Pred zápasom MFK Ružomberok - MŠK Žilina
Poslednýkrát v tejto sezóne sa stretávame s Ružomberčanmi, premiérovo však na ich domácom trávniku.

 Najskôr sme ešte v lete kvôli rekonštrukcii odohrali vzájomný duel v Poprade, kde sme nevyužili prevahu a iba sme remizovali 2:2. Druhé vzájomné stretnutie sa nieslo pod Dubňom v našej réžii a aj napriek niekoľkým chýbajúcim oporám sme si poradili s Liptákmi 2:0. Ružomberčania však na jar vstúpili do ligových bojov ako pokropení a prvú porážku utrpeli až minulé kolo na Pasienkoch. V sobotu to bude súboj tabuľkových konkurentov a dvoch 40-bodových tímov.

"Stále je otázny štart Jakuba Paura, ktorý hrával so sebazaprením. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia s Lacom Bénesom. Menší šrám z tréningu si odniesol Bojan Letić. Ostatní chalani sú odhodlaní podať výkon na hranici možností." Čaká nás ďalší šesťbodový duel proti tabuľkovému susedovi. "Produktivita, odvaha, dravosť," to sú tri veci, ktoré by nám mali podľa kormidelníka šošonov priniesť plný bodový zisk. "Ružomberok urobil na jar dobré výsledky a dostal sa do boja o pohárovú Európu. Majú náš rešpekt." Šéf lavičky sa teší aj na nový koberec. "Vždy je lepšie, keď má plocha kvalitu. Hra má lepšie parametre, divák má lepší zážitok. Verím, že to bude platiť aj v sobotu." Súpera sme si rozobrali aj na videu, "hoci je prioritou, ako bude fungovať náš tím. Sledujeme u protivníkov miesta, ktoré sú zraniteľné a tie má aj Ružomberok." Po pohárovom stretnutí sa musel vžiť tréner aj do roly motivátora. "Vždy je to o komunikácii. Tá je potrebná, keď mužstvo šľape, ale aj vtedy, keď sa nepodarí naplniť nejakú métu. O to bol dôležitejší rozhovor s jednotlivými hráčmi. Stále vieme, o čo hráme. Proces nie je iba o jednom výsledku, má byť dlhodobý. Chlapci to vedia a snažia sa to zveľaďovať." Je najvyšší čas na pretrhnutie série na ihriskách súperov. "To je ďalšia motivácia pre nás. Vyhrať vonku s priamym konkurentom sú méty, ktoré sú v hre a za ktorými pôjdeme."

Pred zápasom sme vyskúšali zo Slovenčiny bosnianskeho obrancu Bojana Letića, ktorý si proti Ružomberku verí.

Po vyše mesiaci sa na trávniku objavil v pohárovom vystúpení proti Slovanu aj špílmacher László Bénes. Zápas samotný a ani jeho výkon nebol podľa predstáv. "Mal som veľkú radosť z toho, že som mohol konečne nastúpiť. Pri naskočení do stretnutia bolo všetko v poriadku, ale asi po piatich minútach pri strele som zle trafil loptu a opäť ma začal pobolievať členok. Uvidíme, ako na tom budem do výkopu v Ružomberku." Jarné výkony Liptákov si všimla aj žilinská "22", ktorá nechýbala v základnej zostave v dvoch predchádzajúcich vzájomných dueloch."Hráči z Liptova sa v posledných zápasoch zlepšili. Rovnako hrajú útočný futbal, no myslím si, že našou hrou ich vieme poraziť." Po našom vyradení v semifinále pohára pôjde v zápase s Ružomberkom o priame štvrté miesto, ktoré v najväčšou pravdepodobnosťou zaručuje 1. predkolo Európskej ligy. "Je to motiváciou. Pôjde však o náročný duel. Aj my aj oni vypadli pred bránami semifinále. Chceme jednoznačne uspieť a stúpať v tabuľky vyššie." V Ružomberku sa bude hrať na kvalitnom trávniku. "Môže to pomôcť našej kombinačnej, rýchlej hre. Musíme byť efektívnejší a príde aj víťazstvo na súperovom trávniku."

Zápas 27. kola Fortuna ligy má výkop o 19:00 hod. na štadióne v Ružomberku. Rozhodovať ho bude trojica arbitrov, ako hlavný Štefan Leško, na čiarach asistujú František Ferenc a Rastislav Žákech.

Facebook