Proti Seredi iba bezgólová remíza
Fortuna liga,
sobota 12. 12. 2020 od 14:00
Štadión MŠK Žilina
0:0(0:0)
MŠK Žilina - ŠKF Sereď
ŽK: 89. Paur - 19. Pankarićan, 85. Bušnja
Rozhodca: Mastiš - Weiss, Vitko
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Anang, Minárik (C) (46. Kopas), Kiwior, Sluka - Gono (76. Kaprálik), Fazlagić, Bernát - Rusnák (61. Bichakhchyan), Kurminowski (61. Paur), Iľko (46. Jibril)

ŠKF Sereď
Yakubu – Čelikovič, Duranski, Ba, Slaninka (61. Mečiar) – Tatranský, Pankarićan (61. Šumský), Potoma – Bušnja (85. Jarović), Morong (C), Iván (70. Jureškin)
Zápasové menu
V 17. kole Fortuna ligy sa predstavili futbalisti MŠK Žilina doma poslednýkrát v kalendárnom roku 2020. Proti Seredi svietil dlho na ukazovateli skóre bezgólový stav, mohla za to predovšetkým umná obrana hostí i naša slabšia strelecká produktivita. Napriek tomu sme mali niekoľko tutoviek, aby sme otvorili skóre a strelili vytúžený gól. Nestalo sa, a tak prvýkrát v sezóne remizujeme bez gólov.

ZOSTRIH ZÁPASU


V súboji proti Seredi pozmenil tréner Pavol Staňo zostavu iba kozmeticky, absentujúceho Dávida Ďuriša nahradil na krídle Patrik Iľko, ktorý sa tak objavil v základe po takmer dvoch mesiacoch. Na pravom kraji obrany zas dostal pred Kristiánom Vallom prednosť Benson Anang. 

Začiatok bol svižný na oboch stranách, my ani Sereď nešetrila rýchlymi prechodmi dopredu i tvrdšími zákrokmi. V 10. minúte sa dostal za obranu Matúš Rusnák, z uhla a v rýchlosti mu však nezostávalo nič iné než to skúsiť pätičkou, efektnú prihrávku si postrážil Yakubu v bráne hostí. O pár minút neskôr si staňovci pýtali penaltu po strete Fazlagića, rozhodcova píšťalka ostala nemá. Prvá tutovka šošonov prišla v 17. minúte, opäť sa ocitol pri lopte Rusnák, ale jeho strela mierila iba do náručia nigérijského bránkara ŠKF. V ďalších minútach prvého polčasu to bolo síce pod našou kontrolou, ale bez vážnejšieho ohrozenia súperovej svätyne. Šestnástku hostí sme síce obliehali, ale do vedenia mohli ísť hostia. Po pravej strane unikol Bušnja, odcentroval do "ohňa", kde boli pred Samom Petrášom hneď dvaja útočníci Serede. Náś gólman si pripísal výborný zákrok, dorážku stihli odkopnúť obrancovia žltozelených. Na opačnej strane cez nepriepustnú obranu vystrelil Ján Bernát, mieril však vedľa ľavej tyčky. Iba ťažko sa dostávalo šošonom do zakončenia, dokumentuje to situácia z 37. minúty, kedy sme sa dostali do veľkého vápna, ale zakončenie neprišlo. Bezgólové skóre sa nemenilo ani po uplynutí 45. minúty, do prestávky nás neposlal do vedenia Dawid Kurminowski, ktorý si loptu chystal, ale napokon nevystrelil. 

Na remízový stav reagoval tréner Pavol Staňo dvojitým striedaním, do druhého polčasu naskočil na krídlo produktívny Taofiq Jibril, dole išiel kvôli zdravotným problémom aj kapitán Ján Minárik. Aj naďalej to bolo o dobýjaní či možnej chybe seredskej obrany, centre našich krajných bekov - Sluku a Ananga - však nenachádzali nikoho v žltozelenom. Šošoni sa navzájom povzbudzovali, pomáhala im aj hŕstka fanúšikov, ktorá fandila spoza areálu ihriska, Yakubu však viac rozohrával, než zasahoval po našich šanciach. V 57. minúte sme už zdvíhali ruky, Rusnák sa uvoľnil, Yakubu vyškriabal jeho pokus na roh. Po rohu prišla ďalšia príležitosť, Sluku zaskočila prepadnutá lopta, ktorá sa mu iba odrazila od nohy ku gólmanovi hostí. Ani v 67. minúte sme sa netešili, po rohu pálil Bernát, Yakubu bol znova úspešnejší. Krásnou prihrávkou od Adama Kopasa sme sa dostali do dobrej príležitosti aj v 73. minúte, Bernát typicky z druhej vlny skúšal šťastie, loptu netrafil ideálne, rovnako pochodil z dorážky Jakub Paur. Naša snaha sa stupňovala, v 80. minúte sa odhodlal k ďalekonosnej strele Kopas, Yakubu vyrazil pred seba, kde stál Paur, reflexívny zákrok nigérijského gólmana znamenal iba náš roh. Nevykúpil nás ani Bernát v nadstavenom čase, ktorý z azda ôsmich metrov prestrelil. 

Šošoni tak nezavŕšili kalendárny rok 2020 na domácom trávniku výhrou. So Sereďou si body delíme, jesennú časť ukončíme v stredu v Bratislave.


HLASY PO ZÁPASE
Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina
"Čo môžem hráčom vyčítať po takomto zápase? Hrali sme do plných, súper sa spoliehal na brejky. Vytvorili sme si viac šancí než Sereď, kebyže aspoň polovicu premeníme, hodnotí sa to ľahšie. V koncovke to však nešlo. Pokiaľ by sa nám podarilo streliť gól, určite by zápas vyzeral inak. Niekedy tam chýbalo šťastie. Verím, že sa k nám zas prikloní v stredu. Aj keď sa nebudeme v Bratislave spoliehať na šťastie, ale pôjdeme do neho zabojovať a udržať si dlhú sériu neporaziteľnosti. Tento fakt treba rovnako doceniť. Dnes sme síce nevyhrali, no aj toto je futbal. Poďakoval som hráčom, nemám im čo vytknúť."
Peter Lérant, tréner ŠKF Sereď
"Som naozaj rád, že sa nám po tej šestke s Trnavou podarilo dobre zareagovať. Hrali sme dobre, kompaktne v defenzíve, do bodky sme splnili to, na čo sme sa zamerali. Prvý polčas bol skôr taký medzišestnástkový, bolo to skôr o presúvaní, Žilina v ňom mala pár náznakov šancí po dlhých loptách. Vyložené šance tam ale neboli, my sme mali jednu, po ktorej sme mohli ísť do vedenia. V druhom polčase mala Žilina viac z hry, my sme sa zameriavali na kontry. V závere sme mali trochu šťastia, po centroch prišlo trochu k nedorozumeniam v obrane. Žilina bola aktívnejšia, ale tou kompaktnou hrou sme si bod zaslúžili."
Jakub Paur, záložnik MŠK Žilina

"Dnes nám asi nebolo súdene streliť gól. Nastúpil som tam s tým, aby som zmenil bezgólový stav. Chalani výborne pracovali celý zápas. Vypracovali mi dve stopercentné šance, ktoré som mal premeniť. Tento výsledok beriem na seba. Šťastie nám neprialo, boli sme lepším tímom. Sereď hrala vcelku fajn futbal, bolo to hore-dole, ťažký duel, ale pri počte šancí sme mali jednoznačne vyhrať. Nie sme spokojní s bodom. Pred Slovanom treba dať hlavy hore a zabojovať v Bratislave o tri body."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 12. 12. 2020 od 14:00
Štadión MŠK Žilina
0:0(0:0)
MŠK Žilina - ŠKF Sereď
ŽK: 89. Paur - 19. Pankarićan, 85. Bušnja
Rozhodca: Mastiš - Weiss, Vitko
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Anang, Minárik (C) (46. Kopas), Kiwior, Sluka - Gono (76. Kaprálik), Fazlagić, Bernát - Rusnák (61. Bichakhchyan), Kurminowski (61. Paur), Iľko (46. Jibril)

ŠKF Sereď
Yakubu – Čelikovič, Duranski, Ba, Slaninka (61. Mečiar) – Tatranský, Pankarićan (61. Šumský), Potoma – Bušnja (85. Jarović), Morong (C), Iván (70. Jureškin)
SÚVISIACE ČLÁNKY
13.12.2020Jakub Kiwior: "Škoda, nie každý zápas strelíme gól. Ideme ďalej."
11.12.2020Ponaučení z prvého vzájomného zápasu, jeseň zavŕšiť doma proti Seredi víťazne

Facebook