”B” | Víťazný vstup do II. ligy, Dolný Kubín sme zdolali 2:1
MONACObet II. liga,
sobota 29. 7. 2023 od 17:00
Štadión MUDr. Ivana Chodáka
1:2(1:0)
MFK Dolný Kubín - MŠK Žilina
Góly: 34. Maslać - 48. Bile, 83. Šnajder (oba z pok. kopu)
ŽK: 68. Hanes - 53. Prokop, 87. Šnajder
Diváci: 420
ZOSTAVY
MFK Dolný Kubín
Nôta - Lupták, Djiby Ba, Maslać, Hanes (70. Demian) - Machaj (70. Bača), Farský - Lukáčik (58. Köröš), Kolorédy (C), Bryndziar - Amobi

MŠK Žilina
Belaník - Mynář, Kopas, Gomola - Hranica (90. M. Oravec), Chyla, Šnajder (C), Mlynár (81. Tandara) - Essomba, Prokop (67. Kudlička), Bile
Zápasové menu

Úvod druholigovej súťaže prisúdil Šošonom cestu na Oravu, kde sme nastúpili proti Dolnému Kubínu. Prvé dejstvo bolo práve v réžii domácich, čo podčiarkol aj ich vedúci gól po štandardke. Prestávka nám však pomohla a ako vymenení sme po nej z pokutových kopov najprv vyrovnali a závere aj otočili skóre na našu stranu. Vstup do súťaže sa nám tak podaril za tri body po výhre 2:1.


Základnú jedenástku na úvod druholigového ročníka tréner Vladimír Veselý opäť o čosi omladil. Vôbec prvý štart medzi seniormi si pripísal krajný obranca Timotej Hranica a do duelu naskočili aj ďalšie opory minuloročnej 19-tky - Michal Mynář, Sebastián Mlynár, Vincent Chyla či Lukáš Prokop. Doplnili ich však aj "Áčkari" Adam Kopas, Loic Essomba a Eric Bile. Tradične s kapitánskou páskou nastúpil Dominik Šnajder.

Po svižnom úvode sme vyskúšali pozornosť Nôtu v bráne po prvý raz v 6. minúte. Kapitán Dominik Šnajder už tradične napriahol z diaľky, ale domáceho gólmana neprekvapil. Šošoni však začali kopiť chyby, a tak sa do sľubných šancí dostávali Kubínčania. Po štvrť hodine hry prvú veľkú zmaril výborným zákrokom Samo Belaník. Do vedenia nás takmer poslal zo svojej tradičnej parkety - priameho kopu - náš najskúsenejší hráč Adam Kopas. Projektil z dobrých 30 metrov trafil ideálne, no gólman Dynama sa vytiahol. Hráči MFK boli nebezpeční najmä zo štandardiek a rýchlych protiútokov, no a žiaľ, z jednej sme aj pykali. V 34. minúte poslal priamy kop do ohňa Lukáčik a stopérska posila domácich Maslać nestrážený za obranou otvoril skóre stretnutia. V závere prvého dejstva sme súpera zatlačili a po spolupráci krajných obrancov Mlynára a Hranicu sme mohli vyrovnať. Druhý menovaný ale na zadnej tyči nepretlačil loptu cez dobre chytajúceho Nôtu. S polčasovým hvizdom neuspel ani Kopas po ďalšom priamom kope.

Hneď po príchode z kabín zrámoval v šestnástke domáci Lupták Sebastiána Mlynára a pískal sa pokutový kop. Loptu si postavil Eric Bile a rutinérskou penaltou vyrovnal - 1:1. V druhom dejstve sme boli akoby pokropení živou vodou, z čoho pramenilo aj väčšie držanie lopty či nebezpečenstvo pre bránku Dolného Kubína. Na väčšiu tutovku sme ale čakali pridlho. Naopak, Belaník musel byť viac ako pozorný v 63. minúte po dobrej strele Farského. Vzápätí prišlo aj na úvodné striedanie Šošonov, keď Lukáša Prokopa nahradil na hrote Timotej Kudlička. V najväčšej tutovke druhého dejstva zlyhal v 73. minúte Vincent Chyla, rohový kop rozohratý nakrátko sa odrazil presne pred neho, no stredopoliar poslal loptu iba vysoko nad. Sľubná bola aj individuálna akcia aktívneho Essombu, no jeho spätná ponuka nenašla nikoho v žltom. Snaha sa však vyplatila, keď nám rozhodca prisúdil ďalší pokutový kop za jasný faul Djiby Ba na Kudličku. V tomto prípade Dominik Šnajder s prehľadom premenil do "vinkla" - 1:2. Stopér domácich mohol však takmer okamžite napraviť svoju chybu, hlavičkou, našťastie, trafil iba naše brvno. Tyč zvonila za Belaníkom aj po následnom priamom kope Farského, Djiby Ba z dorážky zase netrafil prázdnu bránu. Tŕpli sme až do konca, to napríklad pri nedorozumení Gomolu s Belaníkom, ktoré ale stihli chalani včas zahasiť.

Do II. ligy sme tak vstúpili ideálne - trojbodovo. Vďaka dvom premeneným pokutovým kopom odchádzame z Oravy s výhrou 2:1. O týždeň sa po prvý raz v sezóne predstavíme v domácom prostredí. V nedeľu 6. augusta privítame o 10:30 hod. FK Humenné.


HLASY PO ZÁPASE
Peter Galadík, asistent trénera MŠK Žilina B
"V prvom rade dnes musím vyzdvihnúť súpera, ktorý bol pre nás tvrdým orieškom. Zmeny v kádri im viditeľne pomohli a v porovnaní s minulou sezónou nás poriadne potrápili. Najmä zo štandardných situácií boli veľmi nebezpeční, čo potvrdili gólom aj ďalšími šancami. Z našej strany sme videli dva odlišné polčasy. V tom prvom nám chýbala energia, nepressovali sme dostatočne a hrali zbytočne profesorsky. Cez prestávku sme si však povedali, čo chceme zmeniť a do druhého polčasu naskočila úplne iná Žilina. Jazdili sme, boli sme dôrazní v súbojoch a z toho pramenili súperove fauly v šestnástke. Nakoniec sme tak zápas po dvoch premenených pokutových kopoch úspešne otočili. Prvý, extrémne dôležitý krok do sezóny sme zvládli, sme radi za tri body a tešíme sa na prvý domáci duel sezóny proti Humennému."
MONACObet II. liga,
sobota 29. 7. 2023 od 17:00
Štadión MUDr. Ivana Chodáka
1:2(1:0)
MFK Dolný Kubín - MŠK Žilina
Góly: 34. Maslać - 48. Bile, 83. Šnajder (oba z pok. kopu)
ŽK: 68. Hanes - 53. Prokop, 87. Šnajder
Diváci: 420
ZOSTAVY
MFK Dolný Kubín
Nôta - Lupták, Djiby Ba, Maslać, Hanes (70. Demian) - Machaj (70. Bača), Farský - Lukáčik (58. Köröš), Kolorédy (C), Bryndziar - Amobi

MŠK Žilina
Belaník - Mynář, Kopas, Gomola - Hranica (90. M. Oravec), Chyla, Šnajder (C), Mlynár (81. Tandara) - Essomba, Prokop (67. Kudlička), Bile

Facebook