Pred zápasom FC Nitra - MŠK Žilina
Fortuna liga otvára svoje brány po päťdesiatich šiestich dňoch voľna. V úvodnom kole sezóny cestujú futbalisti MŠK Žilina na pôdu nováčika - FC Nitra, ktorý sa do najvyššej ligy vracia po troch rokoch strávených v II. lige.

Zverenci trénera Ivana Galáda sa v príprave na súboje s elitou stretli najskôr s konkurentom z Podbrezovej, kde vyhrali 2:1. Dva góly strelila Nitra aj Slovanu, no tie na výhru nestačili, keď prehrala 2:3. S Borčicami si poradili galádovci 2:0, remízu priniesol duel s Trnavou (2:2) a v generálke na ligu nestačili Nitrania na domácej pôde českému prvoligistovi z Brna, ktorému podľahli 1:2.

CHCEM PODPORIŤ ŠOŠONOV NA TRIBÚNE

Samotnými slovami hlavného trénera Nitry sa nášmu sobotnému súperovi nič lepšie nemohlo stať, ako začať návrat do ligy proti aktuálnemu majstrovi. Pod Zoborom chcú stavať na vlastných odchovancoch, ktorí majú svoju kvalitu, čo potvrdzovali aj v mládežníckej Lige majstrov, kde účinkoval ich starší dorast - U19. Ten ešte v minuloročnej kvalifikácii nestačil na španielsku Malagu. Jednoznačným lídrom kabíny sa stal po svojom návrate do rodného klubu skúsený Tomáš Kóňa, ktorý sa vrátil do Nitry po takmer desiatich rokoch. Ten je doposiaľ jedinou posilou zvonku, zodpovednosť na svojich pleciach tak ponesú predovšetkým mladí odchovanci a v bráne Lukáš Hroššo.

tešíme sa na ligu, zostavu okysličíme

Kabínu trénera Aďa Guľu nečaká po náročnom návrate zo Škandinávie ľahký zápas. V novom hracom modeli si bude viacero mužstiev robiť zálusk na prvú šestku.

"Systémovo sme sa pripravovali nielen na súpera z Kodane, ale aj na ligové stretnutia. Už na Ligu majstrov sme chystali každého jedného hráča, preto môžem povedať, že chlapci sú pripravení, čo bolo vidieť aj na predzápasovom tréningu. Teraz bude na nás vybrať tých chalanov, ktorí budú mať najvýznamnejšiu chuť, šťavu, motiváciu. Nevylučujem teda zmeny oproti duelu v Kodani, pretože sme mali za sebou dlhú cestu." Tréner rovnako povedal viac aj o zdravotnom stave svojich zverencov. "Počítame samozrejme s Mirom Káčerom, je nutné mužstvo trochu oživiť, okysličiť. Zdravotne nepotešila opätovná operácia Viktora Pečovského, ktorú absolvoval počas našej cesty do Kodane. Naopak, pozitívny je návrat Miloša Volešáka, ktorý sa zapojil do tréningového procesu. Ostatní sú pripravení odštartovať ročník víťazne. Proti nováčikovi je potrebné byť hlavne hladní po víťazstve, správne nastavení v hlavách," prizvukuje šéf žltozelených.

Žreb prisúdil v úvodnom výkope sezóny šošonom tím, na ktorého pôde sme naposledy triumfovali. V premiérovej sezóne 42-ročného kormidelníka na lavičke MŠK sme zvíťazili pod Zoborom na jar v roku 2014 výsledkom 2:0. "Je predpoklad zaujímavej diváckej kulisy, dobrého zápasu. Je to prvé ligové kolo, no my máme, našťastie, za sebou dva ostré duely, preto je mužstvo zabehnuté a nachystané naplno. Nepodcenili sme v príprave na Nitru nič, popri Kodani sme videli v akcii aj sobotného súpera. Chlapcom sme odovzdali pár podnetov, aby vedeli, čo ich môže čakať. Tešíme sa na ligu, ktorá je základným kameňom pre to, aby sme hrali európske merania síl," dodáva pred súbojom s FC Nitra rodák z Novák.

Našou typickou hrou dokráčať k prvým bodom

Kabína sa z krutého vypadnutia Ligy majstrov rýchlo spamätala a v sobotu chce odštartovať ročník 2017/18 tromi bodmi. Jeden z najskúsenejších - Michal Škvarka vie, že v pozícii obhajcu titulu nás nečaká nič ľahké.

"V piatok sme naplno prepli na tréningovú záťaž a prípravu na sobotného súpera z Nitry. Koncentrujeme sa na nich, určite nám nič nedarujú, sme aktuálni majstri, a preto sa bude chcieť každý proti nám ukázať," opísal cestu za obhajobou kapitán šošonov, ktorý vie, že liga síce prešla na nový model a ani konkurenti nespia, ale ..."musíme sa pozerať na seba, nevšímame si súperov v lige. Keď budeme hrať našou hrou a na leveli, akom vieme, tak verím, že si dokráčame v sobotu za prvým víťazstvom."


zostrih tlačovej konferencie pred sezónou

Televízny duel, ktorý má výkop o 18:30 hod. na Štadióne pod Zoborom, bude rozhodovať trojica arbitrov, ako hlavný Filip Glova, na čiarach asistujú Miroslav Benko a Dušan Hrčka.

Facebook