Po repre pauze nás čaká domáce derby proti Bystrici

Okrem už spomínaných mimofutbalových lákadiel bude v sobotu pochopiteľne tým najdôležitejším 90-minútové dianie na trávniku - alebo aj stredoslovenské derby s poradovým číslom 72. Prilákať fanúšikov chce jednoznačne družina Jaroslava Hynka na podobné výkony, aké sme predvádzali v predošlých ligových meraniach. Aj o tom sme sa s českým kormidelníkom rozprávali v rámci predzápasového rozhovoru.

Sobotné 7. kolo Niké ligy má pod Dubňom výkop o 18:00 hod., pred kamerami Voyo ho povedie ako hlavný arbiter Peter Kráľovič.


novinky u súpera 

Pod Dubeň pricestuje v sobotu súper, s ktorým sme sa stretli v rámci ligy v minulej sezóne najčastejšie - až päťkrát. Pamätná je posledná výhra v play-off, ktorá nás vystrelila do Európy, ale aj najgólovejší duel celého minulého ročníka - bláznivá prestrelka 6:4 s našou víťaznou radosťou. Snáď nám aj sobota prinesie pozitívnu emóciu, hoci Duklu, podobne ako nás, zachytil úvod ročníka v naozaj slušnej forme. Aktuálna 3. pozícii v tabuľke, skalp Dunajskej v ich vlastnom stánku či remíza na Tehelnom poli. To naznačuje napínavý a vyrovnaný duel proti zverencom trénera Michala Ščasného aj v sobotný podvečer.

Viac si o súperovi už tradične prezradíme v predzápasovom Bulletine MŠK, ktorý bude k dispozícii na vstupoch na štadión.


Historická bilancia: ŽILINA – BANSKÁ BYSTRICA  71  35 16 20 116:81

nie sme uspokojení

Podľa štatistík čaká Šošonov aktuálne najfaulujúcejší tím. Bude to v sobotu bolieť kabínu Jaroslava Hynka?

„S Duklou to vždy bolí a stojí nás to veľa síl, je tam veľa skúsených hráčov. My vieme byť rýchli a väčšina súperov sa nás aj za cenu faulov snaží pribrzdiť. Očakávame preto náročný duel. U Bystričanov prebehli zmeny v kádri, pričom hlavne o potenciálnom prestupe Polievku sa hovorilo veľa. Teraz sa ich kapitán dostáva do formy, určite to teda bude ťažké, ale nie je to iba o ňom. Majú za sebou dobré výsledky, pričom spomínané zmeny si na trávniku postupne sadajú.“

Fanúšikov ste naposledy navnadili výsledkom z Trnavy, navnadil ich istotne aj príchod Tomáša Hubočana. Cieľom bude nadviazať po repre pauze na predošlé výkony, navyše stále ako líder ligového pelotónu?

„Nedívame sa na tabuľku a netľapkáme sa v šatni po ramenách. Dobre sa na to pozerá a počúva. Všetci vieme, že keď sa darí, tak aj veľa vecí ide v tréningovom procese lepšie, jednoduchšie. Hráči toho veľa prehryznú a makajú. Uvedomujeme si však, že naša efektivita je naozaj vysoká. Nie vždy sa môžeme pozerať na všetko iba pohľadom štatistík, no podľa nich nie sme tím, ktorý by mal byť na prvom mieste. V športe ako takom však zohráva úlohu viacero faktorov. Dávame tomu v rámci hry naozaj dosť, chalani fakt drú. Stále však máme v stretnutiach pasáže, ktoré treba pilovať. Určite teda nie sme uspokojení priebežným postavením a chceme sa ďalej posúvať, aby sme si s rukou na srdci povedali – áno, sme zaslúžený líder a všetko je OK. Tam smerujeme, tam by mal smerovať každý tím. Chceme nadviazať na Trnavu, kde sme prežili tutovky domácich a potom sme efektívne udreli."

Vyvarovať sa bruchabôľu po reprezentačných povinnostiach, to bude pred sobotou výzva.

"Dbali sme na to po príchode reprezentantov. Veríme, že to zvládneme, určite chceme vyhrať a podporiť energiu, ktorá v kabíne je aj vďaka príchodu Tomáša Hubočana. Máme rezervy aj v čísle návštevnosti, preto je na nás, aby sme dali fanúšikom ešte lepší podnet k tomu, aby chodili. Sobotné derby s Bystricou je ideálnou príležitosťou.“


vstupenky iba online

Na sobotné stretnutie bude otvorená západná a východná tribúna (rodinný sektor).

Predaj vstupeniek na sobotný zápas proti Bystrici bude prebiehať iba online:


parkovanie

Parkovať bude možné za východnou aj západnou tribúnou:

  • Parkovisko P3 - za východnou tribúnou (cez Uhoľnú ulicu)
  • Parkovisko P1 - za západnou tribúnou (cez Športovú ulicu - popri Holiday Inn)
    • Na duel proti Bystrici môžete využiť NOVÝ ZJAZD A VÝJAZD z Ľavobrežnej ulice (musíte ísť na Kysuckú ulicu a cez kruhový objazd pokračovať smerom na Martin) priamo k západnej aj za východnú tribúnu.

rodinný sektor otvorený

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor Jánošíkov dvor (partner nášho rodinného sektora) pre najmenších Šošonov, ktorý bude bývať otvorený aj počas ligových stretnutí novej sezóny.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v sobotu otvorený od 16:30 - 18:45 hod.


polčasový kvíz, si pripravený na súťaž o hubkov dres?

Už je nemenným pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj Bulletin, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno. Tentoraz hráme o originál hráčsky podpísaný dres Tomáša Hubočana, voucher k nášmu partnerovi - reštaurácie Streetfoodie v hodnote 30€Darčekový poukaz v hodnote 35€ do reštaurácie Jánošíkov dvor – wellness rezort v Zázrivej.

bulletin pred zápasom

Aj proti Banskej Bystrici sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne.

Dočítate sa v ňom:

  • o doterajšom prínose Tomáša Hubočana či repre pauze očami Jaroslava Hynka,
  • o detailnom rozbore súpera, H2H štatistikách a iných produktoch či zľavových kupónoch našich partnerov.

rozhodcovia

Sobotný duel 7. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Kráľovič. Na čiarach mu asistujú Matej Zemko a Jakub Košecký.


priamy prenos

Stretnutie proti Bystrici budete môcť sledovať naživo na portáli VOYO.

Facebook