MFK Skalica - MŠK Žilina 1:0 (1:0)
Fortuna Liga,
piatok 26. 2. 2016 od 18:00
OMS ARENA
1:0(1:0)
MFK Skalica - MŠK Žilina
Góly: 45.+ Jakubek
ŽK: 56. Vrablec, 90. Krnáč - 39. Vavro, 47. Paur, 52. Šušolík, 80. Hučko
Diváci: 1348
Rozhodca: Pavlík
ZOSTAVY
MFK Skalica
Krnáč - Dobrotka, D. Hudák (46. Vrablec), Pavol Majerník, Hlavatovič - P. Mazan, Marek Hlinka, Ikenna Paul Hillary (65. Čermák), Šebesta - Piroska (11. M. Jakubek) - Masaryk

MŠK Žilina
Volešák - Šušolík (75. Haskić), Vavro, Hučko, Letić - Káčer (49. Michlík), Pečovský, Bénes - Špalek, Paur, Mbah (46. Hlohovský)
Zápasové menu
V premiérovom ligovom zápase kalendárneho roka 2016 nasadil tréner Adrián Guľa osvedčenú zostavu z prípravy, v ktorej si odkrútil svoj debut v najvyššej ligovej súťaži na kraji obrany 17-ročný Braňo Šušolík.

ZOSTRIH ZÁPASU


Pred výkopom si ešte oba celky uctili minútou ticha pamiatku bývalého trénera Skalice a potom už nasledovala rozohrávka domácich futbalistov. Úvod bol z oboch strán opatrný, bolo poznať, že ide o prvé kolo po prestávke. V prvých minútach sme tak boli svedkami viacerých nepresností i tvrdších zákrokov, no všetko prebehlo v rámci fair-play. Domáci museli striedať už v 11. minúte, keď ihrisko opustil krívajúc Piroska. V domácej bráne stojaceho Krnáča, ktorého pozná aj žilinský fanúšik, sme v úvodnej štvrťhodine neohrozili, rovnako tak hráči v bielozelenom, a tak sa hralo najviac pri stredovej čiare. Zatlačili sme až v 18. minúte, ale Špalekov center kryl Krnáč. V 20.min sa k strele z veľkej vzdialenosti odhodlal Denis Vavro, zastaviť ju musela až ochranná sieť. O tri minúty neskôr sme sa rútili do rýchleho prečíslenia, ktoré už chcel zakončovať Chigozie Mbah, ale postranný rozhodca bol proti. Svojím verdiktom vniesol na trávnik vlnu nevôle u našich futbalistov. Aj v ďalšom priebehu nemali prítomní diváci možnosť vidieť priame ohrozenie, a tak nemohol na ukazovateli skóre svietiť iný stav než bezgólový. Výborný defenzívny zákrok predviedol v 33. minúte Denis Vavro, ktorý v sklze zblokoval strelu Masaryka. Ku koncu prvého dejstva sa tempo zrýchlilo, žltozelení sa však nevedeli dostať na dostrel brány. Navyše sa často prerušovalo, tak ako v 42. minúte, keď ostal na trávniku ležať Miro Káčer po nešťastnom strete s Denisom Vavrom. Keď už sa zdalo, že sa pôjde do kabín za nerozhodného stavu, prišiel posledný center domácich a Jakubek poslal domácich do vedenia.

Do druhého polčasu nasadil hlavný tréner od začiatku Filipa Hlohovského, ktorý pozná dôverne senický štadión, aby oživil krídelný priestor za nevýrazného Afričana Mbaha. Ihrisko musel po štyroch minútach opustiť aj Miro Káčer, ktorý sa zranil ešte v prvom polčase a nemohol pokračovať. Opäť sa hral podobný futbal ako v prvej štyridsaťpäťminútovke s minimom šancí na oboch stranách. Po vzduchu to skúšal kapitán a oslávenec Viktor Pečovský, Jakub Paur jeho prihrávku nestihol dobehnúť. Najlepší strelec prípravy dal o sebe vážnejšie vedieť v 62. minúte, ale jeho dobre mierenú strelu vystihol brankár domácich. Aktivita našich sa zvyšovala v 67. minúte sa predral do vápna Niko Špalek, ale na jeho prudký center reagoval iba Krnáč. Súper sa stiahol na vlastnú polovicu a čakal, čo vymyslia šošoni. Tlak sa stupňoval, ofenzívu prišiel ešte podporiť posledným striedaním Nermin Haskić, ktorý nahradil Braňa Šušolíka. Ďalšia šanca, pri ktorej zaváhal Kubo Paur, prišla v 78. minúte. Výbornú loptu zakrútil Filip Hlohovský. Územná prevaha žltozelených nasledovala nepretržite, domáci odvracali a blokovali centre aj so šťastím. Nepresadil sa ani Niko Špalek ani Kubo Paur. Extra čas priniesol rohový kop šošonov, ktorý zahral Filip Hlohovský. Gól nepadol ani po centri Michlíka ani po zakončení Špaleka. Gól sme nestrelili, a tak odchádzame zo Senice bez bodov.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina
"Jednoznačne sme mali na to, aby sme tento zápas zvládli lepšie. V prvom polčase sme sa nedostali do finálnej fázy, hrali sme málo cez krídelné priestory. V druhom polčase hral súper v hlbokom bloku, napriek tomu sme si vypracovali gólovú šancu Kuba Paura. Nemožno uprieť chalanom snahu za druhý polčas, snažili sme sa minimálne vyrovnať. Je to sklamanie. Pomohli nám dnes striedania - Hlohovský aj Michlík vniesli novú energiu, kreativitu. Braňo Šušolík to dnes zvládol, nestriedal kvôli výkonu. Mužstvo potrebuje čas, neprestávame na sebe pracovať. Nejdeme do paniky. Ideme ďalej, proti Trenčínu chceme vyhrať.
Miroslav Káčer, záložník MŠK Žilina

"V prvom polčase sme sa nedostávali do šancí, mali sme síce veľké držanie lopty, ale vôbec sme sa nevedeli dostať do zakončenia. Necentrovali sme. Tréner počas polčasu prízvukoval, že musíme zlepšiť, zjednodušiť finálnu fázu. Chceli sme viacej centrovať, žiaľ, jediná tutovka. To je pre nás veľmi málo. Nešťastne som sa zrazil pri súboji so spoluhráčom, pravdepodobne stehenný sval, neskôr budeme múdrejší."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna Liga,
piatok 26. 2. 2016 od 18:00
OMS ARENA
1:0(1:0)
MFK Skalica - MŠK Žilina
Góly: 45.+ Jakubek
ŽK: 56. Vrablec, 90. Krnáč - 39. Vavro, 47. Paur, 52. Šušolík, 80. Hučko
Diváci: 1348
Rozhodca: Pavlík
ZOSTAVY
MFK Skalica
Krnáč - Dobrotka, D. Hudák (46. Vrablec), Pavol Majerník, Hlavatovič - P. Mazan, Marek Hlinka, Ikenna Paul Hillary (65. Čermák), Šebesta - Piroska (11. M. Jakubek) - Masaryk

MŠK Žilina
Volešák - Šušolík (75. Haskić), Vavro, Hučko, Letić - Káčer (49. Michlík), Pečovský, Bénes - Špalek, Paur, Mbah (46. Hlohovský)
SÚVISIACE ČLÁNKY
25.02.2016Pred zápasom s MFK Skalica

Facebook