Na rozbeh vysoká výhra proti Považskej
Prípravné zápasy,
streda 17. 1. 2024 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
7:0(4:0)
MŠK Žilina - MŠK Považská Bystrica
Góly: 10. a 39. Addo, 29. Ďuriš, 35. Sauer, 62. Bari, 73. Jambor, 74. Iľko
Rozhodca: Papuča - Matula, Pekara
ZOSTAVY
MŠK Žilina
1. polčas: Belko - Minárik, Jaššo, Hubočan - Ďatko (C), Myslovič, Sauer, Javorček - Addo, Bile, Ďuriš

2. polčas: Belko - Leitner, Stojchevski, Nemčík - Hranica (C), Adang, Gidi, Bari - Iľko, Jambor, Essomba



MŠK Považská Bystrica
Teplan - Kucharčík (77. J. Ragula), Pečarka (46. Kováč), Slávik (46. Praženka), Sloboda, Tancík, Mihálek, Zemko, Pagáč, Boris (85. Krasňan), Gerebenits (85. Mitaš)
Zápasové menu

Premiérový duel zimnej prípravy i kalendárneho roka 2024. Ten odštartovali futbalisti MŠK Žilina proti Považskej Bystrici vo veľkom štýle, keď im neprekážala ani momentálna únava či chlad. Do polčasu z toho boli štyri presné zásahy v sieti hostí, ktoré museli zahriať prítomných fanúšikov. Po zmene strán sa k nim pridala druhá partia hráčov s ďalšími tromi gólmi, čo vyústilo do sedemgólového štartu prípravy.

Šošoni pokračujú ďalším domácim zápasom už v sobotu, keď od 13:00 hod. privítajú účastníka najvyššej českej súťaže z Karvinej. 


Trénerský zbor avizoval dve zostavy, a tak sa aj stalo. Zaujímavo to pomiešal tréner Jaroslav Hynek, ktorý v prvom dejstve spojil v obrane skúsenosť Minárika a Hubočana s mladíkom Tomášom Jaššom. Premiéru si odkrútil Samuel Ďatko a rovno s kapitánskou páskou.

Práve posila z Podbrezovej mohla hneď v úvodných sekundách svojím prvým dotykom zaznamenať gól. Loptu na dlhú nohu ale Samo nedočiahol. Šošoni nás od úvodu zahrievali podobnými akciami za obranu, po jednej takej sme šli v 10. minúte do vedenia. Tentoraz si z ľavej strany zbehol Dominik Javorček, obišiel Teplana v bráne hostí. Jeho spätnú prihrávku si sklepol obranca Považskej do tyčky a hladný Henry Addo dôrazne upratal loptu do siete - 1:0. O pár minút sme mohli viesť o dva góly, Teplan sa toľko hral s loptou v päťke pri rozohrávke, až zle odkopol, Majo Sauer lobom opečiatkoval brvno. Konštrukcia brány hrala aj s nami, v 20. minúte napriahol Kucharčík spoza vápna do tyčky Belkovej brány. Svoju "reprezentačnú" úroveň ukázal v 29. minúte Dávid Ďuriš, ktorý si v brejku zasekol obrancu, nachystal si to na ľavačku a s pokojom to uložil to vzdialenejšieho kútu hosťujúcej brány - 2:0. Naopak, do presného stredu, kde stál pripravený Teplan, mieril v samostatnom úniku Henry Addo. Mrznúcich fanúšikov istotne zahriala kombinácia z 35. minúty, kedy si roly asistenta a skórujúceho vymenil Dedo s Máriom. Tentoraz si Dedo počkal na zbiehajúceho Mária, ktorý nemal problém to zakončiť do siete - 3:0. Polčas zakončil agilný Mário Sauer krásnym slalomom, ktorý pretavil na gól Henry Addo zvnútra päťky - 4:0.

Druhý polčas odštartovala čerstvá jedenástka Šošonov, resp. desiatka, keďže v bráne ostal Ľubo Belko. Debut za "A"-tím si odbil Timotej Hranica, podobne ako Samo Ďatko v prvom polčase aj s kapitánskou páskou. Po zmene strán to odpálil svojím projektilom Sammy Gidi, ktorý poriadne vyprášil rukavice Teplana. Aj druhá partia predvádzala rýchle kombinácie, ktorými sa dostávali za chrbát považskej obrany. Jedna taká vyvrcholila našim piatym gólom po šikovnej prihrávke Paťa Iľka, ktorý vysunul Kristiána Bariho. Kiko nešpekuloval a tvrdou strelou zblízka zvýšil už na 5:0. Iba tesne minul bránu Timotej Jambor, ktorý to dostal v ideálnej pozícii od Sammyho Gidiho. Z otočky chýbali jeho pravačke centimetre, vynahradil si to však o niekoľko minút. Predchádzala tomu nielen výborná defenzívna robota, ale aj skvelá finálka z kopačky Paťa Leitnera. Jambi to už potom len chladnokrvne zakončil - 6:0. Na ďalší gól hynkovcov sme čakali iba pár sekúnd, Sammy Gidi po kľučkách vysunul Loica Essombu, ktorý znova vydarenou spätnou vyzval na bezproblémové skórovanie Paťa Iľka - 7:0. Gól by si zaslúžil a aj si ho pýtal aktívny Gidi, v 82. minúte namieril z hranice šestnástky aj vďaka teču nad. Duel zakončil nepresnou strelou Xavier Adang.

Druhý z piatich domácich prípravákov čaká na Šošonov už v sobotu od 13:00 hod. proti českému súperovi FK Karviná pod Dubňom.


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
„Sme spokojní, i keď niektoré veci sme mohli riešiť lepšie. Pri prechode stredom ihriska sme sa chceli vyhnúť dlhým loptám a v zahustených priestoroch hľadať priestor na zrýchlenie hry vysunutím. K tomu nám pomohla aj Považská, ktorá sa snažila hrať aktívne a agresívne, čo bolo fajn. V prvom polčase sa nám to veľmi dobre darilo, strelili sme krásne góly práve po vydarených prechodoch. V niektorých prípadoch sa to ale dalo riešiť lepšie, chceli by sme, aby to hráči dokázali už na základe súperovej hry čítať na ihrisku sami. Do druhého dejstva súper trochu zmenil hru, no najmä naša ľavá strana sa s tým veľmi dobre vyrovnala a väčšina gólov išla odtiaľ. Obe partie si dnes so súperom poradili, i keď každá svojím spôsobom. S ofenzívnou fázou sme spokojní, góly sme strelili po veciach, ktoré sme trénovali. Myslím, že do ešte väčšieho počtu šancí nás nepustila únava, keďže aj dnes ráno sme mali silový i dynamický tréning. Pre dnešok toho bolo na chalanov dosť. Veríme, že proti Karvinej to bude v sobotu znova o čosi lepšie.“
Mário Sauer, stredopoliar MŠK Žilina

„Klasický prípravný duel na rozbeh. Zápas ale splnil účel, všetci sme si zahrali polčas, ukázali napriek únave kvalitu a aj dobrý výsledok. Bolo cítiť, že sme mali ťažšie nohy, predošlé dni sme toho mali dosť. To však patrí k príprave, takže tých 45 minút bolo akurát. Vysporiadali sme sa s tým na trávniku dobre, osobne som sa už tešil na zápasy. Považská chcela hrať aktívne, my sme si zas mohli skúsiť veci z tréningu. Vždy je lepšie hrať ako trénovať, takže napriek únave a chladu mi duel chutil.“


Prípravné zápasy,
streda 17. 1. 2024 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
7:0(4:0)
MŠK Žilina - MŠK Považská Bystrica
Góly: 10. a 39. Addo, 29. Ďuriš, 35. Sauer, 62. Bari, 73. Jambor, 74. Iľko
Rozhodca: Papuča - Matula, Pekara
ZOSTAVY
MŠK Žilina
1. polčas: Belko - Minárik, Jaššo, Hubočan - Ďatko (C), Myslovič, Sauer, Javorček - Addo, Bile, Ďuriš

2. polčas: Belko - Leitner, Stojchevski, Nemčík - Hranica (C), Adang, Gidi, Bari - Iľko, Jambor, Essomba



MŠK Považská Bystrica
Teplan - Kucharčík (77. J. Ragula), Pečarka (46. Kováč), Slávik (46. Praženka), Sloboda, Tancík, Mihálek, Zemko, Pagáč, Boris (85. Krasňan), Gerebenits (85. Mitaš)
SÚVISIACE ČLÁNKY
18.01.2024Len ďalej pracovať na detailoch
15.01.2024Od prvého "prípraváku" zabojovať o fleky v základe

Facebook