MŠK Žilina - AS Trenčín 1:2 (0:1) po predĺžení
Fortuna Liga,
nedeľa 27. 5. 2018 od 17:20
Štadión MŠK Žilina
1:2(0:1)
MŠK Žilina - AS Trenčín
Góly: 65. Kaša - 36. a 99. Azango
ŽK: 50. Káčer - 30. Šemrinec, 52. Keston
Diváci: 3059
Rozhodca: Pavlík
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Volešák - Chvátal, Kaša, Hancko, Kubík (27. Králik) - Káčer, Pečovský (C), Klec (58. Jánošík) - Mihalík, Mráz, Holúbek (110. Balaj)

AS Trenčín
Šemrinec (C) – Keston (68. Slávik), Šulek, Lawrence, Skovajsa – El Mahdioui – Beridze, Ubbink, van Arnhem (72. Gong), Azango (119. Sleegers) – Čataković
Zápasové menu
Pred záverečným stretnutím sezóny, ktoré bolo zároveň rozlúčkové pre odchádzajúceho rekordéra na lavičke Adriána Guľu, sme zablahoželali k životnému jubileu hneď trojici bývalých funkcionárov - Jurajovi Strakovi, Milanovi Chorvátovi a Jánovi Pačekovi. Okrem toho odovzdali zástupcovia Únie ligových klubov cenu pre Najlepšieho hráča za mesiac apríl Samuelovi Mrázovi.

Následne sa mohol začať vrchol sezóny, v ktorom nastúpil premiérovo v tejto sezóne Michal Klec v základnej zostave. Hneď v 2. minúte sa tešili hostia, no predčasne, keď gól Azanga nemohol platiť pre faul na brankára Miloša Volešáka. V úvode pôsobili živšie hostia, no bolo cítiť na oboch stranách opatrnosť vzhľadom na dôležitosť zápasu. Naša prvá príležitosť prišla po štvrťhodine hry pri Mirovej Káčerovej aktivite, ktorý to ideálne posunul Ferovi Kubíkovi. Ľavý bek šošonov však pri zakončení iba trafil obranu súpera. Tutovku mali prví Trenčania, Volešák proti Beridzovemu zakončeniu v 25. minúte vytiahol super zákrok. O dve minúty sme museli nútene striedať, Kubíka nahradil Martin Králik, čím sa šošonom pozmenili pozície. Stopercentnú šancu zahodili aj guľovci, na Šemrinca sa rútil Juraj Chvátal, no stav sa nemenil. V 36. minúte sme chybovali v strede poľa, prečíslenie využili hostia na vedúci gól, Čataković vysunul Azanga, ktorý pomedzi nohy otvoril skóre. Práve agilný Afričan Azango robil šošonom problémy, no gól do prestávky už nepadol.

Druhé dejstvo začalo bezo zmien v oboch táboroch, opäť hrýzli najskôr hostia po centroch z krídel, ale gól sme už kričali my v 55. minúte, Mišova Klecova strela ostala iba na brvne. Šošoni dreli, v 64. minúte Šemrinec ešte vytiahol hlavičku Mihalíka na roh, no o minútu bol prikrátky na hlavičkové zakončenie Filipa Kašu - 1:1. Hostia mali dobrú šancu v 74. minúte, Čataković našťastie zaváhal. Zápas vo vysokom tempe sa hral aj naďalej, doslova infarktové stavy prichádzali pri niektorých akciách oboch tímov. V úplnom závere stál na tom najdôležitejšom mieste Jakub Holúbek, ktorý po rohu v nadstavenom čase vyhlavičkoval loptu z bránkovej čiary. Po deväťdesiatich minútach sa tak o postupujúcom do Európskej ligy nerozhodlo.

V prvej štvrťhodine predĺženia sa to znova striedalo zo strany na stranu, obrovskú šancu mal v 97. minúte Lukáš Jánošík, no moment na streľbu preváhal a neskoršiu prihrávku vystihol obranca Trenčína. Udreli hostia, keď si Azango medzi brániacimi obrancami MŠK našiel priestor a strelou k tyči poslal AS do vedenia. Čataković mal na nohe poisťujúci gól, ale náskok hostí nenavýšil vďaka výbornému reflexu Volešáka.

Vyrovnanie mal hneď pri príchode na trávnik v druhom predĺžení v 110. minúte Filip Balaj, no sám pred Šemrincom neuspel. V bráne sme videli aj zakončenie Chvátala v 117. minúte, ale napla sa iba bočná sieť. Nedočkali sme sa ani v predposlednej minúte, kedy ani Káčer, ani Balaj, ktorého strela sa kotúľala po čiare, nestrelili vytužený gól.

Žiaľ, pohárová Európa nám tak napriek enormného náporu ušla.


HLASY PO ZÁPASE
Adrian Guľa, hlavný tréner MŠK Žilina

"Ťažká emócia. Chalani 120 minút s obrovskou vervou, entuziazmom a kvalitou dreli až "päť metrov od brány, kde už je to o rozhodnutí hráča. Divadlo malo takmer všetko, čo malo mať, okrem tej víťaznej bodky. Súper bol šťastnejší, jeden tím musel prehrať... My sme tí, ktorí sa celú sezónu šplhali z posledného miesta hore, nie je to o jednom zápase. Hoci sa dnes rozhodovalo v jedinom dueli v malých detailoch, ktoré sme nezvládli hlavne v produktivite, hrabali sme sa počas ročníka stále hore, mohli sme skončiť pri dobrej konštelácii dokonca druhí. Tak ako sme v majstrovskej sezóny zvíťazili vo všetkých podstatných zápasoch, teraz sa to vždy otočilo proti nám. Nezoberie to však môj pohľad na chalanov, ktorí išli na doraz. Opäť sa vyprofilovali lídri smerom do budúcnosti. Ďakujem fanúšikom, ďakujem všetkých v klube. Žilina, prepáč, chcel som doniesť v poslednom zápase pohárovú Európu."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna Liga,
nedeľa 27. 5. 2018 od 17:20
Štadión MŠK Žilina
1:2(0:1)
MŠK Žilina - AS Trenčín
Góly: 65. Kaša - 36. a 99. Azango
ŽK: 50. Káčer - 30. Šemrinec, 52. Keston
Diváci: 3059
Rozhodca: Pavlík
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Volešák - Chvátal, Kaša, Hancko, Kubík (27. Králik) - Káčer, Pečovský (C), Klec (58. Jánošík) - Mihalík, Mráz, Holúbek (110. Balaj)

AS Trenčín
Šemrinec (C) – Keston (68. Slávik), Šulek, Lawrence, Skovajsa – El Mahdioui – Beridze, Ubbink, van Arnhem (72. Gong), Azango (119. Sleegers) – Čataković
SÚVISIACE ČLÁNKY
26.05.2018Pred finále baráže MŠK Žilina - AS Trenčín

Facebook