ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 0:0
Slovenský pohár,
utorok 5. 4. 2016 od 18:30
Pasienky
0:0(0:0)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
ŽK: 80. Káčer (Žilina)
Diváci: 1089
Rozhodca: Hrčka
ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Mucha - Sekulić, Savićević (43. Crnkić), De Kamps, Kubík (85. Oršula), Zreľák, Milinković, Scott, Saláta, Podaný, Pliatsikas

MŠK Žilina
Volešák - Vavro, Švejdík, Králik - Mabouka, Diaz, Pečovský (K) (76. Káčer), Michlík (87. Škvarka), Mazáň - Špalek, Paur
Zápasové menu
V Bratislave zvolil tréner Adrián Guľa pozmenenú zostavu aj taktiku, keď sme nastúpili s tromi stopérmi, pričom Mazáň s Maboukom sa presunuli v krídelných pozíciách vyššie.

ZOSTRIH ZÁPASU


Slovanu patril úvod, najskôr Milinkovičovu strelu zrazil dobrým obranným zákrokom Maťo Králik. V 9. minúte osamotený Zreľák mieril iba do tyčky a v 13. minúte po nebezpečnom priamom kope Milinkoviča zrazil loptu na roh kapitán a navrátilec do zostavy Viktor Pečovský. Domáci mali značnú prevahu v úvode, no naša obrana na čele s Milošom Volešákom ustála tlak Bratislavčanov. Po ňom sme sa osmelili aj my, najskôr sa do zakončenia dostal tiesnený Jakub Paur a po ňom chýbali hlavičkujúcemu Martinovi Králikovi centimetre. Následne sa hra upokojila, loptu konečne podržali aj žltozelení. Domáci pohrozili v 35. minúte, Kubík, našťastie, na loptu nedočiahol. Na bránu Volešáka nesmeroval ani ďalšiu priamy kop Milinkoviča. V 42. minúte sa za obranu belasých dostal Robo Mazáň, ale prudkou strelou prestrelil svätyňu Muchu. Pred prestávkou mohli skórovať domáci po šanci Zreľáka, ale ten sa medzi našimi obrancami nezorientoval dobre. Do kabín sa tak aj napriek viacerým príležitostiam išlo za bezgólového stavu.

Do druhého dejstva sme vstúpili aktívne, prienik Jakuba Michlík zastavil až posledný obranca pred Muchom. Aj v ďalšej šanci bol Kubo Michlík, ktorý v šestnástke namieril iba do náručia brankára domácich. V 52. minúte v skrumáži musel hasiť situáciu vyrazením na rohový kop Miloš Volešák. Domáci podnikli nebezpečné prečíslenie na začiatku 56. minúty, Ernest Mabouka pozične vyriešil situáciu na výbornú. Do hlavičkového zakončenia sa o minútu neskôr dostal Zreľák, ale v záklone minul. Futbal sa v tejto pasáži musel divákom páčiť, chýbala však presnosť vo finálnej fáze. V 65. minúte sa do šance dostával Milinkovič, ale tomu sklzom zmaril šancu Denis Vavro, ktorý zároveň napravil svoje zaváhanie. Tréner Adrián Guľa sa pre prvé striedanie rozhodol až v 76. minúte, keď odišiel Viktor Pečovský a nahradil ho Miroslav Káčer. Škoda dobre sa rodiaceho prečíslenia šošonov, ktorý však skončilo nedorozumením našich chalanov. Peknú, individuálnu akciu skúšal v 81. minúte Nikolas Špalek, ale jeho zámer nepochopil nik v žltozelenom. Záver sa hral zo strany na stranu, oba tímy chceli strhnúť vedenie pre seba. Viac práce mal Miloš Volešák, ktorý vytiahol výborný zákrok v 90. minúte po hlave Salátu. V nadstavenom čase sme nevideli gól ani po brejku našej trojice, preto sme druhýkrát po sebe remizovali 0:0 a pred odvetou na našom štadióne je všetko otvorené.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, hlavný tréner MŠK Žilina
"Myslím si, že sme videli solídny zápas, ktorý sa hral v dobrej intenzite. Dôležité bolo, že sme ustáli náš pomalší vstup do zápasu. Pre nás bola dnes dobrá vizitka naša hra v defenzíve, ale určite sme mali byť pokojnejší a rozumnejší v útoku. Dvojzápas je stále otvorený, verím, že doma ukážeme silu tak, aby sme to zvládli a išli až do finále."
Jakub Michlík, záložník MŠK Žilina
"Skúsili sme nový systém. Myslím si, že to fungovalo celkom dobre, otvorilo nám to nové možnosti v defenzíve aj ofenzíve. Bol to dobrý zápas, oba tímy chceli vyhrať, šance na oboch stranách, takže zaslúžená remíza. Do odvety sa musíme zlepšiť v zakončení."
Ondřej Švejdík, obranca MŠK Žilina

"Myslím si, že zaslúžená remíza. Hrali sme nový systém, ešte nám chýbalo väčšie sebavedomie, čo príde časom. Musíme sa ešte viac zžiť s týmto rozostavením, potom by to mohlo byť veľmi zaujímavé. Ja som si tento zápas veľmi užil. V piatok nás čaká ďalšie ligové kolo a potom si to rozdáme so Slovanom o postup do finále."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Slovenský pohár,
utorok 5. 4. 2016 od 18:30
Pasienky
0:0(0:0)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
ŽK: 80. Káčer (Žilina)
Diváci: 1089
Rozhodca: Hrčka
ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Mucha - Sekulić, Savićević (43. Crnkić), De Kamps, Kubík (85. Oršula), Zreľák, Milinković, Scott, Saláta, Podaný, Pliatsikas

MŠK Žilina
Volešák - Vavro, Švejdík, Králik - Mabouka, Diaz, Pečovský (K) (76. Káčer), Michlík (87. Škvarka), Mazáň - Špalek, Paur
SÚVISIACE ČLÁNKY
04.04.2016Pred pohárovým zápasom ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
16.03.2016V semifinále SP proti Slovanu

Facebook