Z Michaloviec po góloch v závere stretnutia s bodom
Niké liga,
sobota 7. 10. 2023 od 18:00
Štadión MFK Michalovce
1:1(0:0)
MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina
Góly: 88. Marcin (pok. kop) - 81. Adang
ŽK: 41. Jeřábek, 47. Marcin, 85. van Kessel, 89. Adekunle - 89. Adang
ČK: 87. Stojchevski
Diváci: 1021
Rozhodca: Kišš - Štrbo, Zemko
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 40% - 60%

Strely/na bránu: 8:10 / 2:2

Rohy: 5:3

Ofsajdy: 5:2

Priame kopy: 2:5

Fauly: 18:10

ZOSTAVY
MFK Zemplín Michalovce
Száraz - Magda, Jeřábek, Volanakis, Bahi - Karasiuk, Shimamura - van Kessel (86. Vaško), I. Žofčák (65. Danko), M. Marcin - Pavúk (65. Adekunle)

MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Stojchevski, Ndjeungoue - Rusnák (90. Leitner), Gidi, Adang, Bari (74. Javorček) - Essomba (46. Addo), Jambor (74. Iľko), Ďuriš
Zápasové menu

Okrúhle 10. kolo Niké ligy nás zavialo na ďaleký východ do Michaloviec. Proti Zemplínu to na ich trávniku nebýva ľahké a nezmenil to aktuálne ani fakt tabuľkového postavenia. Šošoni občasné obliehanie domácej svätyne nevyužili v prvom dejstve na gól, najbližšie k nemu mal Loic Essomba. V stretnutí s minimom šancí sa strelci prebrali až v záverečnej desaťminútovke. Keď už sa zdalo, že premiérový gól Xaviera Adanga by mohol byť víťazný, domáci potrestali našu chybu premenenou penaltou. V priemernom strenutí sme tak nedokázali vziať zo Zemplína všetky tri body, po remíze 1:1 si pripisujeme do tabuľky bod.

Po reprezentačnej prestávke sa Šošoni predstavia doma, konkrétne v sobotu 21. októbra privítame Dunajskú Stredu. Vstupenky budú čoskoro v predaji.


ZOSTRIH ZÁPASU


Na Zemplíne sa tréneri na čele s Jaroslavom Hynkom museli zaobísť bez chorej, resp. zranenej trojice Tomáš Hubočan, Mário Sauer a Adam Kopas. Do zostavy sa tak znova dostal Xavier Adang, do stredu obrany sa vrátil Andrej Stojchevski a od začiatku nastúpila opäť aj africká dvojica James Ndjeungoue a Loic Essomba.

Úvod sa niesol v opatrnom duchu, domáci boli o čosi aktívnejší, úspešnejší sme však boli v osobných súbojoch my. Aj preto to bolo dlhšie bez streleckého pokusu medzi tri žrde, zmenil to až hlavou v 14. minúte kapitán Ján Minárik po rohovom kope, predtým sa však pískal jeho útočný faul. A keď to nešlo strelecky, nebezpečie hrozilo aj po centroch - van Kessel to zakrútil pred Belka, náš gólman si s menšími ťažkosťami poradil s týmto pokusom. Postupne sme začali ohrozovať Száraza aj my, stále však bez priameho zakončenia, Rusnákove bolo totiž zblokované, Ďuriš mieril ďaleko nad. Prvý pokus na bránu sme tak videli až po polhodine hry, z priameho kopu z ostrého uhla ale projektil Tima Jambora smeroval iba na pripraveného Száraza. O tri minúty si to Jambi zopakoval, tentoraz vybojoval roh, po ktorom prišla naša prvá tutovka. Rusnákov center sa odrazil k Essombovi, ktorý z päťky nechal vyniknúť reflexívnym zákrokom domáceho gólmana. Činil sa aj Belko, ktorý si poradil s ďalekonosným pokusom Magdu. Stále tak na ukazovateli skóre blikali dve nuly, do prestávky to už nezmenil ani jeden z tímov.

Po polčase už nevybehol na trávnik Essomba, ktorého nahradil náš gólový žolík Henry Addo. V úvode druhého dejstva však musel byť v strehu Belko, ktorý si poradil s ďalšími nepríjemnými štandardkami Zemplínčanov. Živším dojmom pôsobili domáci, my sme chceli zjednodušiť prechod dlhými nákopmi, nezaskočili sme nimi domácu defenzívu. Po jednom z nich mal nepríjemný stret náš režiśer hry Sammy Gidi, po ktorom nasledovalo ošetrenie a, našťastie, jeho návrat späť do stredu poľa. Napriek optickej prevahe domácich, Belkovi väčšinou stačilo kontrolovať akcie domácich pohľadom. Rovnako tomu bolo v 73. minúte, kedy si Belo a my s ním poriadne vydýchli. Tutovku na domácej strane totiž spálil Marcin. V 74. minúte prišlo na rad naše dvojité striedanie, a práve čerstvý Paťo Iľko mal na stehne gól, no v ťažkej pozícii sa od jeho nohy lopta odrazila smerom do prázdnej brány domácich, defenzíva MFK ju ale stihla odpratať odkopom do bezpečia. Strelecké kopačky si neobul ešte Adang v 77. minúte, ktorý sa pri chybnej rozohrávke odhodlal k strele spoza veľkého vápna, tá letela nad. Prišla však 81. minúta, všadebol Sammy Gidi to opäť raz výborne rozohral a naštartoval našu gólovú akciu. Afričan vysunul Dominika Javorčeka, ktorý sa pretlačil za obrancu, odcentroval, Száraz loptu neudržal a Xavier Adang pohotovou dorážkou zaznamenal svoj prvý gól za Šošonov v súťažnom zápase - 0:1. Naša radosť však netrvala dlho, smolný moment si vybral Andrej Stojchevski, ktorý pri zaváhaní zahral v pokutovom území rukou. Nielenže bol vylúčený, ale po penalte bolo vďaka Marcinovi vyrovnané. Aj v oslabení sme išli za víťazným gólom. Nepodarilo sa to ani po záverečnej štandardke, a tak odchádzame zo Zemplíne iba s bodom.

Pred nami je aktuálne ďalšia reprezentačná prestávka, po októbrovom asociačnom termíne sa Šošoni predstavia doma - v sobotu 21. októbra privítajú Dunajskú Stredu. Vstupenky čoskoro v predaji.


HLASY PO ZÁPASE
Peter Struhár, tréner MFK Zemplín Michalovce
"Zápas bol veľmi taktický. Vedeli sme, že nemôžeme dovoliť Žiline hrať rýchlo, aby nevyužívala svojich rýchlych hráčov. Tento zámer sa nám podaril, chlapci zápas odmakali, a aj keď sme dostali gól, tak mali veľkú túžbu bodovať. A to je veľmi dôležité, pretože pre nás je každý bod cenný. Aj tento nám v konečnom účtovaní môže veľmi pomôcť. V prvom polčase to bolo na šance 1:1, v druhom mala Žilina o jednu viac, ale mohli sme ísť my do vedenia veľkou príležitosťou Marcina. Záver bol pre diváka zaujímavý, Žilina dala gól, ale po preskupení rozostavenia sme vyrovnali. Striedajúci hráči boli dobrí v pressingu a z toho pramenila penalta. Máme dôležitý bod do ďalšej práce, ktorá nás čaká počas reprezentačnej prestávky."
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
"Takticky sme boli dobre pripravení my i domáci, preto duel veľa šancí nepriniesol. O tú jednu veľkú šancu sme však mali viac, mohli sme to zvládnuť do víťazstva. Nakoniec sme aj dali vedúci gól, všetko nahrávalo nám. Žiaľ, naivná chyba nám zhatila celý výkon, zápas a prípadnú odmenu v podobe výhry. Je zvláštne, že ako tím, ktorý sa na víťazstvo nadrie, to riešime v závere tak zložito. Chceme byť pozitívni a hľadať za tým do budúcna poučenie pre hráčov, no dnes nás to jednoznačne obralo o dva body. Domácim sme sa vyrovnali súbojovosťou, poradili sme si aj s horším terénom. Škoda, že sme si to v závere pokazili. Treba dať hlavy hore, po repre pauze nás doma čaká Dunajská Streda."
Xavier Adang, stredopoliar MŠK Žilina
"Očakávali sme náročný, bojovný zápas, a to sa potvrdilo. Celkovo to bolo z našej strany slušné, viaceré šance sme ale nepremenili na gól. Keď sa už zdalo, že by ten môj presný zásah mohol byť jediný, inkasovali sme po chybe. Bod musíme akceptovať, hoci sme chceli a mohli mať tri. Gól teší, ale má trpkú príchuť. Nezostáva nám nič iné než tvrdo pracovať."
Niké liga,
sobota 7. 10. 2023 od 18:00
Štadión MFK Michalovce
1:1(0:0)
MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina
Góly: 88. Marcin (pok. kop) - 81. Adang
ŽK: 41. Jeřábek, 47. Marcin, 85. van Kessel, 89. Adekunle - 89. Adang
ČK: 87. Stojchevski
Diváci: 1021
Rozhodca: Kišš - Štrbo, Zemko
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 40% - 60%

Strely/na bránu: 8:10 / 2:2

Rohy: 5:3

Ofsajdy: 5:2

Priame kopy: 2:5

Fauly: 18:10

ZOSTAVY
MFK Zemplín Michalovce
Száraz - Magda, Jeřábek, Volanakis, Bahi - Karasiuk, Shimamura - van Kessel (86. Vaško), I. Žofčák (65. Danko), M. Marcin - Pavúk (65. Adekunle)

MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Stojchevski, Ndjeungoue - Rusnák (90. Leitner), Gidi, Adang, Bari (74. Javorček) - Essomba (46. Addo), Jambor (74. Iľko), Ďuriš
SÚVISIACE ČLÁNKY
05.10.2023V Michalovciach sa trafiť do zostavy a urobiť defenzívny pokrok

Facebook