”B”: Na jarnú časť II. ligy sme sa naladili víťazstvom 4:2 proti kvalitnému Mikulášu
Prípravné zápasy B-tím,
sobota 6. 2. 2021 od 11:00
Štadión MŠK Žilina
4:2(2:1)
MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Góly: 22. a 69. Kaprálik, 43. a 85. Goljan – 14. Káčerík, 81. Kim
Rozhodca: Papuča - Hrivo, Kuba
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Teplan (46. Belko) – Sľuka (71. Bari), Krkoška, Leitner, Suľa – Farský (46. Mráz), Slebodník (71. Holáň), Myslovič – Goljan, Jambor, Kaprálik

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Lukš – Voško, Holub, Janec, Krčik – Laura, Václavík, Káčerík, Gerat – Bartoš, Andrič

Striedali: Kim, Um, Bartoš A., Yuo
Zápasové menu
V poslednom prípravnom zápase privítal „B”-tím na Štadióne MŠK mužstvo z Liptovského Mikuláša. Tí mali pred zápasom lichotivú bilanciu - výhra a dve remízy z doterajších prípravných zápasov so súpermi z Fortuna ligy. V úvode zápasu sa súperova kvalita ukázala, ale po vyrovnanom priebehu zápasu sa nakoniec tešili domáci hráči. Zásluhu na tom mali najmä dvojgóloví strelci Kaprálik s Goljanom.

Žilinčania na zápas nastúpili vo voltových dresoch a po dvoch prehrách aj s veľkým hladom po víťazstve. Úvodnou strelou sa už v 1. minúte prezentovali hostia, skončila však vedľa. O chvíľu vypichol v strede ihriska loptu Krkoška a po narazení so spoluhráčom pálil nebezpečne na bránu súpera, Lukš však jeho strelu zlikvidoval. V 7. minúte vyskúšal pozornosť hosťujúceho brankára Farský, ale rovnako neuspel. O dve minúty sa do veľkej šance dostal hosťujúci Laura, ale naši hráči ho na poslednú chvíľu odzbrojili. Z následného rohového kopu vyťažili hráči Liptovského Mikuláša dve nebezpečné strely, s ktorými si však Teplan v našej bráne poradil. V zapätí Goljan už takmer zakončoval do odkrytej brány súpera, strelu mu ale obetavo zblokoval Voško. V 14. minúte sa prvýkrát menilo skóre. Po chybe v defenzíve a následnej tečovanej strele Káčeríka zapadla lopta do našej brány – 0:1. O pár minút neskôr sa do ďalšej veľkej šance rútil súperov útočník, strelu do stredu brány Teplan bez problémov chytil. Nebezpečne vyzerala následná akcia MŠK, Kaprálik ale zakončoval do bočnej siete súperovej brány. Prvý gól šošonov prišiel v 22. minúte, keď Suľa unikol po pravej strane a spätnou prihrávkou našiel Kaprálika. Ten prudkou strelou nedal brankárovi šancu – 1:1. Nebezpečným centrom sa v 30. minúte prezentoval Goljan, Jambor ale hlavičku neusmernil podľa jeho predstáv. Tretíkrát sa zmenil stav v 43. minúte. Jambor zabojoval, získal loptu a nezištnou prihrávkou našiel pre prázdnou bránou Goljana, ktorý zvýšil na 2:1. V závere polčasu si vybojovali hráči hostí štandardnú situáciu z hranice šestnástky, ale skóre sa už nemenilo.

Druhý polčas sa začal vyrovnaným futbalom aj s dvomi zmenami na našej strane. Teplana v bráne nahradil Belko a miesto Farského prišiel na ihrisko Mráz. V 62. minúte vystriedali dvoch hráčov aj hostia. O štyri minúty neskôr dostali možnosť zahrávať priamy kop z nebezpečnej pozície Žilinčania. Myslovičovu ľavačku však zblokoval pred ním stojaci múr. Z ďalšej akcie už boli domáci úspešní, keď Slebodníkovu prihrávku v sklze tesne pred brankárom Liptákov využil svojím druhým gólom v zápase Kaprálik – 3:1. Potom prišlo v mužstve šošonov k ďalšiemu dvojnásobnému striedaniu. Na ihrisko sa dostali Holáň s Barim, ktorí nahradili dvojicu Sluka, Slebodník. V 76. minúte minúte sa obetavým zákrokom predviedol Leitner a zabránil tak strele hosťujúceho útočníka. Druhý gól Liptovského Mikuláša zaznamenal v 81. minúte Kim, po zlom vybehnutí Belka z brány znížil na rozdiel jedného gólu. O pár minút sme však opäť odskočili na dva góly, keď na 4:2 zvyšoval ďalší dvojgólový strelec Goljan po vydarenom lobe cez vybehnutého brankára hostí. Minútu dokonca si po dravom prieniku vypracoval šancu na hetrik Kaprálik, ale strelu do stredu brány Lukš istil.

Zverenci Vladimíra Veselého si tak po dvoch prehrách pripísali aj dôležitú výhru pred štartom II. ligy. Správne sa tak naladili na jarnú časť, kde ich v prvom zápase čaká Šamorín, a to v sobotu o 13:30 hod.


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Veselý, tréner MŠK Žilina B
„Bol to veľmi dobrý zápas z obidvoch strán. Mužstvá chceli hrať futbal a videli sme aj veľa šancí. Hostí sme pustili do vedenia po našej zbytočnej chybe, ale som rád, že sme zápas otočili. Samozrejme, boli tam aj nejaké chyby, tie si rozoberieme v kabíne. Dívame sa hlavne na pozitíva, ktorých bolo dnes v našej hre dostatok a na nich chceme stavať. Verím, že sme dobre pripravení na ligu.”
Adrián Kaprálik, krídelník MŠK Žilina B
„Od začiatku zápasu sme hrali veľmi dobre. Koniec zápasu sme trochu vypustili a súper nás dostal pod tlak. Musíme vydržať celých 90 minút vo vysokom tempe. Obe mužstvá mali v zápase veľa šancí a určite to bola kvalitná previerka pred ligou. Ja osobne som sa cítil veľmi dobre, škoda, že mi tam na konci nepadol ešte tretí gól. Dúfam, že sme sa správne naladili na jarnú časť.”
Prípravné zápasy B-tím,
sobota 6. 2. 2021 od 11:00
Štadión MŠK Žilina
4:2(2:1)
MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Góly: 22. a 69. Kaprálik, 43. a 85. Goljan – 14. Káčerík, 81. Kim
Rozhodca: Papuča - Hrivo, Kuba
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Teplan (46. Belko) – Sľuka (71. Bari), Krkoška, Leitner, Suľa – Farský (46. Mráz), Slebodník (71. Holáň), Myslovič – Goljan, Jambor, Kaprálik

MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Lukš – Voško, Holub, Janec, Krčik – Laura, Václavík, Káčerík, Gerat – Bartoš, Andrič

Striedali: Kim, Um, Bartoš A., Yuo
SÚVISIACE ČLÁNKY
05.02.2021„B”: Posledný prípravný zápas proti Liptovskému Mikulášu

Facebook