Pred finále baráže MŠK Žilina - AS Trenčín
Nedeľným finále baráže o poslednú miestenku do Európskej ligy uzavrú futbalisti MŠK Žilina nielen víkend, ale celú sezónu 2017/2018. Veľmi dôležitý zápas, podľa ktorého sa pravdepodobne bude sezóna považovať za úspešnú, resp. menej úspešnú, nám do cesty postavil očakávaného protivníka z Trenčína.

PODPOR ŠOŠONOV V POSLEDNOM ZÁPASE SEZÓNY

Tradičný gólový sok, ktorý je v aktuálnej sezóne najproduktívnejší, zdolal v "prvom kole" baráže Ružomberok, hoci sa trochu vytrápil, postúpil po výhre 4:2. V máji sa tak stretávame už druhýkrát, začiatkom tohto mesiaca sme sa pomstili za domácu prehru a brali všetky body po výhre 2:1. V sobotu v hre nebudú body do tabuľky, ale vytúžený postup do pohárovej Európy.

vyžmýkať zo seba maximum

Definitívne posledný duel. Pre fanúšikov a hráčov záverečný v sezóne, pre trénera nateraz posledný na lavičke MŠK. Adrian Guľa má pred ním jasno.

"Po Nitre sme mali jeden deň voľna, následne chalani vyzerali na tréningoch veľmi slušne. Víťazný zápas s Nitrou vlial chalanom nové sily, dal im "paru", nové sily. Chalanom futbal chutí aj v dôležitom závere sezóny. Očakávame fanúšikovskú podporu, ich pomoc, aby sme spoločne splnili európsku métu. Sme v cieľovej rovinke, ako som spomínal na tlačovej konferencii, chceme zo seba v záverečnom šprinte vyžmýkať maximum a zvíťaziť."

Otázka zdravotného stavu sa pred vrcholom sezóny posunula k lepšiemu.

"Zdravotne je určite mimo Vahan Bichakhchyan, u ktorého je väčší problém po zranení v Béčku. Rovnako Robo Polievka. Zlepšil sa Ferov Kubíkov stav, takisto Michalov Škvarkov. Je stále nádej, že by mohli nastúpiť do zápasu," dodáva pred svojím posledným duelom rekordér Adrián Guľa.

Aj kvôli trénerovi

V závere sezóny sa dostal výbornej formy Miroslav Káčer, presadí sa na trávniku Štadióna MŠK tretíkrát po sebe?

aby boli góly víťazné

Vpredu sa budú nielen fanúšikovia šošonov, ale aj tréneri spoliehať na 21-ročného Samuela Mráza, ktorý má rovnaký počet gólov ako je jeho vek. V Trenčíne práve Samo strelil víťazný gól z ostrého uhla.

"Posledný duel ukázal, že sme si dávali pomerne väčší pozor na ťahúňov trenčianskeho tímu. Hrali sme takticky, aj teraz máme rôzne varianty, čo je dobré. Bude to náročný zápas, musíme sa pripraviť ešte lepšie ako na Nitru. Treba si dávať pozor na detaily, chyby. Vpredu máme svoju silu," prognózuje najlepší strelec Fortuna ligy, podľa ktorého sa nedeľný duel nebude podobať na tie predošlé. "Bude to taktickejšie z oboch strán, ide o dosť, o Európu. Verím, že vyjdeme z toho štastnejšie práve my."

Aktuálnu pohodu na kopačkách chce rodený Malačan preniesť aj do posledného zápasu sezóny. "Cítim sa super, každý deň sa snažím na ihrisku odviesť maximum. Naposledy sa mi zadarilo aj strelecky, ale najskôr chcem vždy podať čo najlepší výkon. Ak príde gól, budem len rád. Dôležité bude, aby boli naše góly víťazné," dodáva žilinská "11", ktorá si môže pripísať 53. stretnutie v žltozelených farbách.

pre fanúšikov

Okrem samotnej Fanzóny MŠK, kde sa podáva skvelé občerstvenie, sa domáce hotdogy, praclíky i skvelá káva roznáša priamo na východnej tribúne.

Popri jedle si môžete prečítať tradičný Bulletin MŠK, kde okrem priblíženia aktuálnych zápasov súpera rozoberieme s trénerom Adrianom Guľom v 208. predzápasovom interview už isto jeho posledný zápas na lavičke šošonov, ktorým vyrovná ďalší rekord legendárneho trénera Žiliny Alexandra Bartosiewicza. Cíti sa už 42-ročný tréner ako legenda?

Pred samotným výkopom oceníme víťaza ankety Najlepší hráč mesiaca apríl, útočníka Samuela Mráza a krásne životné jubileum oslávili až tri osobnosti žilinského futbalu - Juraj Straka, Milan Chorvát a Ján Paček, ktorým rovnako zablahoželáme.

Počas prestávky sa môžete tešiť na obľúbenú súťaž - 20-tisícovú strelu cez polčas.

S istotou záverečný duel sezóny, ktorý má výkop o 17:20 hod., povedie rozhodcovská trojica, ako hlavný Jozef Pavlík, na čiarach asistuje Dušan Hrčka a Erik Weiss.

Facebook