MFK Ružomberok - MŠK Žilina 0:2 (0:2)
Fortuna Liga,
sobota 16. 4. 2016 od 19:00
Štadión MFK Ružomberok
0:2(0:2)
MFK Ružomberok - MŠK Žilina
Góly: 10. a 23. Haskić
ŽK: 55. Ďubek (Ružomberok)
Diváci: 2458
Rozhodca: Leško
ZOSTAVY
MFK Ružomberok
Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Boszorád – Nagy, Gerát (46. Sapara) – Gal Andrezly (66. Faško), Ďubek, Zošák (81. A. Lovás) – Lačný

MŠK Žilina
Volešák - Králik, Švejdík, Vavro - Špalek, Diaz (90. Mbah), Pečovský, Michlík (61 Káčer), Letić - Haskić, Hlohovský (70. Škvarka)
Zápasové menu
Do priameho súboja o piate miesto v ligovom pelotóne nominoval tréner Adrián Guľa takmer identickú zostavu ako v pohárovom vystúpení na Pasienkoch. Rovnaké bolo aj rozostavenie, keď pred Volešákom nastúpila obranná trojica s vysunutými krídlami Špalekom a Letićom.

ZOSTRIH ZÁPASU


Úvod priniesol niekoľko centrov z našich kopačiek, Tofiloski však nemusel zasahovať. V 10. minúte sme sa už radovali po bosnianskej spolupráci. Bojan Letić z ľavej strany položil loptu presne na hlavu Nermina Haskića, ktorý otvoril skóre a rozveselil sektor hostí - 0:1. Hra sa gólom rozbehla, domáci mali šancu vrátiť sa do zápasu, výborne však zblokoval strelu domácich Martin Králik, v ďalšom centri kraľoval Miloš Volešák. Guľovci hrozili najmä po krídlach, aktívne hral Nikolas Špalek, ktorého center musel odvrátiť P. Maslo. V 23. minúte sme mali možnosť priameho kopu z azda 23 metrov, no Filip Hlohovský napol iba bočnú sieť. Vzápätí však hostia chybovali, rozohrávku vystihol v strede Jakub Michlík, vysunul agilného Nermina Haskića, ktorý sa predral do zakončenia a tvrdou strelou pravačkou zvýšil náskok šošonov - 0:2. Peknou loptou za obranu hľadal rýchleho Nika Špaleka záložník Filip Hlohovský, ale obranca domácich v poslednej chvíli odvrátil do bezpečia. Výbornou defenzívnou hrou, ktorou získaval v strede množstvo lôpt, sa prezentoval kapitán Viktor Pečovský. Sekundoval mu Ivan Diaz, ktorý svedomito vypomáhal obrane. Žltozelení hrali kompaktne, v 38. minúte sme si vybojovali priamy kop z hranice šestnástky, ale Filip Hlohovský neobstrelil múr. Ružomberčania pohrozili pred polčasom, obranu dobre dirigoval pri rohu aj následnom centri Ondrej Švejdík. Do polčasu sa už nič neudialo, preto sme odchádzali do kabín spokojnejší my.

Výkop druhej časti patril šošonom, ktorí začali po prestávke bez zmien v zostave. Prvý zákrok si pripísal Tofiloski po strieľanom centri Nika Špaleka. V pozore musel byť aj Miloš Volešák, ktorý vytesnil na roh center Saparu. V 62. minúte vyslal ďalší nebezpečný center Bojan Letić, pozdĺž päťky na neho nik v žltozelenom nedočiahol. Brejk domácich v 64. minúte krásnym a najmä čistým sklzom vyriešil Martin Králik. Domáci sa tlačili pred Volešáka, my sme, naopak, vystrašili obranu Ružomberku po individuálnej akcii Miroslava Káčera, ktorý nenamieril z pokutového územia presne. Šošoni strážili priestor pred šestnástkou pozorne, v 76. minúte si poradili aj s ďalším centrom Saparu. Poistku mohol pridať Ondřej Švejdík, ktorý sa po rohu ocitol pred Tofiloskim. Domáci brankár podržal svoj tím aj pri ľavačke Bojana Letića. Miloš Volešák v 87. minúte nedočiahol na strelu Nagya, ktorý, našťastie, prestrelil aj brvno. Pod Čebraťom sme podali výborný výkon, ktorý nám konečne priniesol plný bodový zisk aj z ihrísk súperov. Ďakujeme za podporu.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina
"Dnes rozhodla vyváženosť obrany a útoku. Boli sme dobre organizovaní v defenzíve a z toho pramenilo to, že sa nám otváral zaujímavý priestor vo finálnej fáze. V prvom polčase bola na našej strane aj efektivita. V druhom dejstve sme mali ešte ďalšie šance, aby sme zápas rozhodli skôr. Systém nám dnes vyšiel, aj keď ho ešte chceme posúvať. Je pre nás veľmi dôležité, že sme to potvrdili výsledkovo a aj výkonnostne. Po Slovane sme museli zmobilizovať sily, chlapci musia byť trpezliví a vytrvalí, ako to ukázali dnes."
Denis Vavro, obranca MŠK Žilina

"Sme šťastní, že sme dokázali prelomiť smolu na súperových ihriskách. Dnes sme kolektívne získali tri body, treba pochváliť aj striedajúcich hráčov. Ideme ďalej, čaká nás Senica, proti ktorej potrebujeme potvrdiť víťazstvo. V obrane sme dnes pôsobili istejšie, predsa len sme spolu hrali druhýkrát pokope."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna Liga,
sobota 16. 4. 2016 od 19:00
Štadión MFK Ružomberok
0:2(0:2)
MFK Ružomberok - MŠK Žilina
Góly: 10. a 23. Haskić
ŽK: 55. Ďubek (Ružomberok)
Diváci: 2458
Rozhodca: Leško
ZOSTAVY
MFK Ružomberok
Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Boszorád – Nagy, Gerát (46. Sapara) – Gal Andrezly (66. Faško), Ďubek, Zošák (81. A. Lovás) – Lačný

MŠK Žilina
Volešák - Králik, Švejdík, Vavro - Špalek, Diaz (90. Mbah), Pečovský, Michlík (61 Káčer), Letić - Haskić, Hlohovský (70. Škvarka)
SÚVISIACE ČLÁNKY
15.04.2016Pred zápasom MFK Ružomberok - MŠK Žilina

Facebook