Pred zápasom MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
V sobotu sa v dueli so začiatkom o 18:20 predstavíme v poslednom zápase roka 2015 pred svojimi fanúšikmi, keď sa proti nám postaví Spartak Trnava.

Hostia pricestujú na trávnik fortunaligového súpera po vyše dvoch mesiacoch. Naši chalani majú za sebou predzápasový tréning, na ktorom dolaďovali tréneri posledné detaily. V súboji so spartakovcami chceme odčiniť poslednú prehru, poďakovať sa fanúšikom kvalitným výkonom za podporu v celom kalendárnom roku a, samozrejme, zbierať ďalšie body do tabuľkového pelotónu.

Družina trénera Adriána Guľu trénovala po dlhom čase v kompletnom zložení. "Chlapci sú všetci pripravení do zajtrajšieho zápasu, čo je veľmi potešiteľné. Majú veľkú chuť vyhrať," zhrnul krátko a výstižne hlavný tréner po piatkovom predzápasovom tréningu.

S typickým zanietením trénoval aj Ernest Mabouka, ktorý neuhne zo súboja ani proti spoluhráčom na tréningoch. "Aj Trnava bude tvrdým súperom. Teším sa na tento duel. Stretnutia so Spartakom vnímam ako derby. Preto očakávam všetko - osobné súboje na hranici fair play, no najmä pekný futbal a dobrý zápas." V poslednom čase nás postihli mierne výkyvy formy. "Neviem, čím to je. Každý zápas je rozdielny, niekedy nám to u súperov ide, inokedy zasa nie. Plne sa koncentrujeme na Trnavu a aj na posledné stretnutie so Slovanom, je jedno, či hráme doma alebo na trávniku protivníkov." Minulý ročník gólovo mlčal, teraz už napol sieť súperov, zmenil niečo? "Nie. Stále tvrdo pracujem, nepodceňujem tréningy a streľbu na nich. Potom mi to funguje aj v zápase." Bolestivý členok, ktorý dal Ernestovi stopku v zápase Európskej ligy s Poltavou už konečne odznel. "Už mi nespôsobuje bolesti, necítim nič." Pred Trnavou je v šatni žltozelených jediný cieľ. "Chceme vyhrať, hráme iba na víťazstvo a tri body do tabuľky. Tešíme sa na divákov, vždy sa hrá lepšie, keď nám vytvoria atmosféru. Mne osobne dodávajú istotu a sebadôveru," ukončila naša istota na pravej strane obrany.

Vo videu vám prinášame aj rozhovor s oslávencom Milanom Škriniarom bezprostredne po piatkovom tréningu.

Hráč mesiaca Martin Oravec bude cez prestávku v súboji s Trnavou žrebovať spomedzi platiacich divákov o auto KIA CEED GT Line na víkend s plnou nádržou, ktorú venuje Auto Becchi, s.r.o. na Košickej ulici v Žiline.

Zápas má výkop o 18:20 a rozhodovať ho bude trojica arbitrov. Ako hlavný Jozef Pavlík, na čiarach mu budú asistovať Juraj Lieskovský a Rastislav Žákech.

Facebook