V Ružomberku sme stratili zápas v posledných minútach
Fortuna liga,
sobota 24. 10. 2020 od 17:00
Štadión MFK Ružomberok
2:1(0:1)
MFK Ružomberok - MŠK Žilina
Góly: 82. Kochan, 90. Regáli - 20. Kurminowski
ŽK: 77. Kmeť (Ružomberok)
Rozhodca: Glova - Bednár, Jekkel
ZOSTAVY
MFK Ružomberok
Macík (C) – Čurma, Mrva, Mojžiš – Kmeť, Kostadinov, Kochan, Múdry (57. Ďungel), Madleňák (76. Takáč) – Almási (57. Regáli), Gerec

MŠK Žilina
Petráš - Kopas, Minárik (C), Nemčík - Rusnák (85. Kaprálik), Gono, Gamboš, Sluka (85. Javorček) - Bernát (66. Myslovič), Bichakhchyan (51. Ďuriš) - Kurminowski (85. Jibril)
Zápasové menu
Prvú polovicu základnej časti zavŕšili futbalisti MŠK Žilina v krajskom súboji proti Ružomberku. Na Liptove kraľovali v prvom polčase na strely i rohy domáci, no nám stačil jediný strelecký pokus na otvárací gól stretnutia. Druhý už ale neprišiel, naopak, aktivita domácich bola napokon korunovaná vyrovnávajúcim gólom v 82. minúte. To nebolo všetko, našu pasivitu potrestali domáci víťazným zásahom v nadstavenom čase, čím sa zopakovala naša júnová prehra pod Čebraťom 1:2.

ZOSTRIH ZÁPASU



Proti domácej ruži si odbil premiéru v základe odchovanec Akadémie MŠK Žilina Tomáš Nemčík, ktorý nahradil absentujúceho Kiwiora a na stopérskej pozícii stál spolu s Adamom Kopasom a kapitánom Jánom Minárikom. V obrane sme tak postavili trojicu obrancov, pred ktorými operovali defenzívne štíty Miroslav Gono s Martinom Gambošom. 

V prvých minútach sme neboli svedkami ničoho vážnejšieho, Samo Petráš v našej bráne a ani domáci Macík nemali prácu, maximálne tak koučovali spoluhráčov pred nimi. V 10. minúte z priameho kopu točil loptu popri múre Kopas, na opačnej strane unikajúceho Gereca stopol Minárik. Tutovka prišla v 17. minúte, keď po sérii rohových kopov vyskočil nebezpečne Almási a jeho hlavička obtrela ľavú tyč žilinskej brány. Hneď z protiútoku sa už pretláčal do zakončenia Dawid Kurminowski, Mrva v poslednej chvíli zasiahol. Nasledoval však rohový kop, po ktorom sa už Poliak tešil zo svojho siedmeho gólu v sezóne. Center Bichakhchyana upratal "Kurmin" nekompromisnou hlavičkou za Macíka - 0:1. Domáci opäť pohrozili hlavičkovým zakončením, tentoraz po ďalšej štandardke vystrašil Petráša útočník Gerec. Staňovci takmer využili rýchly brejk v 32. minúte, Kurminowski vysunul Gona, ktorý hľadal Vahana, pred ním však stihol vyboxovať loptu Macík. Jeho náprotivok Petráš o tri minúty podbehol center, Mrvu to našťastie prekvapilo a namieril iba mimo. Ku koncu polčasu to ožilo, Kurminowski mal na kopačke druhý gól po centri Sluku, lopta mu však skočila a mierila vedľa. V našej šestnástke bol aktívny Almási, ktorý zakončoval nohou aj hlavou, ale našťastie neúspešne. Aj v ďalšej akcii bol Almási, najskôr zakončoval Gerec, po ňom agilný Almási, výbornými zákrokmi kraľoval Petráš. Prvý polčas ukončil zblokovaný priamy kop domáceho Kostadinova.

Po zmene strán sa pokračovalo bezo zmien v zostavách, Petráša vystrašil Kmeť, ktorého center pohladil brvno. My sme odpovedali šancou Rusnáka, ktorý však na zadnej tyči vytlačený protihráčom veľa možností nemal. Do hry naskočil v 51. minúte Dávid Ďuriš, ktorý nahradil Vahana. Ten sa prizeral strele ďalšieho striedajúceho - Ďungela, ktorého prízemný pokus musel Petráš vytlačiť na roh. Hralo sa síce opticky viac na našej polovici, ale žltozelení hrali umne a množstvo centrov dokázali upratať do bezpečia. Keď už sa dostali domáci do zakočenia, hrala s nami ich nepresná koncovka ako pri strelách Gereca, Ďungela či Regáliho. Petráš sa činil pri zakončení Gereca v sklze, ktorý vytesnil nohami. Postupom času nám začala viaznuť kombinácia, čo bola voda na mlyn pre domácich. Po veľkej skrumáži sa nakoniec domáci dočkali, v 82. minúte v neprehľadnej situácii z tesnej blízky dostal loptu do siete Kochan. Zápas sme napokon stratili v posledných minútach, našu pasivitu i kondičný výpadok potrestal v nadstavenom čase Regáli, ktorý to v úniku trafil nechytateľne a preklopil misky váh na domácu stranu.

Liptákom sme tak bez viacerých hráčov podľahli rovnako ako v júni 1:2 a spod Čebraťa odchádzame bez bodov. 


HLASY PO ZÁPASE
Ján Haspra, tréner MFK Ružomberok
„Vedeli sme, že príde veľmi mladý, behavý tím, so srdcom na správnom mieste. Predpokladali sme, že to ich bude zdobiť celý zápas, no rátali sme aj s tým, že vďaka mladosti a neskúsenosti prídu aj chyby, ktoré sme chceli využívať. V prvom polčase sa hra mužstiev podobala, keď vzruchy pred bránami prelievali. My sme mali trochu viac gólových šancí, no žiadnu sme nepremenili. Súper za stavu 0:1 mal veľkú tutovku na 0:2, našťastie pre nás ju nevyužil. V druhom polčase mi naše mužstvo pripomínalo stroj, ktorý sa rozbieha, postupne až do takého tempa, že na Žilinu sa to valilo z jednej i z druhej strany. Napokon vďaka túžbe a fyzickým schopnostiam hráčov sa nám podarilo zápas zvládnuť a doviesť do víťazného konca.“
Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina
"V prvom polčase sme plnili taktické zámery, ktoré sme si dohodli. Aj vstup do druhého polčasu bol fajn, bola tam šanca na 2:0, ktorou sme mohli uzavrieť zápas. Tlak Ružomberka sa potom stupňoval, domáci mali vyše 20 rohových kopov a ďalšie štandardky, čo je aj pre skúsenejšie mužstvo ťažké. Bolo to často prerušované, nedokázali sme dostať loptu hore a valilo sa to na nás. Nastúpili bez viacerých hráčov, vyhovárať sa na to ale nebudeme. Na niektorých chalanoch, ktorí nehrávajú tak často, to bolo vidno a na konci zápasu ich to dobehlo. Snažili sme sa aj striedaniami zastaviť aktivitu domácich, napokon sme dostali gól v nadstavenom čase, čo vždy bolí."
Samuel Petráš, brankár MŠK Žilina

"Pre nás dnes trochu netypický zápas, pretože sme nedržali loptu tak často a museli sme viac brániť. V prvom polčase sa nám darilo po získaní lopty tvoriť, strelili sme gól a držali taktické pokyny trénerov. Snažili sme sa ustrážiť vedenie, preto sme neboli tak silní na lopte. Kolmé prihrávky súper zachytával, bránili sme sa a z toho vyplynuli aj štatistiky. Z toho vysokého počtu štandardiek sa Ružomberčanom napokon podarilo po jednej vyrovnať, čo im vlialo ešte viac síl. Po rôznych okolnostiach počas týždňa sme dnes mali minimálne na bod, chýbala nám ešte väčšia agresivita, ochota."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 24. 10. 2020 od 17:00
Štadión MFK Ružomberok
2:1(0:1)
MFK Ružomberok - MŠK Žilina
Góly: 82. Kochan, 90. Regáli - 20. Kurminowski
ŽK: 77. Kmeť (Ružomberok)
Rozhodca: Glova - Bednár, Jekkel
ZOSTAVY
MFK Ružomberok
Macík (C) – Čurma, Mrva, Mojžiš – Kmeť, Kostadinov, Kochan, Múdry (57. Ďungel), Madleňák (76. Takáč) – Almási (57. Regáli), Gerec

MŠK Žilina
Petráš - Kopas, Minárik (C), Nemčík - Rusnák (85. Kaprálik), Gono, Gamboš, Sluka (85. Javorček) - Bernát (66. Myslovič), Bichakhchyan (51. Ďuriš) - Kurminowski (85. Jibril)
SÚVISIACE ČLÁNKY
26.10.2020Ligový debutant Tomáš Nemčík: "Splnený sen, škoda toho záveru..."
23.10.2020Na Liptov s cieľom predĺžiť pozitívnu šnúru

Facebook