Čakanie na výhru trvá aj po Trnave, prehra znamená už isté 6. miesto
Fortuna liga,
sobota 14. 5. 2022 od 17:00
Štadión MŠK Žilina
1:2(1:1)
MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
Góly: 25. Iľko - 10. Bukata, 71. Olejník
ŽK: 74. Kaprálik, 81. Stojchevski - 17. Vlasko, 41. Kóša, 74. Azevedo, 81. Procházka
Diváci: 1136
Rozhodca: Marhefka - Straka, Hrmo
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 59% - 41%

Strely/na bránu: 11:11 / 4:7

Priame kopy: 9:8

Rohy: 6:3

Ofsajdy: 0:4

Fauly: 11:9

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Kopásek, Kopas (C), Nemčík, Bari - Mráz (65. Myslovič), Stojchevski, Slebodník (78. Jambor) - Kaprálik, Iľko, Ďuriš

FC Spartak Trnava
Takáč - Koštrna, Tumma, Koša, Kozak - Bukata, Procházka, Vlasko (77. Mikovič) - Azevedo, Olejník (86. Ristovski), Iván (65. Yusuf)
Zápasové menu
Nedočkali sme sa ani v 9. vystúpení skupiny o titul. V predposlednom nadstavbovom kole sa hral pod Dubňom svižný futbal, ktorý priniesol v prvom polčase okrem gólov na oboch stranách opäť aj chytenú penaltu Petráša proti Trnave. Po zmene strán naklonili hostia gólom znova víťazstvo na svoju stranu a ich tesný náskok vydržal aj záverečný nápor Šošonov. Pre Belákovcov to znamená predĺženie čakania na výhru a už istotu 6. miesta po nadstavbovej časti.

bulletin


Pravdepodobne poslednému zápasu Šošonov v aktuálnej sezóne, paradoxne prvému pod Dubňom pre dočasného trénera Ivana Beláka, vládla výborná futbalová atmosféra. Debutanti z predošlého kola Samuel Kopásek a Andrej Stojchevski dostali šancu aj proti Spartaku, tentoraz sa k ním pridal s premiérovým štartom v lige Kristián Bari. Kvôli naďalej trvajúcim zdravotným problémom absentovali v zostave mená ako Anang, Gono, Minárik, Sauer či disciplinárkou potrestaný Paur.

Pred samotným výkopom vedenie oboch tímov zagratulovalo bývalému hráčovi Žiliny i Trnavy Milanovi Zvaríkovi k životnému jubileu - 70. narodeninám, ktoré oslávil ešte koncom roka 2021.

Potom už začalo dianie na trávniku, neúspešné štandardky na oboch stranách ešte gól nepriniesli. Prišla však 10. minúta, prieniková prihrávka do našej obrany, ktorá z pravej strany smerovala priamo pred Sama Petráša. Koštrna našiel Bukatu a Šošoni prehrávali. Mohlo byť ešte horšie, keď sa pomedzi našich obrancov preštrikoval v 16. minúte aj Kozak, Petráš jeho zakončenie zneškodnil, rovnako kapitán Adam Kopas v poslednej chvíli sklzom zabránil skórovať z dorážky Vlaskovi. Prišla tak naša odpoveď a hneď bola gólová. Práve debutant Bari posadil z ľavej strany ideálny center na hlavu nekrytého Iľka. V tomto zápase náš hrotový útočník sa čudoval, koľko miesta mal na presnú hlavičku, ktorú umiestnil k žrdi a začínalo sa odznova - 1:1. Dlho sme sa ale tešiť nemuseli, po druhýkrát už hlavný rozhodca po páde Vlaska pískal pokutový kop v prospech hostí. Zo Sama Petráša sa však stáva špecialista na penalty proti Trnave, po vzájomnom súboji v Slovenskom Ríme zneškodnil aj strelu Olejníka. Nerozhodný stav nezmenila ani strela Dávida Ďuriša, ktorá síce skákala, no Takáča neprekvapila. Prvé dejstvo uzavrela nebezpečná, avšak tesne vedľa letiaca hlavička gólového Iľka.

Druhý polčas odštartoval medzi šestnástkami, Trnava bola aktívnejšia, ale našu statickosť v prvých minútach po zmene strán nepotrestala gólom. Zo sedačiek nadvihla divákov bomba Kaprálika, ktorá sa z úctyhodnej diaľky obtrela o tyčku Takáčovej brány. Hluché obdobie prerušila až 71. minúta a rýchla výmena lopty hostí pred našou šestnástkou. Ani výborný zákrok Petráša nezabránil opätovnému vedeniu Trnavy, ten vychytal Bukatu, no lopta sa odrazila k nepokrytému Olejníkovi, na ktorého dorážku nemal Petráš nárok. Tesný náskok hosťom vyhovoval, ich defenzívnu ulitu sme neodkliali ani po rohovom kope Kopasa, ktorý iba preletel cez päťku Takáča. Cestičku k zakončeniu sme si našli v 80. minúte, efektne sa uvoľnil striedajúci Timo Jambor, no jeho prízemnú strelu zastavila žrď. Tlak žltozelených sa stupňoval, Kopas to chcel zobrať na seba typickým ďalekonosným pokusom, Takáč to vytlačil na roh. Sami sme si ho však otupili nepresnými prihrávkami, v nadstavenom čase to ešte skúšal Myslovič, opäť len mimo troch žrdí. 

Ani v 9. kole skupiny o titul sme sa nedočkali výhry. Nadstavbovú časť uzavrieme o týždeň v sobotu na pôde majstrovského Slovana. Následne Šošonov po roku opäť čaká play-off o Európsku konferenčnú ligu. Súperom v semifinále bude pre Šošonov Sereď. 


HLASY PO ZÁPASE
Ivan Belák, tréner MŠK Žilina
"Nemôžeme byť dnes spokojní, i keď náš výkon nebol vyslovene zlý. Chýbajú tomu ale body. Chalani bojovali, v ofenzíve sme to skúšali z viacerých pozícií, a keby niečo z toho skončilo v sieti, mohlo to vyzerať úplne inak. Oproti zápasu v Ružomberku to bolo z našej strany ale omnoho lepšie. Ku kvalite zápasu však prispeli obe družstvá aj diváci, keďže sa hralo hore-dole a ľudia sa mali na čo pozerať. Cez polčas sme chalanov nabádali, aby sme viac podržali loptu v strede ihriska, no prišiel opak, a my sme sa nechali zatlačiť do obrany. Reagovali sme na to striedaním, chceli sme sa z toho čím skôr dostať, no bohužiaľ, podarilo sa nám to až po inkasovanom góle. Mrzí nás, že v závere nám to nepadlo aspoň po peknej individuálnej akcii Jambora. Veril som, že to premení, no opäť nám nebolo dopriate. Nastúpili sme síce s tromi dorastencami, v základe bol premiérovo Kiko Bari po zranení a viacero hráčov nám chýbalo, no na to sa už nemôžeme vyhovárať. Všetci z nich odovzdali na ihrisku maximum, ale musíme rešpektovať aj silu súpera. Škoda, aj bod by bol pre nás odmenou za predvedený výkon."
Michal Gašparík, tréner FC Spartak Trnava
"Dnes ma chalani veľmi potešili, pretože po viacdňových oslavách mali výborný prístup. Mali sme ofenzívne ladenú zostavu a boli sme kvalitní v ofenzíve, škoda, že sme sa v prvom počase nedostali do dvojgólového vedenia, to by sa nám potom hralo ľahšie. Aj Žilina, aj my sme prispeli k dobrému futbalu. Na počudovanie, aj fyzické parametre na GPS sme mali jedny z najlepších v sezóne, takže oslavy na chalanoch nezanechali stopy. Som rád, že sme zvíťazili a že stále živíme nádej na druhé miesto."
Patrik Iľko, útočník MŠK Žilina

"Opäť sme sklamaní, opäť nám to nevyšlo ani po deviatykrát v nadstavbe. Znovu rozhodli naše ľahké straty lopty, po ktorých sme inkasovali. V ofenzíve to bolo z našej strany určite lepšie ako v predchádzajúcich dueloch, ale stála tomu niečo vo finálnej fáze chýba. Dnes sme mali aj my dostatok šancí, z ktorých sme mohli skórovať, no podarilo sa to iba raz, čo je málo. Pri góle som bol aj prekvapený, koľko miesta som dostal a najprv som myslel, že som v ofsajde. Som však rád, že mi to padlo, i keď body z toho nie sú. Naše ofenzívne trápenie podčiarkla aj tyč Jambora v závere, keď už obišiel všetkých hráčov, ja som dvíhal už ruky nad hlavu, no dopadlo to takto. Veľmi nás to mrzí. Pred Slovanom nám ale motivácia chýbať nebude, pretože pred barážou sa už nejako potrebujeme chytiť."


Fortuna liga,
sobota 14. 5. 2022 od 17:00
Štadión MŠK Žilina
1:2(1:1)
MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
Góly: 25. Iľko - 10. Bukata, 71. Olejník
ŽK: 74. Kaprálik, 81. Stojchevski - 17. Vlasko, 41. Kóša, 74. Azevedo, 81. Procházka
Diváci: 1136
Rozhodca: Marhefka - Straka, Hrmo
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 59% - 41%

Strely/na bránu: 11:11 / 4:7

Priame kopy: 9:8

Rohy: 6:3

Ofsajdy: 0:4

Fauly: 11:9

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Kopásek, Kopas (C), Nemčík, Bari - Mráz (65. Myslovič), Stojchevski, Slebodník (78. Jambor) - Kaprálik, Iľko, Ďuriš

FC Spartak Trnava
Takáč - Koštrna, Tumma, Koša, Kozak - Bukata, Procházka, Vlasko (77. Mikovič) - Azevedo, Olejník (86. Ristovski), Iván (65. Yusuf)
SÚVISIACE ČLÁNKY
15.05.2022Debutant Kristián Bari: "Som rád za šancu, škoda výsledku."
13.05.2022Posledný domáci zápas sezóny? Tak si to poďme spoločne užiť
06.05.2022Netrhaj partiu a poď si zasúťažiť

Facebook