Akadémia MŠK: Týždenný program zápasov (26.8. - 1.9.)
PROGRAM ZÁPASOV AKADÉMIE MŠK ŽILINA V 35. KALENDÁRNOM TÝŽDNI.

Kompletný rozpis stretnutí nájdete aj v sekcii Zápasy.


utorok 27.8.

U19: MŠK Žilina - FK Poprad 7:0 (3:0) Góly MŠK: Hunčík a Kaprálik 2, Javorček, Trabalík, Leitner / 3. kolo I. LSD

Norbert Guľa, tréner MŠK Žilina U19: "Dnešný zápas nebol jednoduchý. Súper bol dobre pripravený a hrozil z brejkových situácií. Síce sme otvorili skóre, ale Poprad bol stále nebezpečný a pri zlomových momentoch nás podržal brankár. Po vylúčení brankára hostí sme prevzali iniciatívu. Chalani k tomu pristúpili slušne a boli tam celkom pekné akcie, po ktorých sme dokázali skórovať. Niektoré šance však ostali nevyužité. Nie sme úplne spokojní s niektorými jednoduchými hernými situáciami, ktoré sme podcenili, pretože súper si aj v početnej nevýhode vytvoril príležitosti. Na takéto veci musíme hráčov upozorniť, ale sme spokojní s výsledkom aj prístupom."


U17: FK Poprad - MŠK Žilina 2:4 (1:1) Góly MŠK: Jambor 2, Luka, Kukuč / 3. kolo I. LMD U17

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "V zápase proti bojovnému súperovi sme boli futbalovo lepší, ale chýbala nám efektivita. Keď sme zlepšili koncovku, rozhodli sme o osude zápasu. Naše víťazstvo sa nerodilo ľahko. Hlavne za druhý polčas si hráči zaslúžia pochvalu."


U16: FK Poprad - MŠK Žilina 0:4 (0:4) Góly MŠK: Prokop, Mynář, Sauer, Bortoli / 3. kolo I. LMD U16

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U16: "Mali sme dobrý vstup do zápasu - hneď sme sa dostali do vedenia. Paradoxne nám to na 20 minút ublížilo, lebo sme začali hrať komplikovane a bez pohybu. Druhá polovica prvého polčasu bola už lepšia a pridali sme ďalšie góly. Druhé dejstvo bolo herne lepšie ako prvé, aj keď sa nám už nepodarilo pridať ďalšie góly. Chlapcom patrí pochvala za predvedený výkon, hoci sme mali slabší úsek hry v prvom polčase."


štvrtok 29.8.

U13: MŠK Žilina - TJ Sokol Liesek U15 10:0 (5:0) Góly MŠK: Kováčik 3, Tichý a Murček 2, Kysela, Bujný, Bačík / 2. kolo II. ligy SŽ U15 Sever

U10: MŠK Žilina - TJ Sokol Liesek U13 4:2 (2:0) / 2. kolo II. ligy MŽ U13 Sever


sobota 31.8.

U19: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:3 (1:2) Góly MŠK: Mojžiš, Kaprálik, Novák / 4. kolo I. LSD

Norbert Guľa, MŠK Žilina U19: "Chlapci dnes ukázali tímového ducha, charakter, ochotu. Bojovali jeden za druhého a pridali tam aj svoju kvalitu. Prvý polčas sme boli lepším mužstvom, lepšie sme kombinovali a podarilo sa nám streliť dva góly. Po zmene strán sa hra vyrovnala. Domáci sa cez štandardné situácie a súbojovosť do pokutového územia, ale nejakú vážnejšiu šancu si nevypracovali. Dobre sme to ubránili a navyše sme strelili gól. Chlapcom gratulujem a myslím si, že keď sa budú takto prezentovať, tak ich výkonnosť ešte bude stúpať."


U15: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 4:1 (2:1) Góly MŠK: Sauer 2, Oravec, Hranica / 2. kolo I. LSŽ Stred

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: "Dnes sme veľmi dobre vstúpili do zápasu, dali sme dva góly a mali ďalšie príležitosti. Po 20 minútach sme spomalili, znervózneli a súperovi sme dovolili dať kontaktný gól. Do druhého polčasu dobre naskočili striedajúci hráči a súpera sme jasne prevýšili. Strelili sme ďalšie dva góly a okrem nich sme mali ešte ďalšie dve dobré možnosti."


U14: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 6:2 (3:0) Góly MŠK: Dikoš 3, Horvát, Klus, Šarudi / 2. kolo I. LSŽ Stred

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U14: "Celý zápas sme boli lepší, futbalovejší. Finálnu činnosť sme však neriešili ideálne. Chlapcov za herný výkon chválime."


U13: MŠK Žilina - TJ Tatran Klin U15 8:1 (3:1) Góly MŠK: Baleja a Kubala 2, Bujný, Kováčik, Bačík, Tichý / 3. kolo II. ligy SŽ U15 Sever

U12: MFK Ružomberok U13 - MŠK Žilina 1:1 (1:1) Gól MŠK: Michalík / 2. kolo I. LMŽ Stred

U11: MFK Ružomberok U12 - MŠK Žilina 23:11 (10:6) / 2. kolo I. LMŽ Stred

U10: MŠK Žilina - TJ Tatran Klin U13 4:0 (3:0) Góly MŠK: Ryšavý 2, Urbánek, vlastný / 3. kolo II. ligy MŽ U13 Stred


nedeľa 1.9.

"B": MŠK Žilina - FC ŠTK 1914 Šamorín 3:1 (1:0) Góly MŠK: Jánošík 2, Suľa / 7. kolo II. ligy

WU19: MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 4:4 (2:2) Góly MŠK: Obertová, Pružinská, Lušňáková, Ondrášková / 3. kolo I. ligy WU19 skupina "B"

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina WU19: "Dnes to bol zápas ako na hojdačke - najskôr sme dvakrát prehrávali, potom vyhrávali a opäť prehrávali, aby sme nakoniec v nadstavenom čase vyrovnali. V priebehu zápasu sme boli kombinačne lepší, držali sme viac loptu a dostávali sme sa do šancí, z ktorých sme 4 aj premenili. Super hrozil dlhými loptami, ktoré nám v obrane robili veľké problémy. Všetky 4 góly sme dostali po hrubých individuálnych chybách. Ďakujem babám, že bojovali až do konca a vydolovali aspoň remízu."

WU15: MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 1:3 (0:1) Gól MŠK: Kerešová / 3. kolo I. ligy WU15 skupina "B"

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Vedeli sme, že dnešný zápas bude úplne iný ako boli tie predošlé dva, v ktorých sme dominovali. Proti fyzicky zdatnejšiemu súperovi naše dievčatá predviedli bojovný výkon. V prvom polčase sme hrali vyrovnanú partiu, len škoda inkasovaného gólu tesne pred koncom polčasu zo štandartnej situácie. V druhom polčase dievčatá začali hrať ešte aktívnejšie a odmenou im bol vyrovnávajúci gól. Šance si ešte vypracovali obidve mužstvá, len šťastnejšie v zakončení boli súperky. Dievčatá majú odomňa veľkú pochvalu za bojovnosť."

Facebook