Proti Pohroniu iba o gól, tri body i líderská pozícia ostáva pod Dubňom
Fortuna liga,
sobota 21. 9. 2019 od 19:00
Štadión MŠK Žilina
2:1(1:0)
MŠK Žilina - FK Pohronie
Góly: 4. Kaša, 55. Boženík - 78. Klec
ŽK: 90. Sluka - 7. Mazan, 42. Mainge, 59. Jacko, 90. Bartoš
Diváci: 2218
Rozhodca: Dohál – Tomčík, Bednár
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Tomič, Kaša, Králik, Sluka - Káčer (C), Demiri, Diaz (80. Vallo) - Ďuriš (74. Bernát), Boženík, Jánošík (84. Kiwior)

FK Pohronie Žiar nad Hronom
Vantruba – Mainge (80. Mészáros), Jacko, Tesák, Bartoš, Župa – Hrnčár, Mazan (68. Klec), Pellegrini (C), Blahút (86. Zachara) – Abrahám
Zápasové menu
V 9. kole sme si premiérovo v najvyššej súťaži zmerali sily s nováčikom z Pohronia. Skorý gól nás nabudil, ale v prvom polčase sme už následne triafali iba konštrukcie brány. Práve Robo Boženík, ktorý trafil v prvom polčase tyčku a brvno, zvyšoval na 2:0. Aj v ďalšom priebehu to bol najmä súboj nášho útočníka s brankárom hostí. Pohronie ožilo po kontaktnom góle nášho odchovanca Kleca, no prekvapenie sme nedopustili a zaznamenali sme už siedmu výhru v ročníku, po ktorej ostávame naďalej na čele tabuľky.

Zostrih zápasu


Tréner Jaroslav Kentoš príliš nešpekuloval so zmenami v zostave, Ivan Diaz sa presunul z krídelnej pozície do stredu poľa, na jeho miesto nastúpil od začiatku Dávid Ďuriš.

Už v úvodných sekundách sa do zakončenia dostal Róbert Boženík, ale jeho pokus vo výskoku mieril vedľa. Napriek tomu sme sa rýchlou hrou po krídlach dostávali až pred Vantrubu a získavali aj rohové kopy. V 4. minúte sme si po našom druhom rohu zakričali už aj gól. Do centra sa najvyššie zavesil stopér Filip Kaša a hlavičkou zaznamenal svoj premiérový gól v tomto ročníku Fortuna ligy - 1:0. Aj v ďalších minútach bola aktivita jasne na našej strane, hostia behali bez lopty a aj v 12. minúte sa iba prizerali zakončeniu Boženíka, ktoré skončilo na žrdi. Ani z dorážky nenamieril Božo do priestoru brány. Hostia prvýkrát zamestnavali vážnejšie Dominika Holeca po štvrťhodine hry, keď sa do brejku dostal Blahút, ale náš gólman si zmenšením streleckého uhla postrážil jeho pokus. Žltozelení dobýjali defenzívu nováčika, po polhodine hry sa do zakončenia dostal Boženík, no znova iba opečiatkoval konštrukciu brány, tentoraz hlavičkoval do brvno Vantrubovej brány. Hostia v 36. minúte kopali priamy kop z 25 metrov, no Holecov múr odolal. Kentošovci mohli ísť do dvojgólového vedenia po priamom kope a nacvičenom signáli v 43. minúte, kapitán Miro Káčer však mieril zvnútra šestnástky nad brvno. 

Do druhého polčasu sa šlo bez striedaní na oboch stranách a opäť hneď v úvodných sekundách zakončovali šošoni. Lukáš Jánošík z druhej vlny netrafil loptu ideálne a Vantruba ju nemal problém skryť. To, že Pohronie nie je v lige iba do počtu, ukázalo v 52. minúte, kedy center na zadnej žrdi našiel Abraháma, no aj nášmu brankárovi pomohlo brvno. Znova sa tak potrdilo známe pravidlo nedáš-dostaneš. Za obranu Pohronia sa dostal Jánošík, jeho projektil vyrazil Vantruba k nekrytému Boženíkovi, ktorý to po tyčke a brvne konečne upratal loptu do siete - 2:0. V 67. minúte sa ocitol sám na päťke znova Boženík, ale z otočky neprekvapil Vantrubu. Tento súboj sa zopakoval aj v 74. minúte, Vantruba musel jedovatú strelu nášho útočníka boxovať na roh. Táto dvojica o sebe dala vedieť aj o dve minúty, Božo hlavičkoval a brankár hostí vytiahol exportný zákrok. Pohronie sa dočkalo zníženia po nenápadnej akcii a ideálnom zakončení nášho odchovanca Michala Kleca, ktorý to zakrútil k vzdialenejšej žrdi Holecovej svätyne. Šošoni sa nechceli zmieriť s aktuálnym výsledkom, z protiútoku sa do zakončenia dostával striedajúci Ján Bernát, ale obrana v modrom zblokovala jeho pokus. Ruky sme už dvíhali pri technikom pokuse Jánošíka v 84. minúte, avšak Vantruba sa opäť vyznamenal. Pohronie na konci vycítilo šancu, Holec však v nadstavenom čase podržal tím pri Hrnčárovej hlavičke. Prekvapenie sme tak nedopustili a proti nováčikovi ostali všetky body pod Dubňom. Kentošovci sa tak aj po tomto víkende udržia na čele tabuľky. 


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina
"Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, no potom prišla "bolesť nášho tímu" - hráči pocítia, že sú lepší ako súper, a tak začneme hrať pomalšie, zľahčujeme si veci. Tam bol náš najväčší problém. Napriek tomu sme aj s touto hrou mali dostatok šancí, no na môj vkus sme súpera pustili do viacerých nebezpečných situácií. Pri takej prevahe sme mali mať zápas oveľa viac pod kontrolou. Výkon ako taký bol slušný, avšak ukázalo nám to veci, ktoré treba zlepšiť. Záver duelu bol náročný po psychickej stránke. Aj takýto zápas je potrebný na to, aby nás dobre prichystal na blížiace sa stretnutia."
Ján Rosinský, tréner FK Pohronie
"Na zápas sme sa pripravovali špecificky, pretože sme hrali na pôde vedúceho tímu tabuľky. Prišli sme do Žiliny s najhoršou obranou v lige, a preto sme chceli najmä v obrane ukázať istejší výkon. Domáci dominovali takmer počas celého zápasu, aj keď sme mali určité fázy, v ktorých sme dostali súpera pod tlak. Svoju úlohu zohrala aj herná kvalita súpera, ale musím vyzdvihnúť aj disciplinovaný a organizovaný výkon nášho družstva. Po tejto stránke to bol asi náš najlepší výkon, ale bolo to na úkor ofenzívy. Aj napriek tomu sme dokázali streliť gól. Domácim gratulujem k víťazstvu a myslím si, že ešte budú dlhšiu dobu na čele súťaže."
Michal Tomič, obranca MŠK Žilina

"Hru sme kontrolovali, i keď súper hrozil z odkupnutých lôpt. Ťažko sa nám presadzovalo smerom dopredu, útočili sme do plnej obrany. Máme tri body, sme za ne radi, i keď vieme, že tam dnes boli nedostatky. Dnes Pohronie nemalo čo stratiť, práve preto to bol boj samých so sebou, našou koncentráciou. Mentálne to musíme lepšie zvládať. Súper bol nepríjemný, chcel hrať viac do tela. Chýbal tomu tretí, upokojujúci gól, šance sme na to mali. Na konci pracovalo podvedomie, trochu sme sa strachovali. Napriek tomu máme na čom stavať, sme radi za výhru, ideme ďalej."


Tlačová konferencia


Fortuna liga,
sobota 21. 9. 2019 od 19:00
Štadión MŠK Žilina
2:1(1:0)
MŠK Žilina - FK Pohronie
Góly: 4. Kaša, 55. Boženík - 78. Klec
ŽK: 90. Sluka - 7. Mazan, 42. Mainge, 59. Jacko, 90. Bartoš
Diváci: 2218
Rozhodca: Dohál – Tomčík, Bednár
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Tomič, Kaša, Králik, Sluka - Káčer (C), Demiri, Diaz (80. Vallo) - Ďuriš (74. Bernát), Boženík, Jánošík (84. Kiwior)

FK Pohronie Žiar nad Hronom
Vantruba – Mainge (80. Mészáros), Jacko, Tesák, Bartoš, Župa – Hrnčár, Mazan (68. Klec), Pellegrini (C), Blahút (86. Zachara) – Abrahám
SÚVISIACE ČLÁNKY
20.09.2019V sobotu privítame doma nováčika z Pohronia

Facebook