Päťka v sieti Liptovského Mikuláša
Prípravné zápasy,
streda 24. 1. 2024 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
5:0(3:0)
MŠK Žilina - Liptovský Mikuláš
Góly: 20. Adang, 30. a 42. Ďuriš, 61. Nemčík, 85. Myslovič
Rozhodca: Očenáš - Vachan, Pekara
ZOSTAVY
MŠK Žilina
1. polčas: Belko - Mensah, Jaššo, Hubočan (C) - Ďatko, Sauer, Adang, Javorček - Essomba, Jambor, Ďuriš

2. polčas: Belko - Mynář, Jaššo, Nemčík - Hranica, Myslovič, Gidi, Bari - Addo, Bile, Essomba



Tatran Liptovský Mikuláš
Húska - (53. Capko) Štrba, Gerát (78. Lehotský), Voško, Diviš, J. Teplan, Laura (78. Kuchárik), Appiah, Macejko, Jendrišek, Bielák (66. Staš)
Zápasové menu

Ani tretí prípravný duel nebol (gólovou) výnimkou, keď Šošoni ponúkli skrehnutým fanúšikom po dvoch sedmičkách tentoraz päť presných zásahov. 

Príprava pokračuje ďalším duelom už v sobotu proti poľskému Podbeskidzie Bielsko-Biała.


V treťom prípravnom stretnutí to tréneri plánovali rozdeliť opäť na dve polčasové partie, choroby či zranenia však jemne narušili tieto plány. 

Ako bolo ospalé počasie, taký bol aj úvod stretnutia. A to aj vďaka slušne pripravenému Mikulášu, ktorý nás zo začiatku preveril. Nezapršalo však z úvodných štandardiek súpera, ktorý sa po jednej z nich dostal do sľubného hlavičkového zakončenia. Tam sa chcel dostať po výskoku pred bránou súpera aj Tomáš Hubočan, nastupujúci v tomto zápase s kapitánskou páskou, žiaľ, obrana Liptákov to prekazila. Až v 20. minúte sa nám rýchlou výmenou lopty v strede poľa podarilo prečísliť hostí, už Javorčekove zakončenie malo gólové parametre, zle však trafil loptu. Akcia našťastie pokračovala, lopta sa odrazila na hranicu šestnástky ku Xavierovi Adangovi, ktorý ju krížnou strelou po zemi upratal k tyči - 1:0. Aj v tomto stretnutí predviedli Šošoni okulahodiacu akciu, po polhodine hry ju naštartoval Essomba, ktorý našiel na zadnej Maja Sauera. Ten sa neuponáhľal, spätnou prihrávkou ešte našiel Dávida Ďuriša, ktorý to uložil pod brvno - 2:0. No a aby toho nebolo málo z kopačky Domina Javorčeka, aj v tomto stretnutí si nachystal vydarenú prihrávku. Tentoraz v 42. minúte po signáli z priameho kopu to "načechral" Dedovi Ďurišovi, ktorý to z hranice veľkého vápna napriek húštine tiel pred ním uložil tam, kam mal a zvýšil naše vedenie - 3:0. Do polčasu ešte mohol navýšiť žltozelený náskok Essomba, z uhla však volil miesto streľby prihrávku, ktorá nenašla správneho adresáta. 

Do druhého dejstva vybehla čerstvá partia, na trávniku z prvého dejstva ostal brankár Belko a dvojica v poli - Jaššo a Essomba. Premiérový gól mal na kopačke Timo Hranica, bombou napol iba bočnú sieť. Gólový repertoár rozšíril na číslo 4 Tomáš Nemčík vydarenou hlavičkou. Mohol za to ďalší vydarený signál, tentoraz po rohovom kope nakrátko si vytvoril ideálnu pozíciu na center Paťo Myslovič a spomínaný "Čupo" vyskočil najvyššie - 4:0. Sem-tam vystrčili rožky aj Liptáci, hlavne pohyblivý Appiah, Belo zastavil jeho výpad dobrým zákrokom nohami. Myslo si mohol pripísať aj druhú asistenciu, tentoraz vysunul Kika Bariho, ten to však mal trochu na dlhú nohu, a tak mu zmaril gól brankár Húska sklzom. Ten vymazal aj gólovku Bileho, ktorý sa pretlačil do zakončenia, ale bez gólového úspechu. Posledný gól prišiel v 85. minúte, Bari si zasekol obrancu, zdvihol hlavu a ponúkol zapísanie sa do streleckej listiny Myslovičovi - 5:0. A to ešte poriadne preveril v závere Húsku bombou Sammy Gidi, ľavačka nám vybojovala iba roh. 

Prípravný "anglický" týždeň pokračuje v sobotu, od 13:00 hod. privítame pod Dubňom poľského druholigistu Podbeskidzie Bielsko-Biała. 


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
„Musíme byť spokojní, keďže sme strelili päť gólov a vzadu udržali nulu. Myslím si, že súper nemal žiadnu vyloženú šancu, ktorá by smerovala ku gólu. Bola tam iba sporná (ne)penaltová situácia, to však vzniklo najmä kvôli prehustenému priestoru, nie že by nás súper prekonal. Mikuláš ale hral aktívne, dynamicky, živo a určite preveril našu defenzívu, čo teraz potrebujeme. Z tohto pohľadu to bol pre nás výborný zápas. V posledných dňoch sme pracovali na defenzíve, a tak nás teší, že napriek tomu nám to šlo aj v útoku. Stále tam vidím mierne rezervy, ale vieme, že to je ovplyvnené aj tým, že chalani majú iba po polčase, musia sa chvíľu rozohrať a taktiež majú v nohách dopoludňajší tréning. V tomto týždni máme toho naozaj najviac, takže si to ceníme. Takéto výsledky hráčov motivujú, aby zvládli aj náročnejšie obdobie v príprave. Hoci nám chýbali štyria hráči, tak sme ich dokázali nahradiť. Stojchevski má menšie zranenie, Iľka sme sa rozhodli pošetriť a dvojica Minárik s Leitnerom bola trochu prechladnutá. Nechceli sme to teda v tomto počasí riskovať.“
Dávid Ďuriš, krídelník MŠK Žilina

„Sme radi za ďalšiu výhru, snažíme sa preniesť veci z tréningov aj do zápasov. Myslím si, že sa nám v niektorých pasážach stretnutia aj darilo. Budeme ďalej pracovať na tom, aby sme sa ešte viac zlepšovali. Hoci sme hrali proti druholigistovi, tak v každom jednom stretnutí máme motiváciu vyhrať. Vždy chceme streliť čo najviac gólov, čo sa nám aj posledných troch dueloch podarilo. Ukazuje sa, že sme dva týždne poctivo pracovali na ofenzíve. Osobne sa cítim fajn, posledných pár dní bolo náročných, nakoľko sme mali ťažké tréningy a pridala sa k tomu aj menšia viróza v šatni. Verím však, že to rýchlo prejde a budeme pokračovať v tom, čo sme začali.“


Prípravné zápasy,
streda 24. 1. 2024 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
5:0(3:0)
MŠK Žilina - Liptovský Mikuláš
Góly: 20. Adang, 30. a 42. Ďuriš, 61. Nemčík, 85. Myslovič
Rozhodca: Očenáš - Vachan, Pekara
ZOSTAVY
MŠK Žilina
1. polčas: Belko - Mensah, Jaššo, Hubočan (C) - Ďatko, Sauer, Adang, Javorček - Essomba, Jambor, Ďuriš

2. polčas: Belko - Mynář, Jaššo, Nemčík - Hranica, Myslovič, Gidi, Bari - Addo, Bile, Essomba



Tatran Liptovský Mikuláš
Húska - (53. Capko) Štrba, Gerát (78. Lehotský), Voško, Diviš, J. Teplan, Laura (78. Kuchárik), Appiah, Macejko, Jendrišek, Bielák (66. Staš)
SÚVISIACE ČLÁNKY
25.01.2024Je toho dosť, výsledky však motivujú
23.01.2024S Mikulášom ukázať naznačený potenciál i želaný smer z tréningov

Facebook