Pred pohárovým zápasom ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Po domácej výhre v štvrťfinále Slovnaft Cupu nad Dunajskou Stredou vyzveme v boji o finále bratislavský Slovan.

Semifinále sa odohrá už aj na odvetné zápasy, v tom prvom sa predstavíme na Pasienkoch v utorok od 18:30 hod. So Slovanom sa stretávame v pohári po dvoch rokoch, naposledy sme si zmerali sily v štvrťfinále ročníka 2013/2014, keď už bol pri mužstve v premiérovej sezóne aj tréner Adrián Guľa. S vtedajším tímom sme nestačili na belasých už v domácom zápase a postup nám ušiel hneď v prvom polčase. Teraz majú žltozelení oveľa väčšie ambície a túžbu, ktorou je minimálne finále a pohárová Európa.

So Slovanom sme odohrali aj dve merania síl v tohtosezónnej edícii Fortuna ligy. Z výhry sa radoval vždy domáci tím, najskôr sme na domácom trávniku triumfovali 3:0 a v poslednom jesennom kole sme prehrali o jeden gól v Bratislave po výsledku 1:2.

Po troch dňoch sa opäť predstavíme v súťažnom stretnutí, na Myjave sme v lige gól nevideli. Chalani absolvovali predzápasový tréning na hlavnej ploche Štadióna MŠK v slnečnom počasí a úsmev na tvári mal aj tréner Adrián Guľa kvôli zmenšujúcej sa maródke jeho kabíny. "Otáznik visí nad Nerminom Haskićom a Lacom Bénesom. Ostatní chalani sú pripravení nastúpiť,"podotkol šéf lavičky, ktorému chýba ešte dlhodobo zranený Lukáš Jánošík. Tvrdá drina, ktorú si oddrelo družstvo nielen v zime, by sa mohla ukázať v nahustenom programe ako naša výhoda. "To ukáže až samotný zápas. Myslím si, že aj naposledy bolo cítiť výbornú pripravenosť chlapcov. Rozhoduje sa na ploche, nerozhoduje iba kondička, ale aj psychika. Rovnako aj technicko-taktická stránka. Je to dvojzápas, na ktorý sa tešíme a máme svoju víziu," poznamenal kormidelník šošonov, ktorý spolu s tímom zažíval "podobné" dvojzápasy na začiatku sezóny v Európskej lige. "Vieme, že v predkolách Európskej ligy sme mali dobrú skúsenosť. Aktivita nám prinášala úspech, špeciálne vo vonkajších zápasoch u súpera." Práve remíza z myjavského trávnika nám môže vliať novú krv do žíl na ihriskách súperov. "Je dôležité, že sa prejavila aj stabilita v obrane. Chlapci sa o ňu môžu oprieť. Získavajú sebavedomie v osobných súbojoch. Vieme však, že je to iba jedna zo zložiek, ďalšou je ofenzívny prvok a to, aby sme dokázali vyťažiť rýchlu, konštruktívnu hru do otvorenejšieho priestoru. Vo vonkajších zápasoch musíme byť efektívni."

Čisté konto v pohári a skóre 24:0 môže šošonom pridať na správnom sebavedomí. "V pohári sme zatiaľ efektívni, teraz však proti nám stojí súper iného kalibru. Nemení to ale našu filozofiu a mentalitu. Verím chlapcom, verím nám, že sme pripravení uspieť v dvojzápase." Práve náš predchádzajúci, sobotný súper z Kopaníc dokázal ako jediný v sezóne uspieť na Pasienkoch. Radil sa náš kormidelník s trénerom Myjavy? "Nie. Každý máme iných hráčov k dispozícii. Myjava ukázala recept, ako sa tam dá vyhrať a že sa tam vôbec dá vyhrať. Určite si to ešte detailnejšie pozrieme." Pred guľovcami stojí ďalšia výzva, tou je konečne postúpiť cez Slovan, čo sa nám ešte nepodarilo. "Je to ďalší bonus a motivácia navyše. Dva veľké kluby v tejto časti pohára - obrovská výzva postúpiť a ísť ďalej." Aký výsledok by lodivod žltozelených bral proti najúspešnejšiemu klubu v Slovenskom pohári? "Jednoznačne víťazstvo s čistým kontom."

V pohárovom štvrťfinále nastúpil so sebazaprením, teraz je stopercentne v poriadku, pripravený nastúpiť hocikde na pravej strane. Nikolas Špalek sa na Slovan teší. "Berieme to ako letné predkolá Európskej ligy. Slovan je jeden z najkvalitnejších tímov na Slovensku. Budeme sa snažiť uhrať v Bratislave čo najlepší výsledok," zhodnotil jeden z najrýchlejších mužov žltozelenej kabíny. Motiváciou navyše je aj možný postup do finále, ktoré sa odohrá v Trnave a prípadná vidina pohárovej Európy. "Aj oni budú rovnako namotivovaní. Každý sa bude chcieť ukázať a vytvoriť si najlepšiu východiskovú pozíciu, avšak my máme obrovskú vôľu postúpiť." Žilinská "11" nechce nič predpovedať. "Chceme hrať svoju hru, zbytočne nevymýšľať a uvidíme, ako to celé dopadne." S Dunajskou Stredou sme podali azda najlepší výkon v Slovnaft Cupu v tomto ročníku. "Chceme v tom pokračovať, tadiaľ by mohla viesť cesta k postupu." Aj Nikolasovi sme položili otázku, aký výsledok by bol pre neho prijateľný pred domácou odvetou. V odpovedi sa zhodol s trénerom. "Beriem iba výhru," rezolútne zakončil rozhovor žilinský rýchlik.

Pred pohárovým stretnutím sme sa porozprávali aj s Denisom Vavrom, strelcom tretieho gólu vo štvrťfinále Slovnaft Cupu.

Stretnutie povedie ako hlavný rozhodca Patrik Hrčka, na čiarach budú asistovať Martin Balko a Dušan Hrčka. Výkop je naplánovaný na 18:30 hod.

Odvetný zápas na Štadióne MŠK je na programe o týždeň v utorok, 12. apríla o 18:00.

Druhú semifinálovú dvojicu tvorí Trenčín s Ružomberkom. Prvý zápas sa odohrá pod hradom Matúša Čáka v stredu.

Facebook