”B”-tím: Druhopolčasová otočka, z Bratislavy vezieme tri body po výhre 2:1
II. liga,
utorok 24. 11. 2020 od 12:30
Pasienky
1:2(1:0)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 11. Strelec - 60. Jambor, 77. Slebodník
ŽK: 67. Kaprálik, 68. Jibril, 72. Majdan (všetci MŠK Žilina)
Rozhodca: Valent - Budáč, Hrenák
ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Šulla – Čech (85. Rigo), Laczkó (C), Tóth, Lovat – Čavrič, Lichý (34. Lavrinčík), Rabiu, Lieskovský – Medved, Strelec

MŠK Žilina
Belko - Majdan, Kopas (C), Nemčík, Javorček - Holáň (72. Krkoška), Farský, Slebodník (90. Gomola) - Kaprálik (72. Suľa), Jambor, Jibril (88. Tandara)
Zápasové menu
Futbalisti MŠK Žilina B nastúpili po dlhej pauze v dohrávke 4. kola na bratislavských Pasienkoch. Dôležitý súboj z pohľadu tabuľky začali lepšie v hmlistom počasí domáci, ktorí napriek našej aktivite i šanciam otvorili skóre. Vyrovnávajúca gólová odpoveď šošonov prišla až po zmene strán, keď sa presadil Jambor. Následne prišli chvíle brankára Ľubomíra Belka, ktorý viackrát podržal náš tím a dal nám nádej bodovať naplno. Tú naplnil Tibor Slebodník, ktorý zužitkoval rýchlu akciu na víťazný gól.

ZOSTRIH ZÁPASU


Po dlhej prestávke vybehli zverenci trénera Vladimíra Veselého na Pasienkoch aj s viacerými hráčmi širšieho kádra "A"-tímu, Slovan kontroval známymi, až siedmimi fortunaligovými menami.

Hneď po výkope sa šošoni dožadovali pokutového kopu, v šestnástke bol poslaný k zemi Taofiq Jibril, no píšťaľka hlavného rozhodcu zostala nemá. O niekoľko minút sme aj skórovali, opäť v tom mal prsty agilný Jibril, ale tentoraz sa už pískalo, a to kvôli údajnému ofsajdu. Slovanisti sa dostali prvýkrát pred Ľubomíra Belka v 11. minúte a ihneď udreli. Zblokovaný pokus domácich sa dostal presne k Strelcovi, ktorý ľavačkou prestrelil nášho gólmana. Zverenci trénera Vladimíra Veselého boli naďalej aktívnejší, dobrú kombináciu zakončenú centrom Dominika Javorčeka nepremenil Timotej Jambor. V 22. minúte sa musel činiť Belko pri zakončení Čavrića z tesnej blízky, ktoré bezpečne zlikvidoval nohami. Pochvalu si zaslúžil náš gólman aj v 27. minúte, kedy po rohu skákal Laczkó a Belko jeho hlavičku reflexívne vyrazil. Ešte pred prestávkou mal na kopačke vyrovnanie Adrián Kaprálik, činil sa však Šulla, ktorý podobne ako Belko podržal svoj tím. "Kapo" servíroval ďalšiu dobrú loptu v 44. minúte, Jibril už už zakončoval, ale bol z toho iba siedmy rohový kop v prvom dejstve.

Po zmene strán mohol pridať druhý gól Strelec, Belko vyrazil svojou ľavačkou loptu mimo a žltozelených tak držal v hre o body. Náš brankár si poradil aj so samostatným nájazdom Čavrića, keď vybehol a zneškodnil jeho pokus. Prišla tak naša gólová odpoveď, center Kaprálika sa tentoraz viackrát odrazil, našiel Tima Jambora a ten zoči-voči Šullovi vyrovnal - 1:1. Belko patril k najlepším, dokumentovala to situácia zo 63. minúty, kedy vyboxoval hlavičku Strelca. Domáci útočník sa preštrikoval aj v 76. minúte, pomedzi našich obrancov si našiel cestu, ale narazil opäť na výborného Belka. Nedáš-dostaneš platilo doslova o pár sekúnd. Striedajúci Samo Suľa odcentroval, loptu síce netrafil Jambor, ale na zadnej tyči stál osamotený Tibor Slebodník, ktorý nás poslal prízemnou strelou do vedenia - 1:2. Pri našom vedení sa ponúkali Žilinčanom brejkové situácie, po jednej z nich zakončoval Jambor iba do náruče Šullu. Práve Jambor unikal pred uplynutím riadnej hracej doby sám na brankára Slovana, bol faulovaný, znova sa však nepískalo. Fantastický Belko podržal šošonov aj v 90. minúte, keď vytesnil Strelcov pokus a žltozelených tak nasmeroval za treťou výhrou.

Veľmi dôležité tri body z Bratislavy znamenajú, že šošoni sa posunuli v tabuľke nad zostupové vody na 13. priečku.


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Veselý, tréner MŠK Žilina B
"Mali sme dobrý vstup do stretnutia, nepremenili sme však šance. Naopak, domáci boli efektívni, keď udreli a išli do vedenia. Cez prestávku sme sa snažili podporiť chalanov, verili sme, že máme kvalitu na otočenie nepriaznivého priebehu. Po zmene strán sa to obrátilo, domáci svoje šance nedali a my sme ich dvakrát potrestali. Konečne sme uspeli u súpera aj vďaka brankárovi Belkovi, ktorý chytal naozaj výborne a viackrát nás podržal. Veľmi sa tešíme, že sme to dnes zvládli trojbodovo a priblížili sme sa mužstvám pred nami. Veríme, že v tom budeme pokračovať aj vo zvyšných troch jesenných stretnutiach."
Ľubomír Belko, brankár MŠK Žilina B
"Nadviazali sme na výkon proti Púchovu, od ktorého síce ubehlo veľa času, ale my sme zodpovedne pracovali na tréningoch a dnes sa to konečne ukázalo na ihrisku prvou vonkajšou výhrou. Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, svoje gólové šance sme ale nepremenili. Súper nás vzápätí potrestal po menšej chybe. Zomkli sme sa ako tím a v druhom polčase sme to zlomili na našu stranu. Kľúčovým momentom bolo asi zlikvidovanie samostatného nájazdu súpera či môj reflexivný zákrok proti Strelcovi. Vzápätí platilo staré známe - nedáš, dostaneš - my sme to využili na strelenie víťazného gólu."
II. liga,
utorok 24. 11. 2020 od 12:30
Pasienky
1:2(1:0)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 11. Strelec - 60. Jambor, 77. Slebodník
ŽK: 67. Kaprálik, 68. Jibril, 72. Majdan (všetci MŠK Žilina)
Rozhodca: Valent - Budáč, Hrenák
ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Šulla – Čech (85. Rigo), Laczkó (C), Tóth, Lovat – Čavrič, Lichý (34. Lavrinčík), Rabiu, Lieskovský – Medved, Strelec

MŠK Žilina
Belko - Majdan, Kopas (C), Nemčík, Javorček - Holáň (72. Krkoška), Farský, Slebodník (90. Gomola) - Kaprálik (72. Suľa), Jambor, Jibril (88. Tandara)
SÚVISIACE ČLÁNKY
23.11.2020"B"-tím: V utorok dohrávka na Pasienkoch proti rezerve Slovana
14.10.2020"B"-tím: Duel proti rezerve Slovana opäť odložený
20.08.2020"B"-tím: Nedeľný súboj s rezervou Slovana odložený

Facebook