”B”: Generálka proti rezerve Baníka so spravodlivou remízou 2:2
Prípravné zápasy B-tím,
nedeľa 20. 2. 2022 od 11:00
Štadión MŠK Žilina
2:2(0:1)
MŠK Žilina - FC Baník Ostrava
Góly: 57. Myslovič, 84. Mawuena - 16. Boháč, 50. Martiník
Rozhodca: Očenáš
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Teplan (60. Kúdelčík) - Kopásek, Kopas (46. Matejčík), Leitner, Capko (46. Tandara) - Pečovský (C) (63. Mráz), Myslovič (63. Mawuena), Gomola - Trabalík, Mashike, Bari (46. Jakubík)

FC Baník Ostrava
Murín - Zouhar, Říha, Stoklásek, Sotorník (46. Fulnek) - Holaň (46. Stojičević), Boháč (60. Drozd) - P. Jaroň (65. M. Jaroň), M. Jaroň (46. Martiník), Koncevoj (65. Sotorník) - Smékal
Zápasové menu
Posledný zo štvorice prípravných duelov pred začiatkom jarnej časti II. ligy priniesol pod Dubňom súboj rezerv. Stretnutie s Baníkom Ostrava "B" prinieslo spočiatku opatrný futbal a polčasové vedenie hostí. Po zmene strán sa hra už zrýchlila, no vedenie navýšil Baník. Šošoni sa ale nevzdali a dvomi gólmi zabezpečili zaslúženú generálkovú remízu v pomere 2:2.

záznam zápasu


Žltozelená rezerva sa do zápasovej akcie vrátila po dvoch týždňoch, keď počas minulého víkendu neodohrala svoj plánovaný duel s rezervou Sigmy Olomouc. Do generálky pred začiatkom druhej ligy poslal tréner Vladimír Veselý zaujímavo poskladanú základnú jedenástku zloženú z hráčov "A" i "B"- tímu MŠK. S kapitánskou páskou naskočil skúsený Viktor Pečovský.

Úvod súboja sa proti "Béčku" ostravského Baníka niesol v pokojnom a oťukávacom duchu. Obe mužstvá sa dostali do miernych náznakov šancí, s ktorými si brankári bez problémov poradili. Medzi 10. a 15. minútou však zopárkrát už nebezpečnejšie pohrozil rýchly Vladimír Trabalík na pravej strane útoku. Všetky pokusy mu ale zneškodnil brankár hostí. A hneď vzápätí platilo otrepané nedáš-dostaneš. Po rohovom kope Baníka predĺžil loptu jeden zo skákajúcich hráčov a na zadnej tyči nemal nikým nekrytý Boháč problém zakončiť do odkrytej svätyne Mareka Teplana. V 25. minúte to hostia skúšali aj z priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti, Teplan si strelu postrážil. V ďalších minútach sme boli opäť svedkom opatrného futbalu, ktorý sa odohrával medzi oboma šestnástkami, a tým pádom neprichádzali ani príležitosti. Ani sme to nestihli dopísať a Baník mal na kopačkách ďalšiu gólovku. Po akrobatickom zakončení vytlačil loptu na brvno Teplan a z následnej dorážky sa brána roztriasla aj druhýkrát. K ďalšej šanci sa už do konca prvého dejstva nedostal ani jeden z tímov, po polčase sme tak prehrávali najtesnejším rozdielom.

V druhom dejstve sa začalo oveľa aktívnejšie ako v tom prvom, hra sa neustále presúvala zo strany na stranu. Na oboch stranách sa rovnako dostali do hry aj niektorí čerství hráči. Gólom smrdela akcia po osi Jakubík, Kopásek a zakončujúci Myslovič, ktorého v tutovke vychytal Murín. V 50. minúte sa už skóre menilo, no bohužiaľ, opäť v náš neprospech, keď sa krížnou strelou presadil striedajúci Martiník. Znížiť sa nám však podarilo pomerne skoro. O sedem minút preniesol hru na pravé krídlo pekným nákopom Viktor Pečovský, Trabalík rýchlymi nohami posunul loptu na hranicu pokutového územia Patrikovi Myslovičovi a bolo znížené - 1:2. Po skorigovaní skóre opäť prebrali iniciatívu hostia a skúšali pozornosť nového brankára v našej bráne - Dominika Kúdelčíka. Neujala sa ani ďalšia zo šancí útočníka Baníka Smékala, ktorý v rýchlom protiútoku mieril nad. Striedali sme znovu aj v 63. minúte, ale výrazné oživenie hry to na našej strane neprinieslo. V ďalšom útoku hostí nám zase pomohol Kúdelčík, i keď sa nakoniec aj tak pískal ofsajd. Nevzdávali sme sa ani s blížiacim sa záverom a prišla odmena. Vyšla nám spolupráca striedajúcich hráčov, Patrika Jakubík v 83. minúte naservíroval loptu do ohňa na Mawuenu a ten s prispením teču vyrovnal - 2:2. Nemuseli sme sa ale tešiť dlho, ofenzívny výlet Smékala zastavila až žrď našej svätyne. V závere sa ešte rútil na brankára Elvis Mashike, ale skóre sa mu už nepodarilo zmeniť. Zápas tak skončil spravodlivou remízou 2:2.

Jedna výhra, dve remízy a jedna prehra. To je celková bilancia našej rezervy v zimných prípravných dueloch. Presne o týždeň čaká Šošonov prvý ostrý ligový zápas, jarnú časť súťaže odštartujeme na pôde Petržalky v nedeľu 27. februára o 11:00. 


HLASY PO ZÁPASE
Martin Kuciak, asistent trénera MŠK Žilina
"Baník je výborný súper a špičková česká akadémia. Hráči boli na oboch stranách veľmi dobre pripravení. Zápas splnil účel najmä čo sa týka intenzity a objemu kilometrov. Sme spokojní, že sa nám podarilo vyrovnať skóre zápasu z 0:2 na 2:2. V závere sme predovšetkým fyzicky začali dominovať na ihrisku a mali sme viacero príležitostí aj na strelenie ďalších gólov. Treba povedať, že aj súper mal svoju kvalitu, hrozil najmä z protiútokov, kde nás párkrát podržali aj brankári. Tieto šance pramenili z našich zbytočných strát pri prechode do útoku, kedy sme Baníku zbytočne darovali loptu. Do Petržalky si chceme preniesť nasadenie, intenzitu či objem nabehaných kilometrov. Dôležité bude, aby sme okrem tradičného žilinského držania lopty boli aj nebezpeční. Treba rýchlejší prechod do útoku, zlepšenie finálnej prihrávky a predovšetkým zakončenia. Ak nám Petržalka dovolí si vypracovať také príležitosti ako dnes, musíme ich premieňať."
Prípravné zápasy B-tím,
nedeľa 20. 2. 2022 od 11:00
Štadión MŠK Žilina
2:2(0:1)
MŠK Žilina - FC Baník Ostrava
Góly: 57. Myslovič, 84. Mawuena - 16. Boháč, 50. Martiník
Rozhodca: Očenáš
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Teplan (60. Kúdelčík) - Kopásek, Kopas (46. Matejčík), Leitner, Capko (46. Tandara) - Pečovský (C) (63. Mráz), Myslovič (63. Mawuena), Gomola - Trabalík, Mashike, Bari (46. Jakubík)

FC Baník Ostrava
Murín - Zouhar, Říha, Stoklásek, Sotorník (46. Fulnek) - Holaň (46. Stojičević), Boháč (60. Drozd) - P. Jaroň (65. M. Jaroň), M. Jaroň (46. Martiník), Koncevoj (65. Sotorník) - Smékal

Facebook