Vitaj doma, odchovanec Jakub Paur sa vracia k šošonom
Srdciar, bojovník a najmä rodený šošon s patričnými skúsenosťami. Vedenie MŠK Žilina sa dohodlo na spolupráci s 27-ročným Jakubom Paurom, ktorý sa pod Dubeň vracia po trojročnej anabáze v Trenčíne. Rodák z Višňového sa dohodol so šošonmi na zmluve do 30. júna 2022.

som späť doma

Pred majstrovskou sezónou 2016/2017 sa Jakub Paur sťahoval do Trenčína výmenou za Jakuba Holúbeka. "Pazur" chcel vtedy skúsiť zmenu, hľadal novú motiváciu, no zároveň priznal, že sa mu odchádza veľmi ťažko a jeho rodný klub pre neho ostane srdcovkou.

"Samozrejme, na tom sa nič nezmenilo. Žilina je pre mňa viac ako klub. Vyrastal som tu a som MŠK veľmi vďačný. Teším sa a som naozaj šťastný, že som späť doma," hovorí Jakub, ktorý opustil Žilinu aj v sezóne 2011/2012, ktorú strávil na hosťovaní v Zlatých Moravciach. Teraz je z neho znova oficiálne šošon. "Tých možností som mal viac, záujem bol aj zo zahraničia či domácej ligy, no som veľmi rád, že nakoniec prišla ponuka aj zo Žiliny."

Prešli tri roky a naše cesty sa opäť prekrížili. Kubo sa teda definitívne vracia domov, kde bude tentoraz patriť k skúsenejším hráčom. Svojou bojovnosťou a entuziazmom dokáže strhnúť celú kabínu. "Myslím si, že som aj na túto úlohu dostatočne pripravený. Pomohlo mi k tomu určite aj pôsobenie v Trenčíne, kde bolo taktiež veľa mladých hráčov. Ja sa chalanom budem snažiť pomôcť čo najviac a verím, že spolu potom svojimi výkonmi pomôžeme klubu k stanoveným cieľom."

Prvotný kontakt so súčasnou kabínou má staronová posila už za sebou. "Áno, s chalanmi som sa už stretol. Je tam mnoho mladších tvárí, ktoré som ja poznal ešte z dorastu alebo žiakov. To je pre mňa asi taká najväčšia zmena. Pri návrate do kabiny sa mi vynorilo viacero spomienok, ktoré nie sú až také staré. Napríklad, ako sme doma porazili Bilbao. Takže pocity z návratu boli len pozitívne."

Pre Kuba to bude jeho šiesta sezóna v "A"-tíme šošonov, pričom žltozelený dres si doteraz obliekol v 129 zápasoch, v ktorých vsietil 26 gólov. "Dlhší čas som trénoval len individuálne, takže mám čo dobiehať. Momentálne pracujem s kondičnými trénermi na tom, aby som sa dostal hlavne po tej kondičnej stránke na zápasovú úroveň. Najbližšie dni v tom budeme pokračovať a verím, že všetko pôjde podľa plánu a čo najskôr sa do toho dostanem."

A čo Kubove ambície, úlohy v tíme? "S trénerom sme sa ešte konkrétne nebavili o úlohách či pozíciách. Nebol na to ešte čas, keďže som s tímom krátko. Ambície klubu sú nastavené. Tá moja vždy bola jasná - zdvihnuť so Žilinou trofej nad hlavu, či už v lige alebo pohári. Verím, že sa nám to spoločne podarí."

Presné zásahy strelil "Pazur" v Európskej lige, keď rozhodol o postupe cez Olimpiju Ľubľana, skóroval aj v pamätnej ceste naprieč Európskou ligou v roku 2015 s Glentoranom, Daciou Kišiňov, Vorsklou Poltava a aj s Athletic Club Bilbao. "Vybavujú sa mi len tie najlepšie spomienky. Ako som už spomínal, pamätný zápas s Bilbaom alebo postup cez Poltavu v 120. minúte, ale aj ostatné nezabudnuteľné výsledky pre MŠK. Bude to krásne, že si opäť oblečiem žltozelený dres."

Čo na to rodina, najbližší, okolie? "Rodina je šťastná, že som opäť tam, kde som vyrastal. Veľmi sa teším na to, keď znovu vybehnem na trávnik. Verím, že nám budú fanúšikovia priať a budú nás hnať za úspechom," dodáva po podpise novej zmluvy MŠK náš odchovanec.

Facebook