AC Sparta Praha - MŠK Žilina 4:2 (2:1)
Prípravné zápasy,
nedeľa 7. 2. 2016 od 15:00
Stadion Letná
4:2(2:1)
AC Sparta Praha - MŠK Žilina
Góly: 45. a 63. Šural, 36. Krejčí, 67. Dočkal – 38. Paur, 87. Haskić
Diváci: 1923
MŠK Žilina
Volešák - Špalek, Vavro (73. Michlík), Králik, Mazáň - Káčer, Pečovský, Bénes - Mbah (76. Hlohovský), Paur, Jánošík (66. Haskić)
Zápasové menu
Lepšou previerkou, ako robiť súpera Sparte v generálke na ligu, nemohol náš tím ukončiť sústredenie v Prahe. Obaja tréneri poslali na trávnik takmer najsilnejšie zloženia, počasie rovnako prialo futbalu, a tak sa črtal zaujímavý duel.

ZOSTRIH ZÁPASU


Aktívnejšie začali domáci, Krejčí z uhlu nevystrašil Miloša Volešáka. V 6. min po nenápadnom centri Chigozieho Mbaha sa lopta dostala ku Kubovi Paurovi a od jeho hrude preletela tesne popri tyči. Domáci boli pri lopte častejšie, naši chalani však vo svojej šestnástke kraľovali vo vzduchu a nepustili "rudých" do zakončenia. V 17. minúte sa v gólovej šancí ocitol Laci Bénes, ibaže jeho priehlavok smeroval tesne vedľa tyče. Aj v ďalšej strele bola kopačka našej "22", tentokrát však mieril iba do náručia Bičíka. Náš brankár musel zasahovať po strele spoza šestnástky v 26. minúte, keď si poradil so strelou Dočkala. Nebezpečne pálil na našu bránu aj Frýdek, našťastie pálil vedľa. Výborný zákrok vytiahol Miloš aj v 32. minúte, keď efektne zneškodnil hlavičku Šurala. O minútu na to sa črtalo prečíslenie pre žltozelených, ale Mbah nenahral presne. Domáci potrestali náš nedôraz v 36. minúte, keď po niekoľkých centroch zakončil do úvodného gólu Krejčí. My sme odpovedali najlepším možným spôsobom, Laci Bénes vymyslel milimetrovú prihrávku na Kuba Paura, ktorý lobom vyrovnal - 1:1. Po góle sme sa osmelili a zavreli Spartu na vlastnej polovici. Domáci však okamžite odpovedali rýchlym brejkom, Fatal neprekvapil Volešáka v bráne. Pred polčasom sme mali výhodu priameho kopu z asi 30 metrov, na dohodnutý signál nedosiahol Kubo Paur. Domáci odpovedali gólovo, keď gól do šatne strelil Šural, ktorý prehlavičkoval nášho obrancu.

Druhé dejstvo začalo dlhým nákopom Denisa Vavra, ktorý takmer dobehol Jakub Paur. Cez polčas tréner Adrián Guľa neurobil zmeny, domáci striedali až trikrát. Vpredu zamestnával obranu Sparty hlavne Kubo Paur, no ťažko sa presadzoval proti presile. V 54. min predsa len prišlo jeho zakončenie kúsok od tyčky, keď Bičík iba vyrazil strelu Mbaha priamo pred nášho útočníka. V 63. minúte zvýšili domáci na 3:1, keď Šural poľahky zasunul loptu do prázdnej brány. Domáci boli pri chuti, Váchu vychytal Volešák. V 67. minúte už nestačil na strelu Dočkala z hranice šestnástky, ktorá ešte bola tečovaná naším obrancom. Chalani sa snažili niečo spraviť s výsledkom, ale domáci si skúsene strážili priestor a do šancí nás nepúšťali. Naša ojedinelá šanca prišla v 80. minúte po rohovom kope, keď sa lopta odrazila k Nikovi Špaleka. Ten ale vysoko prekopol. Obrana žltozelených musela byť viackrát v pozore pri brejkoch Sparty, v obrane to dirigoval kapitán Viktor Pečovský. Krásny gól, ktorý znamenal zníženie, sa nam podarilo streliť v 87. minúte, keď trafil nechytateľne priehlavkom Nermin Haskić - 4:2. So Spartou sme tak ťahali za kratší koniec a Prahu opúšťame s dvojgólovou prehrou.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina
"Som rád za výborný prvý polčas z našej strany. S tak kvalitným súperom treba premieňať šance, ktoré sme si vypracovali. V druhom polčase nás súper prečíslil najmä v stredovej formácii. Stratili sme celistvosť a kompaktnosť. Domáci to využili, dominantní, skúsení hráči sa ľahko dostávali do prečíslení a nereagovali sme na to dobre. Dostali sme lekciu. Pozitívom bolo, že sme ku koncu vystrčili rožky a strelili sme pekný gól. Veľmi dobrá previerka, ktorá potvrdila, že o systém sa chlapci môžu oprieť. Zápas ukázal, kde máme rezervy, medzery, preto sme za túto skúšku radi. Dnes sme prehrali ako mužstvo. Nasadili sme chlapcov z vlastnej liahne, ktorí sa popasovali s touto ťažkou prekážkou statočne. Vieme, že by sme potrebovali zvýšiť konkurenciu, ale ak sa to nepodarí, tak budeme pracovať s tým, čo máme."
Miroslav Káčer, záložník MŠK Žilina
"V prvom polčase sme odohrali vyrovnanú partiu. Škoda gólu do šatne po spornom verdikte rozhodcu, na to sa však nevyhovárame. Do druhého polčasu sme nastúpili s odhodlaním zápas otočiť. Súper nás však zatlačil, nedovolil nám skoro nič, nevedeli sme sa z toho dostať. Prebrali sme sa až neskoro a stihli už iba skorigovať."
Lukáš Jánošík, krídelník MŠK Žilina
"Určite najťažší zápas v mojej doterajšej kariére. Bolo vidno naše ťažšie nohy z prípravy. Prvý polčas sme ešte boli vyrovnaným súperom, druhý polčas bol rozdiel viditeľný. Možno naša únava, Sparta však ukázala svoju kvalitu. Do konca zápasu sme sa nevzdávali, škoda, nevyšlo to."
Prípravné zápasy,
nedeľa 7. 2. 2016 od 15:00
Stadion Letná
4:2(2:1)
AC Sparta Praha - MŠK Žilina
Góly: 45. a 63. Šural, 36. Krejčí, 67. Dočkal – 38. Paur, 87. Haskić
Diváci: 1923
MŠK Žilina
Volešák - Špalek, Vavro (73. Michlík), Králik, Mazáň - Káčer, Pečovský, Bénes - Mbah (76. Hlohovský), Paur, Jánošík (66. Haskić)
SÚVISIACE ČLÁNKY
06.02.2016Sústredenie Praha: deň piaty, pred zápasom so Spartou

Facebook