Návšteva sezóny videla proti Slovanu prehru 2:4
Fortuna liga,
nedeľa 23. 4. 2023 od 15:30
Štadión MŠK Žilina
2:4(1:2)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Góly: 35. a 51. Jambor - 21. a 58. Čavrić, 5. Green, 70. Weiss ml.
ŽK: 76. Nemčík, 86. Iľko (obaja MŠK Žilina)
Diváci: 4018
Rozhodca: Kráľovič - Poláček, Vitko
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 54% - 46%

Strely/na bránu: 17:9 / 9:5

Úspešnosť prihrávok: 87% - 84%

Priame kopy: 5:4

Rohy: 3:2

Ofsajdy: 0:1

Fauly: 14:9

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Slávik - Minárik, Kopas, Nemčík (C) - Rusnák (83. Essomba), Gidi (70. Iľko), Sauer (83. Ndjeungoue), Bari (70. Javorček) - Kaprálik, Jambor, Galčík (64. Ďuriš)

ŠK Slovan Bratislava
Trnovský – Medveděv (46. Zmrhal), Kašia, De Marco, Pauschek – Kucka, Kankava, Čakvetadze (90. Agbo) – Weiss ml. (C) (71. Abubakari), Čavrić (81. Barseghyan), Green (81. Zuberu)
Zápasové menu

V nedeľnej dohrávke 6. nadstavbového kola sme sa už po 144. krát v histórii stretli s bratislavským Slovanom s úmyslom tretíkrát v rade zdolať belasých. Plány nám však naštrbili v prvom dejstve dva gólové úniky hostí, ktoré umlčali návštevu sezóny. To nás ale nepoložilo, ešte do prestávky znížil Jambor a po zmene strán si náš hroťák pripravil pre aj vyrovnanie v podobe gólovej bomby. Vtedy však zapli efektívni hostia a po dvoch chybách odskočili znova na rozdiel dvoch gólov. Žlto-zeleným sa tak nepodarilo zdolať Slovan tretíkrát v rade. 

Šošoni najbližší víkend cestujú k tabuľkovému susedovi z Bystrice. Následne nás čaká doma Podbrezová v piatok 5. mája. Vstupenky sú už v predaji.


ZOSTRIH ZÁPASU


Po Aďovi Kaprálikovi spred týždňa chýbal tentokrát trénerovi Jaroslavovi Hynkovi pre kartový trest stopér Andrej Stojchevski. K absentujúcim sa pridal pre zranenie aj jeho kolega z obrany Patrik Leitner. V obrane tak nastali nútené zmeny, dopredu sa vrátil spomenutý Kapo.

V horúcom počasí sa začalo naozaj horúco. Timo Jambor nedokázal usmerniť odrazenú loptu medzi tri žrde. A síce sme začali búšením do súperovej obrany, no ten si počkal na našu chybnú prihrávku, Čakvetadze vysunul Greena a ten pomedzi Slávikove nohy poslal hostí do skorého vedenia. Trochu to s nami zamávalo, no stále sme boli aktívnejší a hľadali cesty k Trnovského bráne. Slovan sa dopredu zbytočne netlačil, my sme sa ale napriek prevahe v prvej štvrťhodine neprepracovali k ohrozeniu brány. Naopak, Belasí zopakovali gólový brejk aj v 21. minúte, tentoraz z druhej strany prešprintoval našu defenzívu Čavrić a prehrávali sme o dva. A mohlo byť ešte horšie, Čakvetadze ale tentokrát nepotrestal hrúbku v našej rozohrávke, keď napol iba bočnú sieť. Vrátiť sme sa mohli do stretnutia v 28. minúte, na prízemný center Kika Bariho ale nezareagoval nik zo žlto-zelených. Slovanisti sa pri komfortnom náskoku rýchlo sťahovali pod loptu, a tak sme museli nachádzať milimetrové medzery. To sa podarilo v 35. minúte, keď kapitán Nemčík našiel v šestnástke Tima Jambora a ten to napálil presne pod brvno - 1:2. Gól nás nakopol, Galčík na zadnej tyči v dobrej pozícii prestrelil, Kapa vychytal rukou Trnovský. Znova sme však mohli prehrávať o dva góly, Weissov priamy kop skončil na spojnici brány, hlavičková dorážka Greena mimo. Pozornosť na seba pútal zbytočne aj hlavný rozhodca, ktorý rozpútal vášne pri polčasovom hvizde, kedy sme mali zahrávať rohový kop. 

Ako začali prvý polčas gólovo hostia, tentoraz vyšiel vstup zo šatní nám. Galo ešte nestihol prihrávku od Kapa, no potom sa znova do lopty oprel Timo Jambor a jeho bomba spoza šestnástky zapadla presne pod brvno brány bezmocného Trnovského - 2:2. Pasáž, kedy sme boli na koni, sme nepremenili na vedúci gól. Najbližšie tomu bol Rusnák, jeho obaľovačku však bratislavský brankár pokryl. Znova tak prišiel trest a úplne zbytočný. Strata lopty na polovici súpera, Weiss potiahol akciu súpera, prízemný center našiel Čavrića a aj on sa zaradil k dvojgólovému Jamborovi, keď zblízka prekonal Slávika po tretíkrát. Znenazdajky mohlo byť v 66. minúte vyrovnané. Na prvý pohľad už odvrátenú štandardku Šošonov zakončil nenápadnou strelou Nemčík. Jeho ľavačka obtrela tyč belasej brány. Efektívni belasí trestali po ďalšej chybe Sammyho Gidiho v strede poľa. Afričan to v 70. minúte chcel riešiť zložito, Weiss to využil, vybral sa stredom ihriska, predral sa do samostatného nájazdu a štvrtú strelu na bránu premenil na štvrtý gól. Naša snaha bola laxnými chybami otupená, Slovan si to umne strážil a viacerými prerušeniami nás navyše dostával z tempa. Trnovský musel skrotiť dve jedovky, najskôr sa do lopty oprel čerstvý Ndjeungoue, po ňom aj Kaprálik. Obe strely úspešne vyrazil a držal nás ďaleko od zisku aspoň bodu. Štvortisícová návšteva si tak nezopakovala víťazné emócie z novembra, tentoraz sme sa museli pred Slovanom skloniť po prehre 2:4. 

Po dvoch domácich dueloch cestujú Šošoni v ďalšom kole na pôdu Bystrice. Následne nás čaká opäť dvojica domácich májových duelov - proti Podbrezovej v piatok 5.5. a Dunajskej Strede v nedeľu 14.5., oba s výkopmi o 17:30 hod. Vstupenky sú už v predaji.


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
„Zhoreli sme na krásu v strede poľa. Tam sme mali hrať rýchlejšie a loptu posúvať ďalej. Namiesto toho sme ju zbytočne držali a potom strácali, čím sme sami seba oberali o príležitosti a dobré postavenie. Z toho potom Slovan ťažil rýchle, nebezpečné a gólové protiútoky. Sammy Gidi sa po tomto zápase musí nad sebou poriadne zamyslieť. Bude musieť zapracovať na cite, kedy loptu podržať a kedy ju rýchlo posunúť. V defenzíve to bolo zase o tom, že sme sa zle rozhodovali, kedy cúvať a kedy hru skúsene prerušiť. Bavíme sa o tom už dlhšiu dobu a otázkou je, či sú toho hráči schopní alebo nie. Myslím si, že na tréningu na tom pracujeme v dostatočnom množstve... Tieto veci nás dnes stáli body a niektorých vyzliekli donaha. Po dvoch góloch súpera sme síce ušli hrobárovi z lopaty pri Chakvetadzeho šanci a následne vyrovnali, no opäť sme prestali hrať to, čo fungovalo a zopakovali sme rovnaké chyby ako v úvode. Dnešný zápas nám ukázal mnoho užitočných podnetov, na čom treba pracovať s každým hráčom individuálne. Divácka návšteva bola dnes naozaj skvelá. Viem, že diváci chodia najmä za výsledkami, ale verím, že vidia aj zlepšené výkony. S ich povzbudzovaním sa nám hralo oveľa lepšie a ďakujeme im za podporu. Snáď prídu opäť v takom počte.“
Vladimír Weiss, tréner ŠK Slovan Bratislava
"Pre nás to bol vabank zápas, v prípade neúspechu by sme to mali veľmi ťažké. Štyrikrát som si analyzoval posledný zápas, ktorý sme tu hrali. Poznáme silné stránky Žiliny, je to tím budúcnosti, ktorý môže už budúci rok bojovať o titul, ak zostane spolu. Rád by som poďakoval Žiline a pánovi Antošíkovi za preloženie zápasu, keďže sme v týždni hrali pohár. Zápas bol krásny pre diváka, na ofenzívne veci Žiliny sme sa dobre nachystali, ale aj tak sme inkasovali dva góly. Boli sme však efektívni v útoku, ak by Chakvetadze premenil šancu na 3:0, tak by bolo po zápase. Bolo náročné motivovať hráčov po vyrovnaní, ale podarilo sa. Za stavu 2:2 som si hovoril, že ak inkasujeme tretí gól, prehráme, a ak ho dáme my, vyhráme. Vlado ako správny kapitán v tomto zlomovom momente potiahol tím. Dnes odchádzame spokojní, hráči bojovali tak, ako sa má."
Mário Sauer, stredopoliar MŠK Žilina

„Naším najväčším problémom boli súperove brejky, ktoré sa nám vôbec nedarilo zachytávať, to asi videli všetci. Z nich si Slovan v podstate vypracoval všetky góly a rozhodol o výsledku. Neviem, čím to bolo, pretože na tréningu podobné veci trénujeme... Napriek tomu sme dokázali vo výbornej pasáži zápasu z našej strany vyrovnať a súpera prevýšiť. Tam sa to lámalo. Následne sa ale súper opäť chytil vydarenými brejkami a rýchlymi gólmi. Potom to už bolo veľmi ťažké doháňať. Slovan hral dnes to, čo potreboval a skúsene si to postrážil. Bol to celkovo náročný duel, k čomu prispelo aj teplé počasie, na ktoré organizmus po dlhšej dobe nie je až taký zvyknutý. V závere už toho mali obe družstvá dosť. Škoda, lebo dnes si početná kulisa, za ktorú ďakujeme, zaslúžila lepší výsledok."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
nedeľa 23. 4. 2023 od 15:30
Štadión MŠK Žilina
2:4(1:2)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Góly: 35. a 51. Jambor - 21. a 58. Čavrić, 5. Green, 70. Weiss ml.
ŽK: 76. Nemčík, 86. Iľko (obaja MŠK Žilina)
Diváci: 4018
Rozhodca: Kráľovič - Poláček, Vitko
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 54% - 46%

Strely/na bránu: 17:9 / 9:5

Úspešnosť prihrávok: 87% - 84%

Priame kopy: 5:4

Rohy: 3:2

Ofsajdy: 0:1

Fauly: 14:9

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Slávik - Minárik, Kopas, Nemčík (C) - Rusnák (83. Essomba), Gidi (70. Iľko), Sauer (83. Ndjeungoue), Bari (70. Javorček) - Kaprálik, Jambor, Galčík (64. Ďuriš)

ŠK Slovan Bratislava
Trnovský – Medveděv (46. Zmrhal), Kašia, De Marco, Pauschek – Kucka, Kankava, Čakvetadze (90. Agbo) – Weiss ml. (C) (71. Abubakari), Čavrić (81. Barseghyan), Green (81. Zuberu)
SÚVISIACE ČLÁNKY
04.05.2023Exportná rana do siete Slovana v ankete Gól mesiaca apríl
25.04.2023Dvojgólový Timo Jambor: "Už pred zápasom som si hovoril, že budem strieľať."
20.04.2023Sme schopní zdolať Slovan aj do tretice?

Facebook