Mládež v akcii (20.5. - 26.5.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 21. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


štvrtok 23.5.

WU19: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 0:3 (0:1) Góly MŠK: Ďatková, Čelková, Kantoríková | 6. kolo nadstavby I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Zápas dobrý, rozohrávka výborná, zakladanie aj vedenie útoku kolmé, priamočiaré. Vypracovali sme si aj slušné množstvo strelecký pokusov aj gólových príležitostí. Výkon tímu aj jednotlivkýň bol odvážny, dobre organizovaný a zodpovedný. Súper tiež prispel svojim výkonom k dobrému stretnutiu, no dnes si dovolím tvrdiť, že sme boli po všetkých stránkach lepším družstvom."

WU15: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 8:1 (3:1) Gól MŠK: Šusteková | 6. kolo nadstavby I. LŽ

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Odohrali sme kvalitný prvý polčas, boli sme aktívni a vypracovali sme si zaujímavé gólové príležitosti. Mrzieť môžu chyby v zadných radách, ktoré by sa nemali stávať a nepremenená penalta. V druhom polčase sme chceli so zápasom ešte niečo spraviť, ale otvorili sme to nedisciplinovaným spôsobom a v závere sme nemali toľko energie, aby sme výsledok aspoň skorigovali."


sobota 25.5.

Ženy: FC Tatran Prešov - MŠK Žilina 6:1 (4:0) Gól MŠK: Skvortsova | 8. kolo nadstavby Demišport ligy Žien

U19: FK Pohronie - MŠK Žilina 4:3 (4:2) Góly MŠK: Pekelský 2, Atanasijević | 25. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Výborný mládežnícky zápas. Začiatok sme mali veľmi dobrý a dostali sme sa do dvojgólového náskoku. Naopak, potom sme mali slabú päťminútovku, počas ktorej súper otočil skóre na 3:2. Do polčasu sme inkasovali ešte raz, pričom všetky góly boli po situáciách, na ktoré sme upozorňovali, ale v stretnutí sme ich nezvládli. V druhom dejstve sa už súper nedostával tak často k našej bráne, ale stále bol nebezpečný. My sme mali ku koncu stretnutia kondične navrch, ale nepodarilo sa nám už vyrovnať aj napriek veľkým šanciam najmä v závere. Zápasu by určite pristala remíza. Chalanom patri pochvala najmä za druhý polčas a snahu aspoň vyrovnať. Na druhej strane nám duel ukázal, že musíme pracovať na situáciách, ktoré sme dnes nezvládli v defenzíve."


U17: MŠK Žilina - FK Pohronie 2:2 (2:1) Góly MŠK: M. Bortoli, Koribský | 25. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "V zápase, v ktorom sme mali hernú prevahu, sme si najmä v prvom polčase vypracovali veľké množstvo šancí. Vyťažili sme z nich dva góly, ale inkasovali po nedôslednosti v defenzíve. V úvode druhého polčasu sme dostali prakticky totožný gól a nedokázali sa presadiť hore. Jedna vec je výsledok, ale mne skôr prekáža, ako k nemu prišlo. Musíme byť na seba náročnejší a dôslednejší."

U16: MŠK Žilina - FK Pohronie 9:2 (5:0) Góly MŠK: Vrábel 3, Rýs 2, Barčík, Palieska, Žilinčík | 25. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "Celozápasovú dominanciu sme podčiarkli nielen vysokým víťazstvom, ale aj dobrou hrou. Chalani zápas zvládli dobre aj mentálne, takže si zaslúžia pochvalu. Toto víťazstvo si veľmi ceníme, a veľmi dobre vieme prečo."


U15: MŠK Žilina - FC Tatran Prešov 4:2 (2:0) Góly MŠK: Kopecký 2, Solovic 2 | 12. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Dnešný zápas sa hodnotí dobre, keďže ho chalani odmakali a výsledkovo zvládli. V stretnutí sme boli nebezpečnejší ako súper a dokázali sme si vypracovať celkom slušné množstvo finálnych situácií, ktoré sme dokázali aj premeniť na góly. Chcem chlapcom poďakovať, dnes sa tešili zaslúžene, lebo boli lepší ako súper."

U14: MŠK Žilina - FC Tatran Prešov 5:0 (2:0) Góly MŠK: Dikoš 2, Vallo 2, Charamza | 12. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Dnes sme hrali dobre a zaslúžene vyhrali. Chlapci hrali s chuťou, rýchlo a presne, za čo si zaslúžia pochvalu."


U13: Bohemians Praha 1905 - MŠK Žilina 1:4 (1:3) Góly MŠK: Blaščík 2, Herkeľ, Pinčík | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Počas celého zápasu sme sa dokázali presadiť po hernej aj pohybovej stránke. Pri zakladaní útokov sme dokázali využívať vedenie lopty, kolmé prihrávky, menenie ťažiska hry, prípadne dlhú prihrávku za chrbát domácej obrany. Vďaka hre 1 na 1 až 1 na 2 sme dokázali vytvárať prečíslenia. V obrannej fáze je dôležité vnímať vlastné postavenie pri našom vedení útoku, a tak byť pripravení na okamžité prepínanie po prípadnej strate lopty a najmä vypĺňať priestor v strede ihriska. Hráči často dokázali konštruktívne odoberať loptu v osobnom súboji. Vypracovali sme si množstvo gólových príležitostí. Je dôležité častejšie zvoliť správne riešenie. V niektorých prípadoch bolo potrebné byť šikovnejší, rýchlejší, prípadne dôraznejší. V poslednej tretine ihriska je potrebná väčšia trpezlivosť a niekedy aj presnosť prihrávok. Hráčov chválim za časté zakončenie nielen zvnútra, ale aj spoza pokutového územia."

U13: FC Viktoria Plzeň - MŠK Žilina 4:7 (2:2, 2:1) Góly MŠK: Blaščík 2, Šimun 2, Boháč, Zábojník, Sedliaček | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "K veľmi dobrému zápasu prispel aj súper, ktorý sa snažil hrať aktívne v oboch fázach hry, a tak vytváral skvelú príležitosť pre našich hráčov riešiť herné situácie pod časovým a priestorovým tlakom. V zakladaní útokov sme dokázali byť variabilní a ukázali hernú odvahu. V niektorých herných situáciách bolo dôležité vnímať lepšie postaveného spoluhráča a byť presnejší v prihrávkach, prípadne zrýchliť našu hru. Vďaka hre 1 na 1 v krídelných priestoroch sme si vypracovali viacero možností pre finálnu prihrávku. Dôležitá je však presnosť a trpezlivosť. V obrannej fáze je potrebné byť dôslednejší v dostupovaní hráčov súpera a viac sa vzájomne zabezpečovať. Vďaka individuálnej kvalite a schopnosti využívať jednoduché herné kombinácie sme si dokázali vypracovať viacero gólových príležitostí. V zakončení hráči ukázali šikovnosť, kreativitu a strelili krásne góly."


U10: Turnaj (Veľké Kostoľany)


nedeľa 26.5.

U13: FC Tempo Praha - MŠK Žilina 5:9 (3:3) Góly MŠK: Šimun 3, Boháč 2, Blaščík 2, Pinčík, vlastný | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "K veľmi dobrému zápasu prispel aj súper, ktorý chcel hrať a bol nebezpečný po rýchlom prechode do útoku. V zakladaní útokov sme dokázali meniť možnosti - vedenie lopty, kolmá prihrávka, dlhá prihrávka na vyššie postaveného spoluhráča, prípadne za obranu súpera a jednoduché herné kombinácie. V medzihre sme vďaka individuálnej kvalite hráčov, schopnosti využívať herné situácie 1 na 1, meniť ťažisko hry, využívať rýchle či jednoduché herné kombinácie, dokázali získavať hernú prevahu. Pri vedení útoku je potrebné viac komunikovať a sledovať postavenie hráčov, ktorý zabezpečujú útočiacich hráčov a rovnako dôležité je po strate lopty aj rýchlejšie prepínanie a zachytávanie nábehu hráčov súpera. Je potrebné byť v týchto činnostiach dôslednejší a ochotnejší. Počas zápasu sme si dokázali vypracovať množstvo gólových príležitostí. Je dôležité, aby niektorí hráči boli v riešení zakončenia dôslednejší, pokojnejší, hladnejší po góle a ukázali väčšiu kvalitu kopu. Hráčov chválim za kreatívne riešenia herných situácií, technické prvky a časté zakončenie zvnútra, ale aj spoza pokutového územia."


U12: MŠK Rimavská Sobota U13 - MŠK Žilina 5:1 (3:1) Gól MŠK: Guľa | 24. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sme nezachytili úvod a do desiatich minút sme prehrávali 0:3 po individuálnych chybách v obrane. Potom sme do polčasu boli lepším tímom, ale podarilo sa nám streliť len jeden gól. V druhom polčase to už bol z oboch strán taký futbal-nefutbal a súper navýšil skóre. Mali sme možnosť konfrontovať sa s fyzicky zdatnejším súperom, čo nám robilo problém v osobných súbojoch, v ktorých nás súper vo väčšine prehrával, a tým si vytváral gólové príležitosti. My sme dnes podali len priemerný výkon, čo nám dnes určite nestačilo na lepší výsledok. Už v stredu nás čaká podobný súper, hráči tak môžu ukázať zlepšený výkon."

U11: MŠK Rimavská Sobota U12 - MŠK Žilina 0:18 (0:9) | 24. kolo I. LMŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Dnes sme počas celého zápasu súpera herne prevýšili. Domáci hrozili z protiútokov, po ktorých si vytvorili pár dobrých šancí. My sme však hrali kolmo a boli sme nebezpeční počas celého duelu. Chlapcom k víťazstvu gratulujem."


WU19: Spartak Myjava - MŠK Žilina 1:0 (0:0) | 4. kolo nadstavby I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Veľmi slušný prvý polčas, v ktorom si dovolím tvrdiť, že sme boli o trochu lepší ako súper. Dobre nám fungoval pressing, často sme vyhrávali osobné súboje, dobre sme zakladali aj viedli útoky, z ktorých sme si vypracovali aj gólové príležitosti. Úvod druhého polčasu bol viac v réžii súpera, v jeho priebehu sa z našej strany vyskytla hluchá desaťminútovka, počas ktorej poklesla aktivita, sústredenie, zlyhala komunikácia a súper dokázal skórovať po rohovom kope. Snahu vyrovnať nemôžem dievčatám uprieť, no niektoré sľubné príležitosti sme nedokázali doviesť do gólového konca."

WU15: Spartak Myjava - MŠK Žilina 0:9 (0:4) Góly MŠK: Satinová 4, Maráková 2, Peclerová, Hvizdáková, Bieliková | 4. kolo nadstavby I. LŽ

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Celý zápas sme dominovali na lopte a aj napriek teplému počasiu a umelému povrchu dievčatá nič nevypustili. Stále boli aktívne a chceli hrať aj za rozhodnutého zápasu."


Facebook