Od prvého ”prípraváku” zabojovať o fleky v základe

Zimná príprava futbalistov MŠK Žilina je v plnom prúde, v stredu odštartujeme kalendárny rok 2024 aj prvým prípravným stretnutím. Päticu domácich prípravákov odštartujeme proti druholigistovi z Považskej Bystrice. 

Novinky zo šatne sme už tradične rozobrali s trénerom Jaroslavom Hynkom.

Na stredajší duel, ktorý má na Štadióne MŠK Žilina výkop o 15:00 hod., bude vstup voľný. Otvorená bude iba západná tribúna. Súboj vám prinesieme aj online prostedníctvom MŠKŽilinaTV.

VSTUPENKY NA DORTMUND A SLOVAN UŽ V PREDAJI.


maximálne spokojní

Zimná príprava je už tradične o početnejších tréningových jednotkách, vyššom zaťažení i mínusových teplotách. Ako sa to prejavilo na kabíne Jaroslava Hynka v jej prvom týždni?

"Chalani prišli pripravení skvelo, všetko zvládli. Až na test, ktorý sme zrušili kvôli nepriaznivému počasiu, sme dodržali plán na sto percent. Všetky tréningy sme spravili v objemoch, ktoré robíme aj počas pravidelného mikrocyklu počas sezóny. Držali sme si teda tento trend, nechceli sme niečo umelo navyšovať iba skrz prípravné obdobie. Predsa len sme k tomu pridali ešte silu v posilňovni, nejaké skoky či schody. Hráči to mali náročné, no po prvom týždni sme boli maximálne spokojní. Mali sme tam len jedno ľahšie zranenie a chorobu, od pondelku sme v plnom zložení."

Ako zapadol do tímu Samo Ďatko a čo ostatné pohyby v kádri?

"Samo, ako sám pri príchode povedal, sa s chalanmi poznal z reprezentácií, preto zapadol do kabíny úplne prirodzene. Herný systém i pozícia na ihrisku je mu blízka, čo cítiť. Je univerzálny a potvrdzuje to aj v prvých tréningoch. Zo Sama som mal dobrý pocit už v Podbrezovej a mám ho aj teraz. Pri našom vzájomnom rozhovore sme našli spoločnú reč a je na ňom vidieť, že má novú chuť a energiu. Verím, že nám pomôže."

"Tím sme doplnili ešte o Tima Hranicu. Spomínal som v úvode prípravy, že káder môžeme doplniť aj z vlastných zdrojov, ktoré sú kvalitné a plné potenciálu. Timo je krajný bek a vidíme v ňom perspektívu. Určite je to pre neho pridaná hodnota, že s nami môže trénovať. Musí si zvyknúť na dynamiku a silovosť u mužov, no má snahu a energiu a postupne ho chceme začleňovať, nič nechceme unáhliť. Maťa Gomolu sme, naopak, pustili ďalej, pôjde svojou cestou. Gomis chcel spolupracovať, bol maximálny profesionál a rozumel našim herným požiadavkám. V našich nárokoch mu však niečo chýbalo, preto sa momentálne presunul do B-tímu, resp. si hľadá nový klub."

Streda bude 45-minútová takmer pre každého hráča. Čo si od nej sľubuje český kormidelník?

"Zápasov je málo, zimná príprava sa každým rokom skracuje. Máme päť prípravákov a zároveň chceme kvalitne trénovať. Preto to chceme rovnomerne rozložiť do 45 minút. Všetky zápasy by mali byť odrazom tréningového procesu. Nerobíme v tréningoch veľa nových vecí, skôr prehlbujeme súčinnosti a mechanizmy v defenzíve i ofenzíve. V tejto fáze sa nepozeráme na to, či je niekto unavený alebo nie. Pre nás je dôležité, aby aj počas 45 minút ukázali hráči svoje maximum. To, že rozumejú hre."

Už od prvého prípraváku si tak sľubuje trénerský zbor boj o "fleky".

"Nie každý je na rovnakej štartovacej čiare. I keď sa snažíme rotovať a dať hráčom priestor, tak ten najväčší dostane ten, kto tomu bude najviac rozumieť. Aj polčasy veľmi napovedia, kto bude hrať väčší objem majstrákov a kto menší. Každú minútu musí hráč využiť na to, aby nás presvedčil o tom, že dokáže veci z tréningu pretaviť do zápasu, že dokáže reagovať a je v konkurencii schopný presadiť sa. V každej minúte i každom zápase. Aj v tomto stredajšom."


vstup voľný, otvorená iba západná

Na stredajšie stretnutie bude vstup voľný, otvorená bude iba západná tribúna. Sektory A – C budú prístupné cez VSTUP 2 pri Fanshope MŠK. Pre fanúšikov bude prístupný Treska Bar (cez vchod priamo z tribúny).


priamy prenos


Facebook