Pred zápasom FK Senica - MŠK Žilina
Po týždňovej odmlke, ktorú vyplnila reprezentačná prestávka, sa v sobotu predstavia šošoni na pôde nevyspytateľnej Senice, ktorá sa nachádza pred 17. kolom Fortuna Ligy na 7. mieste.

Tam sa vyšvihla vďaka víťaznej sérii na trávniku súperov, keď zdolala postupne Ružomberok, Skalicu a dokonca aj Trnavu v jej novej aréne. Popritom zvládli Seničania aj pohárové povinnosti, kde sa prebojovali už do štvrťfinále. Ich víťaznú šnúru pred repre pauzou pretrhol až Slovan Bratislava, ktorý zmazal prvopolčasový náskok a vyhral 2:1. Senica disponuje mladými šikovnými hráčmi, pričom zatiaľ najlepším strelcom je 19-ročný Jakub Hromada s piatimi zásahmi, ktorý zatieňuje najlepšieho kanoniera minulého ročníka (spolu s Exžilinčanom Jelićom) Kalabišku. Český strelec pre zranenie vynechal začiatok sezóny a nenastúpil ani pod Dubňom pri našom víťazstve 4:1, o ktoré sa postarala až štvorica žltozelených hráčov. Naši chalani budú chcieť nadviazať nielen na tento zápas, ale aj na posledné ligové vystúpenie proti Ružomberku, ktoré sme zvládli presvedčivo výsledkom 2:0.

"Víťazstvo a spôsob hry, ktorým sme sa dopracovali k dôležitým trom bodom proti Liptákom, je zdrojom energie a sebavedomia. Chceme tieto pozitíva preniesť aj do zápasu v Senici. Spolu s tým aj víťaznú emóciu, ktorú si chalani doniesli z reprezentačných zápasov," zhodnotil predošlé výkony svojich zverencov hlavný tréner Adrián Guľa. Práve herná prax a výborné výsledky reprezentantov môžu padnúť vhod aj pre našu kabínu. "Každý hráč je tu od toho, aby sa zlepšoval, napredoval, aby dostal pozvánku do repre. Naši chalani potvrdzovali, že sú tam oprávnene. Na toto ich pripravujeme v klube, práve preto od nich potrebujeme, aby preukazovali svoju kvalitu aj v Žiline." Niektorí hráči odišli na zrazy aj v nie stopercentnom zdravotnom stave. Napriek plnému zaťaženiu sú však fit. "Dôležité bolo, že chalani pred odchodom na reprezentačné sústredenia absolvovali prípravu, tréningy aj s nami, dokázali sa dať dokopy, hoci ešte proti Ružomberku to bolo na hrane. Podstatný je dnešný stav, ktorý je kompletný." Potešilo už aj zapojenie sa Miša Škvarku do tréningového procesu. "Mišo začal trénovať vo väčšej záťaži, postupne pracujeme na tom, aby makal naplno s mužstvom." Práve novozložená zostava proti Liptákom zafungovala, bude sa hlavný kormidelník odrážať pri tvorení tej sobotnej od výkonov proti MFK? "Základná zostava sa sformuje na základe dlhodobejších parametrov, určite nie iba na základe Ružomberku či Dunajskej Stredy. Sme však radi, že hráči zamiešali kartami svojím dobrým výkonom. Toto je správna konkurencia." Senica sa od posledného vzájomného merania síl posunula. "Súper zmenil organizáciu hry, vieme, že stojíme pred výzvou, ktorá je hrajúca, ale bude si vyžadovať maximálnu intenzitu a nasadenie podporené tímovým výkonom. Ich mladícka dravosť sa pretavila aj do výsledkov a naznačuje, že to bude kvalitný zápas, verím, že s víťazným koncom pre nás." Proti nám sa postaví Michal Klec, ktorý je u Záhorákov na hosťovaní do konca sezóny. "Sme v kontakte, vieme o jeho výkonnosti. Ukazuje sa to ako dobrý krok, je tam dôležitým hráčom," uzavrel na margo nášho protihráča šéf žilinskej lavičky Adrián Guľa.

Pred prestávkou vynechal po dlhej dobe súťažný duel kapitán Viktor Pečovský, proti Islandu už zasiahol do hry a trénerom by mal byť k dispozícii aj v Senici. "Som zdravotne v poriadku, pripravený nastúpiť." Pracant v strede poľa zavŕšil reprezentačný rok dvomi víťazstvami. "Rovnako chcem bodovať naplno aj v zvyšných stretnutiach Fortuna ligy, najbližšie sa sústredíme na Senicu." Viktor sledoval stretnutie s Ružomberkom iba z tribúny. "Chalani to zvládli bravúrne, ukázali, že každý hráč je nahraditeľný."

Na kameru sme vytiahli dvoch Exseničanov - Filipa Hlohovského a Roba Mazáňa.

Zápas má výkop o 17:00 hodine. Arbitrami stretnutia bude trojica, ako hlavný Filip Glova, na čiarach mu budú asistovať Michal Tomčík a Ján Pozor.

Facebook