Pred zápasom s MFK Skalica
ediným piatkovým a zároveň otváracím zápasom jarnej časti Fortuna ligy bude náš súboj s nováčikom súťaže, s celkom Skalice, ktorý sa pred televíznymi kamerami uskutoční na štadióne v Senici.

JVýkop je naplánovaný na 18:00 hod. Skalica v zime posilňovala a do tímu do Záhoria prišli najmä skúsenosti, aj vďaka ktorým našiel tím trénera Štefana Horného v príprave len jediného premožiteľa, a to tím z Karvinej, s ktorou sa stretli v zime aj žltozelení. Pre obe mužstvá to bude druhý vzájomný duel sezóny, ten prvý priniesol dvojgólové vedenie skalického MFK, ktoré sa podarilo šošonom v rozmedzí dvoch minút zmazať. Víťazný gól malo na kopačkách viacero chalanov, no napokon sme sa o body s nováčikom delili.

Po zime je kabína trénera Adriána Guľu hladná po lige a víťazstvách v nej. "Netrénujeme iba preto, aby sme sa pripravovali, ale aby sme hrali majstrovské stretnutie, veľmi sa na piatkový výkop tešíme." Kde vidí po zimnej príprave najsilnejšiu stránku svojho tímu šéf lavičky? "Veríme, že aj liga potvrdí, že najsilnejšou zložkou je tímovosť," prezradil tréner, ktorý čo to povedal aj o zostave na piatkový zápas. "Robo Mazáň je vykartovaný, Ernest Mabouka ešte nebude k dispozícii. Ostatní hráči, ktorí majú vybavené papiere, cestujú s tímom na Záhorie." Tabuľkové postavenie súpera nehrá u šošonov žiadnu významnú rolu. "Dnes sa nerozprávame o Skalici ako nováčikovi. Čaká nás veľmi zaujímavý zápas, ďalšia výzva zvíťaziť vonku. Súper určite nepredá svoju kožu lacno, nielen kvôli svojmu tabuľkovému postaveniu, ale aj preto, že pôjde o prvé kolo, v ktorom sa budú chcieť všetci ukázať. Potrebujeme zvládnuť očakávania úvodného zápasu podľa našej optiky. Plnohodnotný, koncentrovaný a tímový výkon." Druhý vzájomný zápas chcú guľovci "odmakať" lepšie takticky aj výsledkovo. "Protivník urobil zmeny, bude sa vyznačovať blokovou obranou, nepríjemnými štandardnými situáciami. Má skúsených hráčov, na ktorých však vieme, čo platí. Vieme, akou hrou sa chceme prezentovať." Skalica svoj prechodný domov nájde zhruba v 30 kilometrov vzdialenej Senici. "Odohrali sme tam špičkové zápasy, tešíme sa na kvalitnú plochu," uzavrel predzápasový rozhovor kormidelník žltozelených Adrián Guľa.

V základe by nemal chýbať ani útočník Jakub Paur, pred ktorým spolu s celým mužstvom stojí prvá prekážka za pohárovou Európou. Teší sa, že prípravné obdobie skončilo? "V prvom rade sa tešíme, že tu už je konečne liga. Je to pre nás lepšie, pretože v ostrých zápasoch sa môžeme rýchlejšie zlepšovať a napredovať." Tvrdá príprava nám dáva pevný základ do jarných bojov. "Celá kabína je pripravená, nažhavená. Každý zápas v príprave sme išli minimálne na 11,5 kilometra, čiže sa cítime výborne nielen po fyzickej stránke, ale aj v práci s loptou." Jakuba zavialo momentálne na hrot ofenzívy. "Každá zmena a každý nový podnet je pre mňa motiváciou. Nedávam si prehnané ciele, ak budem hrávať na hrote, budem chcieť mužstvu pomôcť gólmi. Od toho tam vrchný útočník je." Kubo sa snaží často aj vyburcovať tím k lepším výkonom, na ihrisku ho je počuť. "Mám to v sebe, asi od môjho otca, ktorý podobne burcoval chalanov, keď hrával futbal. Je to aj moja nepísaná úloha v tíme, povzbudiť chalanov k stále lepším výkonom," opísal svoje "hecovanie" najlepší strelec šošonov v prípravnom období Jakub Paur.

Pred prvým jarným duelom sme sa porozprávali s Tomášom Hučkom, ktorý v príprave absolvoval 528 minút.

Rozhoduje rozhodcovská trojica Pavlík - Tomčík, Ferenc.

Facebook