mužstvu nie je čo vyčítať za druhý polčas, totálne sme zavreli súpera, ktorý sa bránil nováčikovským elánom, entuziazmom. Dnes to Nitrania dokázal ustáť, no ak takto budeme hrať naďalej, víťazstvá prídu. Samozrejme, musíme skvalitniť finálny center, zrýchliť hru. Niekedy zažívame aj takéto zápasy, že to skáče na bránkovej čiare, trafíte konštrukciu, že výborne zachytá súperov brankár. Je podstatné, aby sme aj naďalej pokračovali v našej práci. Prvé kolá sú špecifické, dnes sme boli navyše netrpezliví. Je to škoda, máme v kolónke prehru, teraz treba okamžite reagovať tak, ako sme zvyknutí - doma naplno za výhrou a zápas zvládnuť nielen výkonnostne, ale aj výsledkovo."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna Liga,
sobota 22. 7. 2017 od 18:30
Štadión FC Nitra
1:0(1:0)
FC Nitra - MŠK Žilina
Góly: 15. Balaj
ŽK: 52. Šimončič, 90. Kóňa - 23. Škvarka, 90. Vavro
Diváci: 3500
Rozhodca: Glova
ZOSTAVY
FC Nitra
Hroššo - Kuník, Križan, Niba, Chovanec, Kóňa, Šimončič (C), Fábry (51. Kotrík), Ivančík (61. Ngeyitala), Valenta, Balaj (88. Charizopulos)

MŠK Žilina
Mandous - Chvátal (46. Sheidaev), Vavro, Králik, Mazáň - Káčer (63. Polievka), Diaz, Škvarka (C) - Špalek, Otubanjo, Jankauskas (40. Mráz)
SÚVISIACE ČLÁNKY
21.07.2017Pred zápasom FC Nitra - MŠK Žilina

Facebook