FK Senica - MŠK Žilina 2:0 (0:0)
Fortuna Liga,
sobota 21. 11. 2015 od 17:00
OMS ARENA
2:0(0:0)
FK Senica - MŠK Žilina
Góly: 49. Kosorín, 68. Dolný
ŽK: 65. Hromada - 60. Škriniar, 75. Hučko, 81. Haskić
Diváci: 1581
Rozhodca: Glova
ZOSTAVY
FK Senica
Šulla – Pavlík, Hušek, Pillár - Vengřinek, Komara (86. Varga), Hromada, Klec (79. Kontár), Čunta - Kalabiška, Kosorin (66. Dolný)

MŠK Žilina
Volešák - Mabouka, Škriniar, Hučko, Letić - Paur, Pečovský, Bénes (45. Hlohovský (73. Haskić) - Jánošík (58. Michlík), William, Mihalík
Zápasové menu
Po reprezentačnej prestávke sme nastúpili na Záhorí s podobnou zostavou, ako tomu bolo s Ružomberkom. Na trávnik sa vrátili opory Škriniar s Pečovským, naopak, ostal v nej Lukáš Jánošík, ktorý chcel nadviazať na výkon s Liptákmi.

ZOSTRIH ZÁPASU


Prvým brankárom, ktorý sa dotkol lopty, bol domáci Šulla, ale zasahovať nemusel. Domáci v prvých minútach držali loptu na kopačkách iba minimálne, náš prvý center od Jánošíka nikoho v žltozelenom nenašiel. V 7. minúte sa v gólovej šanci ocitol po chybe obrany William, ale jeho strela mierila presne do náručia Šullu. Domáci pozorne bránili, a tak sme už po niekoľkýkrát v sezóne museli prelamovať obranný val súpera. V 12. minúte sme zahrávali prvý rohový kop, no László Bénes neodcentroval presne. Medzi tri žrde sa nezmestila ani jeho prvá strela, ktorá letela ponad brvno. V 15. minúte dal o sebe vedieť senický Mišo Klec, a tak sa prvýkrát natiahol aj Miloš Volešák. V ďalšej sľubnej akcii šošonov sa objavil Kubo Paur, ale vo vápne neprihral presne. V 21. minúte už presne pálil Laci Bénes, ale Šulla vytiahol dobrý zákrok. Náš mladý záložník bol strelecky aktívny, jeho ďalší pokus v 24. minúte však letel mimo. Územná prevaha bola jasne na našej strane, ale Šulla veľa roboty nemal. V 28. minúte sme si vypracovali hneď tri strelecké pozície, ale defenzíva domáceho FK zblokovala strely a pomohla brankárovi. Zasahovať nemusel Šulla ani po nepresnej strele Williama. Domáci sa ocitli vo veľkej príležitosti, Kosorín našťastie minul prihrávku. Hra mala dobré tempo a hneď z protiútoku strieľal po zemi Jánošík, brankár vyrazil na roh. Po ňom sa k lopte dostal Kubo Paur, ale Šulla dobre zasiahol, Williamova následná hlavička iba preletela cez päťku. Tlak sa stupňoval, s centrom Bojana Letića mal Šulla dostatok práce. K strele sa dostal aj Jaro Mihalík, no defenzíva znova odvrátila tento pokus. Rovnako skončila aj bomba Ernesta Mabouku z 30 metrov, avšak Afričan neprestrelil húštinu tiel v červenom. Domáci hrali na brejky, po jednom z nich v 39. minúte Vengřinek zamestnal rukavice Miloša Volešáka. Svoju silu v súbojoch ukázal Jaro Mihalík, ktorý vybojoval roh. Ďalšiu strelu po zemi musel zlikvidovať Šulla v 42. minúte, keď sa snažil podporiť útok stopér Milan Škriniar. Peknú akciu vymysleli žltozelení v 45. minúte, Jaro Mihalík prestrčil v šestnástke na Kuba Paura, ku ktorému však stihla dostúpiť defenzíva domácich. Z centra Viktora Pečovského už nezapršalo, a tak sa išlo do kabín za bezgólového stavu.

Druhý polčas začal výkopom dvojice Paur - William, pričom hneď od hvizdu rozhodcu nastúpil na trávnik Filip Hlohovský, ktorý vystriedal pre nevoľnosť Lászla Bénesa. Naša "13" tak nastúpila proti svojmu bývalému zamestnávateľovi. V úvode sme však zaspali, najskôr Kosorínovi skorým vybehnutím zneškodnil šancu Volešák, v druhej šanci však Miloš zasiahnuť nestihol, keď Kosorín s prispením tyče poslal domácich do vedenia. My sme sekundovali tlakom po šanci Williama, ktorý Pillár odvrátil na roh. Potom prišiel center Filipa Hlohovského, ktorého sa možno ešte dotkol Jakub Paur, ale proti bola tyč Šullovej svätyne. V 58. minúte sa na ihrisko dostal Jakub Michlík, ktorý v posledných zápasoch B-tímu podával výborné výkony. Obliehanie senickej brány pokračovalo aj v nasledujúcich minútach, no rýchlosť Jara Mihalíka nepriniesla gólové zakončenie. Domáci hrali jednoducho, v 68. minúte po nenápadnej akcii Dolný zvýšil. Tlačili sme sa pred Šullu, gólové šance sa nám však podarilo vytvárať iba ťažko. Búšili a boli sme na polovici domácich, no nepresné kombinácie brzdili našu snahu o vrátenie sa do zápasu. Domáci mali závar pred Šullom v 82. minúte po centri Letića, ale hostia odvrátili loptu. V 85. minúte sa dostal do zakončenia hlavou Nermin Haskić, ale jeho pokus mieril tesne ponad brvno. Rovnakým spôsobom sa snažil brankára Senice prekonať aj Kubo Paur, ale v záklone nenamieril do priestoru brány. V Senici sme najmä z prvopolčasových šancí nedokázali skórovať, a tak odchádzame zo Záhoria bez bodového zisku.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina
"Pokiaľ hráme jednoducho, systémovo ako v prvom polčase, tak máme veľké možnosti na skórovanie a aj hernú prevahu. Nepremenené šance nás veľmi znervóznili, prestali sme hrať, boli sme netrpezliví. Núteným striedaním Bénesa sme stratili stred ihriska. Chýbal nám pokoj pri založení útoku. Zneisteli sme po prvom góle, každý začal hrať viac sám na seba, naša trpezlivosť sa razom zbúrala. Nebudeme silní, úspešní a víťazní, pokiaľ budeme hrať zložito a tak ako si hráči sami zmyslia, takto to fungovať nebude. Naše mužstvo je najsilnejšie vtedy, keď hrá tímovo, keď každý hráč vloží svoje silné stránky do systémovej práce."
Tomáš Hučko, obranca MŠK Žilina

"Ťažko sa mi hodnotí takýto zápas. V prvom polčase sme boli jednoznačne lepším mužstvom. Škoda toho, že sme z dobrých príležitostí nešli do vedenia. V kabíne cez prestávku sme si povedali, že v tejto hre musíme pokračovať. Po dvoch, prakticky identických situáciach sme dostali dva góly a už sa hralo ťažko. Sme sklamaní, musíme sa dať čo najskôr dokopy a zvládnuť ďalší zápas omnoho lepšie."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna Liga,
sobota 21. 11. 2015 od 17:00
OMS ARENA
2:0(0:0)
FK Senica - MŠK Žilina
Góly: 49. Kosorín, 68. Dolný
ŽK: 65. Hromada - 60. Škriniar, 75. Hučko, 81. Haskić
Diváci: 1581
Rozhodca: Glova
ZOSTAVY
FK Senica
Šulla – Pavlík, Hušek, Pillár - Vengřinek, Komara (86. Varga), Hromada, Klec (79. Kontár), Čunta - Kalabiška, Kosorin (66. Dolný)

MŠK Žilina
Volešák - Mabouka, Škriniar, Hučko, Letić - Paur, Pečovský, Bénes (45. Hlohovský (73. Haskić) - Jánošík (58. Michlík), William, Mihalík
SÚVISIACE ČLÁNKY
20.11.2015Pred zápasom FK Senica - MŠK Žilina

Facebook