MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 2:0 (0:0)
Fortuna Liga,
sobota 28. 11. 2015 od 18:20
Štadión MŠK Žilina
2:0(0:0)
MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
Góly: 64. Špalek, 82. Mihalík
ŽK: 44. Mazáň - 41. Baéz, 59. Majtán
Diváci: 1711
Rozhodca: Pavlík
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Volešák - Mabouka, Vavro, Škriniar, Mazáň - Paur (35. Haskić), Pečovský, Bénes - Špalek, William, Mihalík (85. Jánošik)

FC Spartak Trnava
Kamenár - Godál, Bortel, Miloš Nikolič, Čonka - Baéz (76. Casado) - Schranz, Greššák, Harba (83. Vojtuš) - Halilovič - Majtán
Zápasové menu
Do posledného domáceho zápasu kalendárneho roka nasadil tréner Adrián Guľa stopérsku dvojicu, ktorá prešla celým európskym letom, na kraji dostal dôveru Robo Mazáň.

ZOSTRIH ZÁPASU


V úvode hýrili aktivitou prekvapujúco hostia, Schranzova prízemná strela preletela tesne popri tyči Miloša Volešáka. V 7. minúte sme sa prebrali, najskôr sa predral pred Kamenára Kubo Paur, lopta sa iba odrazila k Lászlóvi Bénesovi, ktorý priehlavkom vyslal prvú strelu medzi tri žrde Trnavy, ihneď potom mieril nepresne ľavačkou Robo Mazáň. Ďalšiu peknú akciu po priamom kope našej "22" vymyslel Kubo Paur, ale lopta v päťke nenašla nikoho v žltom. Ďalšie zakončenie, zastavené ofsajdom, mal na hlave Robo Mazáň, ktorý si zbehol za obranu. V nasledujúcich minútach sa hralo medzi šestnástkami, spartakovci sa uzavreli na vlastnej polovici a čakali, čo vymyslia žltozelení. V 23. minúte hostia využili menšie zaváhanie v našej rozohrávke, po ktorom sa k strele dostal Harba. Miloš Volešák sa musel natiahnuť a loptu vytesniť na rohový kop. Hostia hrýzli, ale s ich streleckými pokusmi si defenzíva na čele s Volešákom poradila. V 29. minúte sme mali príležitosť po priamom kope Bénesa, ale hlavička Miňa Škriniara nemala potrebnú razanciu. V 35. minúte sme museli nútene striedať, ihrisko krívajúci opustil Kubo Paur a na trávnik vybehol Nermin Haskić. O dve minúty dobre napádal Niko Špalek, no namiesto prihrávky zvolil samostatnú cestu, ktorú súper vystihol. Do konca polčasu pokračoval bojovný futbal, hoci v 45. minúte mal ešte prácu Miloš Volešák po hlave od Baéza. Do kabín sa išlo bez gólového zakončenia.

Aj vstup do druhého dejstva patril hosťom, Halilović však nemieril presne. Potom už sme sa začali dostávať do našej typickej hry, otvárací gól mal na kopačke Nermin Haskić, no loptu si zle spracoval. Striedajúci hráč vymyslel kolmú akciu na Špaleka v 57. minúte, Niko však skúsil kľučku, po ktorej sa obrana hostí stihla sformovať. Aj v ďalšom prečíslení mal prsty náš Bosniak Haskić, prihrávka pre Williho smerovala iba na päty, a tak z našej šance nič nebolo. Príležitosť Trnavy musel v 61. minúte hasiť Denis Vavro, ktorý loptu odkopol do bezpečia. V 64. minúte sme sa konečne dočkali. Defenzíva Spartaka zaváhala pri odkope William si zobral loptu, našiel zbiehajúceho Nika Špaleka, ktorý napol sieť za Kamenárom a presadil sa tak proti bývalému klubu - 1:0. Gól nám pomohol, zrýchlili sme našu hru, v 69. minúte odvracal pred vyskakujúcim Haskićom obranca hostí Bortel. Hra sa prelievala zo strany na stranu, tutovku spálili hostia, gól napadol ani po aktivite Nika Špaleka. Brejk v 79. minúte mohol využiť na druhú ranu pre Spartak William, ale proti presile mužov v červenočiernom si neporadil. Druhý gól šošonov padol po akcii Bénesa, ktorý preniesol hru na Mihalíka, ten zvládol súboj jedného proti jedného a aj s prispením teču nás poslal do dvojgólového náskoku - 2:0. Tretí gól si pýtala naša rýchla akcia v 90. minúte, ktorú zakončil tesne vedľa pravej tyče Nermin Haskić. V nastavenom čase mala Trnava možnosť znížiť po priamom kope z vyše 20 metrov, no Miloš Volešák sa vyznamenal a zaznamenal tak čisté konto. S fanúšikmi sme sa tak rozlúčili v roku 2015 dvojgólovým víťazstvom.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina
"Víťazstvo nad Trnavou, nad veľkým rivalom, mimoriadne teší. Chlapci preskočili v dnešnom zápase viaceré prekážky - zranenie Kuba Paura či šance súpera. Dnes, aj keď to nebol najkrajší kombinačný futbal, sme zlomili zápas neustálou vytrvalosťou a tímovou vôľou, podporenou skvelým Volešákom. Vážime si tieto tri body, ktorými sme sa poďakovali fanúšikom za podporu v tomto roku."
Denis Vavro, obranca MŠK Žilina

"Dnes sa mi po dlhšom čase hralo znova s Milanom vynikajúco. Chceli sme hrať ofenzívne, to sa aj splnilo.Boli tam aj chyby, ale od toho sme tam my, aby sme to vyriešili. Dnes bol rozdielovým hráčom Miloš Volešák, ktorý chytil naozaj všetko. Bol to pre nás ťažký zápas. Sme radi, že sme ho zvládli a tri body ostali doma. To je základ.


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna Liga,
sobota 28. 11. 2015 od 18:20
Štadión MŠK Žilina
2:0(0:0)
MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
Góly: 64. Špalek, 82. Mihalík
ŽK: 44. Mazáň - 41. Baéz, 59. Majtán
Diváci: 1711
Rozhodca: Pavlík
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Volešák - Mabouka, Vavro, Škriniar, Mazáň - Paur (35. Haskić), Pečovský, Bénes - Špalek, William, Mihalík (85. Jánošik)

FC Spartak Trnava
Kamenár - Godál, Bortel, Miloš Nikolič, Čonka - Baéz (76. Casado) - Schranz, Greššák, Harba (83. Vojtuš) - Halilovič - Majtán
SÚVISIACE ČLÁNKY
27.11.2015Pred zápasom MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
27.11.2015My sme pripravení na Trnavu, čo vy?
26.11.2015S bulletinom na Trnavu 1+1 lístok zadarmo

Facebook