Šošoni v repre: V ”Áčku” aj na kvalifikáciu ostal Ďuriš, ďalší piati v ”21”-tke

Hoci si väčšina hráčov užíva medzisezónne voľno, v júni je na programe okrem asociačného termínu reprezentačných výberov i širší tréningový kemp reprezentácie Slovenska, na ktorom sa nachádzali aj Šošoni.

Okrem viacerých odchovancov Akadémie MŠK Žilina a bývalých hráčov boli v repre aj traja aktuálni hráči MŠK, na kvalifikačné duely sa do záverečnej nominácie dostal napokon iba Dávid Ďuriš. Ďalšia pätica žltozelených si zas bude plniť svoje povinnosti v rámci výberov do 21 rokov a s tým spojených prípravných duelov. Títo žltozelení reprezentanti sa tak k zvyšným zverencom trénera Jaroslava Hynka pridajú v rámci letnej prípravy MŠK Žilina až neskôr. 


tréningový kemp "A"-tímu v Šamoríne minulosťou, na kvalifikáciu aj s Ďurišom

Najkratší oddych si po sezóne užila trojica žltozelených - menovite kapitán Tomáš Nemčík, Dávid Ďuriš a Ľubomír Belko.  boli povolaní do prípravného kempu národného tímu, ktorý sa uskutočnil v Šamoríne od 4. do 9. júna ešte pred ostrým asociačným termínom, ktorý je na pláne od 11. júna. 

Tam došlo k zmenám v nominácii a na kvalifikačný dvojzápas ME 2024 na Islande (17.6. o 20:45) a v Lichtenštajnsku (20.6. o 20:45) sa už bude pripravovať s prvým tímom Slovenska iba Dávid Ďuriš. Medzi náhradníkmi ostal okrem Belka a Nemčíka aj Kaprálik a náš kmeňový hráč Braňo Sluka.

PROGRAM SLOVENSKA:

17.6. Island - Slovensko 1:2 (1:1) Góly SVK: Kucka, Suslov

Šošon v akcii: Dávid Ďuriš naskočil na trávnik v 81. minúte.

20.6. Lichtenštajnsko - Slovensko 0:1 (0:1) Gól MŠK: 

Šošon v akcii: Dávid Ďuriš naskočil na trávnik v 63. minúte.


"21"-tka so štvoricou Šošonov a dvojicou prípravákov

Na júnový asociačný termín, počas ktorého si reprezentanti do 21 rokov zmerajú sily s Maďarskom a Rakúskom, povolal tréner Jaroslav Kentoš 23 hráčov. Medzi nimi je aj spomínaný Ľubo Belko, ten sa presunie z "A"-tímu do novotvoriacej sa "21"-tky, ktorú čaká domáci európsky šampionát v roku 2025. Sokolíkov tak čaká dovtedy množstvo prípravných stretnutí a ladení formy na spomínaný futbalový sviatok pod Tatrami (i v Žiline). Bela doplní na tomto zraze Dominik Javorček, Adrián Kaprálik a Martin Gomola (vo výbere je aj už náš bývalý hráč Vladimír Trabalík a náš kmeňový hráč Adrián Mojžiš, ktorý je na hosťovaní v Šamoríne).

PROGRAM SLOVENSKA "21":

15.6. Slovensko - Maďarsko 0:1 (0:0)

Šošoni v akcii: Ľubomír Belko odchytal celé stretnutie, Adrián Kaprálik hral do 53. minúty, Domino Javorček do 66. minúty, Maťo Gomola zas nastúpil v 52. minúte na trávnik. Do 53. minúty bol na ihrisku aj Vlado Trabalík. V 66. minúty naskočil Aďo Mojžiš.

20.6. Slovensko - Rakúsko 1:1 (1:0) Gól SVK: Rigo

Šošoni v akcii: Dominik Javorček s kapitánskou páskou odohral 69. minút, Maťo Gomola hral prvý polčas. Ľubomír Belko a Adrián Kaprálik nezasiahli do stretnutia. Vlado Trabalík hral prvý polčas, Adrián Mojžiš do 69. minúty.


macedónčania so stojchem rovnako s dvomi prípravákmi

Asociačný termín s dvomi prípravnými stretnutiami čaká v júni aj reprezentáciu Severného Macedónska do 21 rokov s naším obrancom Andrejom Stojchevskim. V Skopje domácich reprezentantov vyzvú rovesníci z Arménska a Malty.

PROGRAM SEV. MACEDÓNSKA "21":

15.6. Severné Macedónsko - Arménsko 1:1 (1:0)

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral 70 minút.

20.6. Severné Macedónsko - Malta 4:0 (2:0) Góly Macedónska: Ramani, Todorovski, Stojchevski, Abazi

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral plných 90 minút.


aj sokolíci do 18 rokov s dvojicou prípravákov

Tím trénera slovenskej reprezentácie do 18 rokov Branislava Fodreka čaká v júni prípravný dvojzápas proti Čechom. V 20-člennom kádri na dve domáce medzištátne stretnutia sa nachádza aj šestica Šošonov - brankár Jakub Badžgoň, obrancovia Adam Oravec a Timotej Hranica či ofenzívni hráči Matej ŠimunMarián Weber Vladimír Vaľko.

PROGRAM SLOVENSKA "18"
6.6. Slovensko - Česko 1:1 (1:0) Gól SVK: Záhradník

Šošoni v akcii: Jakub Badžgoň a Adam Oravec odohrali celé stretnutie. Matej Šimun hral do 55. minúty a zaznamenal asistenciu pri vedúcom góle Slovenska, Timotej Hranica hral do 65. minúty a Marián Weber do 77. minúty. Vladimír Vaľko nastúpil do zápasu v 55. minúte.

9.6. Slovensko - Česko 2:3 (0:2) Góly SVK: Šimun, Záhradník

Šošoni v akcii: Vladimír Vaľko odohral s kapitánskou páskou celý zápas, Matej Šimun hral do 83. minúty, pričom strelil náš prvý gól. Asistoval mu naň Marián Weber, ktorý prišiel na ihrisko v 67. minúte. Adam Oravec nahradil v 83. minúte Šimuna. Jakub Badžgoň a Timotej Hranica do stretnutia nezasiahli.


zdroj foto: futbalsfz.sk

Facebook