”B”: Z Podbrezovej naprázdno po domácej výhre 3:0
II. liga,
piatok 26. 6. 2020 od 16:00
ZELPO Aréna
3:0(1:0)
FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina
Góly: 15. Pavúk, 76. Špyrka, 86. Zachara
ŽK: 69. Nemčík
Diváci: 381
Rozhodca: Dzivjak - Kmeč, Hrenák
ZOSTAVY
FK Železiarne Podbrezová
Ludha – Kováčik, Ďatko, Pavúk (61. Zachara), Paraj, Pajer, Chvátal, Szetei (23. Krčula), Špyrka, Pribula (C) (66. Gajan), Galčík (66. Breznaník)

MŠK Žilina
Belko – Moško (C), Nemčík, Nagy (46. Kaprálik) - Majdan (57. Tandara), Farský, Holáň, Barbora (68. Leitner), Suľa - Rusnák (46. Jambor), Goljan (68. Javorček)
Zápasové menu
Prvý súťažný duel po reštarte II. ligy odohrali futbalisti MŠK Žilina B na pôde Podbrezovej. Tá hrozila v prvom dejstve najmä po rohových kopoch, z ktorých sa jej podarilo jeden využiť. Šošoni mohli gólovo odpovedať po chybe domácich, ale nestalo sa. Po prestávke sme zmenili systém, premiéru si odkrútili viacerí mladíci, prišli aj šance na vyrovnanie, ale gólovo udreli znova iba domáci.

Žltozelení tak vstúpili do nadstavbovej skupiny o postup do Fortuna ligy prehrou.


Tréner Peter Černák zvolil v prvom polčase rozostavenie na troch stopérov, premiéru v II. lige si odbil brankár Ľubomír Belko.

Prvú príležitosť zápasu mali domáci z Podbrezovej, po rohovom kope a hlavičke Paraja v 2. minúte lopta tesne minula ľavú tyč Belkovej brány. Naši chalani to skúšali rýchlym brejkom, pred Matúšom Rusnákom stihol zakročiť vybiehajúci Ludha. Ako prví udreli domáci, znova po rohu sa dostal do zakončenie Pavúk a presnou hlavičkou nedal Belkovi šancu zasiahnúť. Odpovedať sme mohli po rohovom kope aj my, hlavička kapitána Mateja Moška ale nemala potrebnú razanciu. Pri svojej druholigovej premiére zabrnkal na nervy brankár Belko, keď si v 18. minúte dovolil kľučku proti dvojici dobiedzajúcich domácich futbalistov. V 20. minúte sme mali veľkú príležitosť po chybnej malej domov, René Holáň zoči-voči Ludhovi neuspel. Následne sa hralo medzi šestnástkami bez výraznejších šancí, nezmenila to ani 34. minúta a priamy kop domácich, kedy síce zakončovali domáci, ale Belko "polostrelu" domácich kryl. V 38. minúte sa vyznamenal Belko po dvojitom zakončení Špyrku, ktoré reflexne chytil. Na druhej strane sme mali príležitosť na vyrovnanie po priamom kope z 20 metrov, Goljanova strela skončila iba na múre domácich. 

Druhý polčas sme odštartovali s dvomi zmenami, s ktorým sme pozmenili aj rozostavenie, premiéru v II. lige si okúsil útočník Timotej Jambor. V 48. minúte musel zasahovať Belko po prudkej strele Špyrku, ktorú ramenom vytlačil mimo. Práve mladý Jambor sa ocitol v 52. minúte vo výbornej pozícii, lopta mu ale odskočila, a tak z toho nebola strela ani prihrávka voľnému Kaprálikovi. Žltozeleným sa črtalo viacero brejkových situácií, ale zrádzala nás finálna prihrávka. V 57. minúte sme striedali aj tretíkrát, premiéru v súťaži si odkrútil aj obranca Marián Tandara, po ňom nastúpili prvýkrát v lige aj jeho spoluhráči z mládeže - Dominik Javorček a Patrik Leitner. V 71. minúte prišla naša pekná, kolmá akcia, domáca obrana ju však odvrátila. Medzi tri žrde sa nezmestila ani následná strela Sama Farského. V 76. minúte potrestali naše zaváhanie v obrane domáci, presne sa trafil z hranice šestnástky Špyrka a priklonil tak víťazstvo ešte výraznejšie na stranu Podbrezovej. Našim mladíkom sa nedá uprieť snaha, ale Ludha v bráne domácich ani v závere príliš veľa práce nemal, hoci sme Podbrezovú viackrát zavreli pred jej veľkým vápnom. Navyše v 86. minúte neudržal Belko nepríjemnú strelu domácich, k lopte sa dostal Zachara a dorážkou poistil výhru domácich.

Rezerva tak v prvom z trojice zvyšných zápasov neuspela a z Podbrezovej odchádza s prehrou 0:3.


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Cifranič, tréner FK Železiarne Podbrezová
„Myslím si, že dnes to bol z našej strany slušný výkon. Na druhej strane treba povedať, že sme hrali proti veľmi mladému mužstvu. Aj keď vo Zvolene s Bystricou to bol z našej strany takisto slušný výkon, tak dnešný výkon sme potvrdili aj výsledkovo. Vytvorili sme si šance, ale samozrejme nemôžeme sa uspokojiť. Stále je na čom pracovať. Potrebujeme to mužstvo posunúť ešte ďalej. Zatiaľ však s obdobím, ktoré tu pôsobíme, môžeme byť spokojní.“
Peter Černák, tréner MŠK Žilina B
"Veľmi cenná skúsenosť, keďže naši mladí sa stretli v majstrovskom zápase s kvalitným súperom, navyše viacerí prvýkrát vôbec v II. lige. Tieto zápasy budú pre nás do budúcnosti potrebné. Samotný duel ukázal, že nám chýbal väčší pokoj na lopte, aby sme boli nebezpečnejší dopredu. V prvom polčase nám príliš nevychádzal zámer s hracím systémom, po zmene strán sme to zmenili, mali sme to v zálohe. S viacerými hráčmi, ktorí nastúpili premiérovo, prišli náznaky šancí, ale žiadnu akciu sme nedotiahli. Chcel by som sa poďakovať za prístup i výkon. Ideme ďalej. Verím, že nabudúci zápas budeme znova lepší."
Matej Moško, kapitán MŠK Žilina B
"Na súpera sme boli pripravení, ale napriek tomu to bol ťažký zápas. Chýbala nám najmä finálna a predfinálna fáza, keďže sme si vedeli súpera pripraviť, no mali sme len minimum zakončenia. Po zmene strán sme podali lepší výkon, ale bez gólu sme nemohli pomýšľať na lepší výsledok. Viacerí chalani si dnes odbili premiéru a dostali šancu, chytili sa jej fajn. Žiaľ, je z toho trpká premiéra. Treba však dať hlavy hore a makať ďalej."
II. liga,
piatok 26. 6. 2020 od 16:00
ZELPO Aréna
3:0(1:0)
FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina
Góly: 15. Pavúk, 76. Špyrka, 86. Zachara
ŽK: 69. Nemčík
Diváci: 381
Rozhodca: Dzivjak - Kmeč, Hrenák
ZOSTAVY
FK Železiarne Podbrezová
Ludha – Kováčik, Ďatko, Pavúk (61. Zachara), Paraj, Pajer, Chvátal, Szetei (23. Krčula), Špyrka, Pribula (C) (66. Gajan), Galčík (66. Breznaník)

MŠK Žilina
Belko – Moško (C), Nemčík, Nagy (46. Kaprálik) - Majdan (57. Tandara), Farský, Holáň, Barbora (68. Leitner), Suľa - Rusnák (46. Jambor), Goljan (68. Javorček)
SÚVISIACE ČLÁNKY
25.06.2020"B": Reštart II. ligy pre našu rezervu už v piatok proti Podbrezovej

Facebook