Venujte 2% z Vašich daní pre nové talenty Akadémie MŠK Žilina

Opäť prichádza obdobie, kedy máte možnosť poukázať 2% z vašich daní na najmenších futbalistov nášho klubu.

Akadémia MŠK Žilina dáva už dlhodobo možnosť rozvoja mladým talentom, pričom mládež a deti sú zaradené v kategóriách od U8 až po U19 a prinášajú viditeľné výsledky.

Podporou vášho podielu z dane z príjmov (2%) nám umožníte aj naďalej vytvárať a zlepšovať podmienky pre rozvoj mladých športovcov a nových talentov v MŠK.

ĎAKUJEME, ŽE PODPORUJETE ŽLTOZELENÚ MLÁDEŽ.


PREČO AKADÉMIA MŠK?

O kvalite našej akadémie svedčia samotné výsledky:

  • úspešné odchody najlepších odchovancov a bývalých hráčov do popredných európskych tímov a líg: napr. Marek Mintál, Milan Škriniar, Dušan Kuciak, Tomáš Hubočan, Peter Pekarík, Denis Vavro, Dávid Hancko, Samuel Mráz, László Bénes, Martin Dúbravka, Róbert Boženík, Róbert Mazáň, Michal Škvarka, Nikolas Špalek, Miroslav Káčer, Dominik Holec, Martin Králik, Vahan Bichakhchyan, Ján Bernát (hosťovanie) a mnoho ďalších.
  • pravidelné majstrovské tituly v mládežníckych kategóriách, pričom naše tímy sa zúčastňovali v posledných rokoch aj Československého pohára vo futbale.
  • historická prezentácia nielen žilinského, ale celého mládežníckeho futbalu na Slovensku v UEFA Youth League (mládežníckej Lige majstrov), kde sme sa prebojovali vôbec ako prvý slovenský tím do osemfinále a neboli sme ďaleko od ďalšieho postupu.
  • MŠK Žilina posledné štyri ročníky reprezentujú aj nežnejšie polovičky. MŠK tak už má aj svoje šošonky, ktoré hrdo reprezentujú klub v kategórii žien, dorasteniek i žiačok.
  • významné zastúpenie našich mládežníckych hráčov, hráčok v reprezentáciách SR v aktuálnej sezóne 2021/2022:
    • U21/20 - 8 hráčov, U19 - 5 hráčov, U18 - 7 hráčov, U17 - 9 hráčov, U16 - 7 hráčov, U15 - 7 hráčov.
  • naše mládežnícke družstvá sa zúčastňujú aj na množstve medzinárodných turnajov s kvalitnými výsledkami. Pred pandémiou to boli napr.: turnaj organizovaný naším klubom MŠK Žilina, a.s. - už 14. ročník turnaja o pohár Marka Mintála či novo založený Škriniar Cup.
    • Ďalej absolvovali medzinárodný turnaj v Chorvátsku, Taliansku, Česku, Poľsku, Slovinsku, Nemecku, Spojených arabských emirátoch, Rusku či Maďarsku.
  • najpočetnejšie zastúpenie "Šošonov" (našich odchovancov a bývalých hráčov) v reprezentácii SR "A" - Dušan Kuciak, Martin Dúbravka, Dominik Holec, Tomáš Hubočan, Peter Pekarík, Denis Vavro, Róbert Mazáň, Dávid Hancko, Milan Škriniar, László Bénes, Jaroslav Mihalík, Róbert Boženík, Samuel Mráz.
  • V rámci dlhodobej klubovej filozofie, ktorou je podpora vlastných odchovancov, dáva MŠK Žilina pravidelne šancu mladým hráčom v "A"-tíme k získaniu skúsenosti, aby sa z nich stali špičkoví futbalisti a opory materského klubu.
    • V momentálnom kádri A-tímu sa nachádza z 25 hráčov až 18 odchovancov - Ľubomír Belko, Marek Teplan, Dominik Javorček, Ján Minárik, Patrik Leitner, Tomáš Nemčík, Jakub Paur, Samuel Kopásek, Adrián Kaprálik, Samuel Petráš, Patrik Myslovič, Mário Sauer, Adam Kopas, Timotej Jambor, Filip Mráz, Lukáš Jánošík, Dávid Ďuriš a Patrik Iľko.

AKO DAROVAŤ 2%?

Vyberte si, či ste:

Facebook