Z Trenčína bod, ktorý musíme brať
Niké liga,
piatok 10. 11. 2023 od 17:30
Štadión Sihoť
0:0
AS Trenčín - MŠK Žilina
ŽK: 86. Bagín - 39. Bari, 90. Ndjeungoue
Diváci: 1873
Rozhodca: Dzivjak - Bednár, Kmec
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 69% - 31%

Strely/na bránu: 9:6 / 2:0

Rohy: 6:3

Ofsajdy: 2:3

Priame kopy: 2:2

Fauly: 14:11

ZOSTAVY
AS Trenčín
Vozinha - Kozlovský, Stojsavljević, Bagín, Kmeť - Bariš (C), Bondarenko, Gajdoš (32. Hollý) - Soares, Kupusović (83. Sunday), Gong (71. Akila)

MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Stojchevski, Ndjeungoue - Javorček, Adang (57. Bile), Gidi, Myslovič (83. Kopas), Bari (57. Rusnák) - Addo (46. Jambor), Ďuriš
Zápasové menu

Nabitý začiatok novembra pokračoval pre Šošonov v rámci 14. kola pod hradom Matúša Čáka. Už v piatok sme na umelke v Trenčíne boli v prvom dejstve kvôli defenzívnejšej taktike Šošonov svedkami mála futbalovej krásy. Veľa nepresností a s tým spojené nízke držanie lopty, no a na druhej strane istý Belko vyústili do bezgólového polčasu. Po prestávke to bolo podobne takticky zviazané, domáci síce skórovali, no VAR správne neuznal gól. Bez strely na bránu po zmene strán tak duel podobne ako pred rokom pod hradom Matúša Čáka skončil bezgólovou remízou.

Piatková predohrávka nám zaisťuje 2. miesto, pričom v najbližších dňoch pre žltozelených štartuje reprezentačná prestávka. Po nej sa predstavíme doma proti Košiciam v sobotu 25. novembra. Vstupenky sú v predaji.


ZOSTRIH ZÁPASU


Trénerský zbor vedený Jaroslavom Hynkom preskupil v Trenčíne rozostavenie a s tým sa zmenilo aj hráčske obsadenie v každej línii. Do základnej jedenástky sa tak len druhýkrát v sezóne pozrel Patrik Myslovič, ktorého v strede poľa dopĺňalo africké duo Sammy Gidi a Xavier Adang. Enklávu z čierneho kontinentu rozšíril na stopérskom poste James Ndjeungoue, na hrote sa objavil v dvojzáprahu s Dávidom Ďurišom Henry Addo. Na lavičke tentokrát ostal Eric Bile či Tomáš Nemčík s Timom Jamborom, ku ktorým sa pridal premiérovo už aj Tomáš Hubočan.

Duel odštartoval zhurta, najmä domáci boli pri chuti začať po horšej sérii gólovo. V 5. minúte sa musel po odvážnom prieniku krajného obrancu Kozlovského poriadne natiahnuť k jednej zo svojich žrdí Belko. Po následnom rohu zase hlavičkové zakončenie Stojsavljevića išlo od zeme tesne nad brvno. Pozornosť Vozinhu v druhej bráne sme lepšie otestovali až v 12. minúte, Addo ale trafil iba jeho rukavice. Trenčania hýrili aktivitou najmä z pravej strany vďaka Gongovi a Kmeťovi, druhý menovaný v šanci, na naše šťastie, nezvolil presnú strelu ani prihrávku. Gong vzápätí šprintoval do veľkej tutovky, krížnym pokusom netrafil priestor medzi tromi žrďami. Domáci boli dravejší, rýchlejší, bojovnejší, jednoducho pri chuti. My sme s defenzívnejšou taktikou vyčkávali, no ničoho sme sa nedočkali. S pribúdajúcimi minútami sa ale hra začala vyrovnávať, dôkazom bola Ďurišova strela spoza šestnástky nad, ktorá bola asi najnebezpečnejšou v podaní žltozelených v prvom polčase. Vyzeralo to na polčas bez gólov, no zmeniť to mohli hráči v bielom tesne pred prestávkou. Kmeťov center našiel v okolí bieleho bodu Soaresa, toho však parádnym reflexom vychytal Belko. Do kabín sa teda šlo s pre nás uspokojivou remízou 0:0.

Do druhého dejstva sme na trávnik vybehli s jednou zmenou, v útoku nahradil Henryho Adda Timotej Jambor. Takmer okamžite ale aktívny Gong skúsil natiahnuť Bela krížnou ranou, podobne ako pred prestávkou bez úspechu. Oživenie malo prísť z lavičky, do hry nastúpili Matúš Rusnák a Eric Bile, s ktorými sa zmenilo naše rozostavenie na klasické 3-4-3 a s ním aj ofenzívne obraz žltozelených. Uplynula hodina hry, no stále sme neboli vo svojej koži. Po úniku a kľučkách Soaresa si takmer vrazil loptu do vlastnej siete Ndjeungoue, pískal sa ale ofsajd. Až následne sme súpera konečne zovreli aj na jeho polovici, na väčšie šance sme však naďalej čakali. Trenčania mohli ísť, treba poveda, zaslúžene do vedenia. Kanonier AS Kupusović aj loptu dopravil do siete, no pre postavenie mimo hry gól správne platiť nemohol. Akýsi výstražný prst nás nakopol, najmä Rusnák napravo začal rýchlymi nohami čoraz viac podkurovať obrane Považanov. Jeden z jeho prudkých centrov si takmer zrazil do brány Stojsavljević. Soaresa, na druhej strane, zradilo v rodiacej sa šanci spracovanie. Prišla 79. minúta a my sme mohli aj mali ísť do vedenia. Eric Bile po šťastnom odraze lopty prešprintoval stredom obranu Trenčanov a ocitol sa sám pred gólmanom, zakončenie lopty vo vzduchu mu ale nesadlo a napol iba ochrannú sieť za bránou. V závere boli Šošoni tými, čo chceli zobrať pred očami trénera slovenskej reprezentácie Francesca Calzonu všetky body. Najprv Rusnák naservíroval pod seba Ďurišovi, ten bol už tiesnený. Dedo z ďalšej akcie pálil po spätnej prihrávke od Gidiho, ale iba do hradby tiel v bielom. Brejky na konci nepriniesli výhru ani na jednu stranu, a tak sa po vyše roku opäť rozchádzame s Trenčínom na jeho trávniku bez gólov.

Bodom zo Sihote sme si zaistili priebežnú druhú priečku aj počas reprezentačnej prestávky. Po nej sa predstavíme pred domácimi divákmi, v sobotu 25. novembra o 15:00 hod. privítame pod Dubňom nováčika z Košíc. Vstupenky sú v predaji.


HLASY PO ZÁPASE
Ilija Stolica, tréner AS Trenčín
"Dnes môžem pogratulovať obom mužstvám. Hlavne mojim chalanom, pretože plnili všetko to, čo sme od nich vyžadovali. Boli sme agresívni s loptou aj bez nej. Udávali sme tempo hry, mali veľké držanie lopty a vytvárali si šance. Rovnako ako v predošlých zápasoch sme však neboli dostatočne efektívni. To rozhodlo, pretože si myslím, že sme si zaslúžili zvíťaziť. Špeciálne, keď sme súpera takej kvality dokázali udržať ďaleko od našej brány. S týmto musím byť spokojný. Futbal nám tieto stratené body vráti neskôr späť."
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
"V kontexte celého stretnutia a s akým taktickým zámerom sme do toho šli, bod berieme, remíza tomu svedčí. V prvom polčase boli bližšie ku gólu domáci. Chceli sme si dnes vyskúšať rozostavenie 5-3-2 a verili sme, že v hlbokom bloku po zisku lopty vyriešime prechodové fázy lepšie. Žiaľ, nestalo sa a Trenčín to riešil veľmi dobre. Vtedy sme hrali pomaly, nepresne, v aktivite smerom hore sme boli slabí a neohrozili sme prakticky do prestávky domácu bránu. Po zmene strán sme boli nebezpečnejší, striedanie tomu pomohlo. Prišli šance a nakoniec sme to mohli strhnuť na svoju stranu. Defenzívne sme to dnes zvládli slušne. Kvôli tomu je remíza spravodlivá. Paťo Myslovič nastúpil po dlhej dobe, odohral si svoje. Henry tomu dnes dal málo, musíme s ním trpezlivo pracovať, dnes bol na neho súper dobre nachystaný. Chýbali nám jeho silné stránky. Čaká nás repre pauza, od tej poslednej máme výbornú pozitívnu sériu, ktorá nám pomohla zdolať isté "miľníky". Verím, že aj po tejto prestávke do toho naskočíme dobrou nohou a proti Košiciam doma uspejeme."
Andrej Stojchevski, obranca MŠK Žilina

"V prvom polčase to bolo pre nás náročné, hrali sme v bloku a boli sme pod tlakom, mali sme málo loptu. Po zmene strán sme už hrali lepšie po tom, ako sme prešli na našu obvyklú formáciu. Hrali sme agresívnejšie, tlačili na súpera a prišli aj nejaké šance. V prvom rade sme to dnes ustáli v defenzíve slušne. Trenčín sme púšťali do minima šancí. Stále chceme ísť na výhru, ale bod je dobrý. Po repre nastúpime proti Košiciam doma, a tam je vždy cieľ víťazstvo."


Niké liga,
piatok 10. 11. 2023 od 17:30
Štadión Sihoť
0:0
AS Trenčín - MŠK Žilina
ŽK: 86. Bagín - 39. Bari, 90. Ndjeungoue
Diváci: 1873
Rozhodca: Dzivjak - Bednár, Kmec
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 69% - 31%

Strely/na bránu: 9:6 / 2:0

Rohy: 6:3

Ofsajdy: 2:3

Priame kopy: 2:2

Fauly: 14:11

ZOSTAVY
AS Trenčín
Vozinha - Kozlovský, Stojsavljević, Bagín, Kmeť - Bariš (C), Bondarenko, Gajdoš (32. Hollý) - Soares, Kupusović (83. Sunday), Gong (71. Akila)

MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Stojchevski, Ndjeungoue - Javorček, Adang (57. Bile), Gidi, Myslovič (83. Kopas), Bari (57. Rusnák) - Addo (46. Jambor), Ďuriš
SÚVISIACE ČLÁNKY
11.11.2023Zvládli sme pracovať aj bez lopty
08.11.2023Nehľadieť na formu Trenčína, ale na seba

Facebook